
Kaj boste skuhali danes?
Stisnjen sendvič za piknik
Slastna ideja za izlete in piknike v naravi
Stisnjen sendvič za piknik
Slastna ideja za izlete in piknike v naravi

Sestavine
- 1 velika čabata (lahko tudi 3 manjše čabate ali druge štručke)
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 2 stroka česna
- 1 žlička dijonske gorčice
- 2 veliki pesti mlade špinače
- 9 mariniranih artičok iz kozarca
- 250 g pečenih paprik (lahko iz kozarca – v olju)
- 9 rezin pršuta
- velika pest bazilikinih listov
- 1 krogla mocarele (125 g)
- 1⁄2 rdeče čebule

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.

To je najboljša domača nutela in 5 receptov z lešniki
Tole je naša najboljša domača nutela - boljša od originala! Lešniki pa niso samo za sladice. Odkrijte okusne recepte z lešniki!
Sestavine
- 1 velika čabata (lahko tudi 3 manjše čabate ali druge štručke)
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 2 stroka česna
- 1 žlička dijonske gorčice
- 2 veliki pesti mlade špinače
- 9 mariniranih artičok iz kozarca
- 250 g pečenih paprik (lahko iz kozarca – v olju)
- 9 rezin pršuta
- velika pest bazilikinih listov
- 1 krogla mocarele (125 g)
- 1⁄2 rdeče čebule
Postopek
Čabato po dolgem prerežemo na pol. Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo).

Polovici čabate s skorjo navzdol položimo na velik plitev pekač in ju pokapamo z malo oljčnega olja. Za nekaj minut ju postavimo v pečico, da se rahlo obarvata in opečeta.

V skledico damo oljčno olje, balzamični kis, drobno sesekljan česen in gorčico ter mešanico razžvrkljamo z vilicami.

Opečen kruh vzamemo iz pečice in spodnjo polovico pokapamo s približno polovico preliva. Artičoke narežemo na četrtine, mocarelo pa na rezine. Čebulo narežemo na zelo tanke lističe.

Na spodnjo polovico kruha v plasteh naložimo nadev: začnemo s špinačo, nato dodamo artičoke.

Sledijo paprike, pršut, bazilika, mocarela in čebula. Nadev pokapamo s preostalim prelivom.

Na vrh položimo zgornjo polovico kruha in sendvič dobro stisnemo, da se vse plasti sprimejo.

Nato ga zavijemo v papir za peko in povežemo z vrvico.

Sendvič zdaj obtežimo s težkim pekačem in utežmi ali pločevinkami fižola. Shranimo ga v hladilnik čez noč ali do takrat, ko nas zgrabi lakota. Sendvič narežemo in pojemo – je kot nalašč za piknik na izletu.

Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Čokoladne rezine z višnjami
Kakšne jagode in čokolada, za valentinovo vas bodo tokrat navdušile žametne višnje
Marelice, kuhane v karamelu
Veganska čokoladna krema
Čokoladna krema brez živalskih sestavin? Tudi to je eden od klasičnih veganskih receptov, ki ne sme manjkati v vaši zbirki.