© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ravioli s kozjim sirom in sladkim krompirjem

Ravioli s kozjim sirom in sladkim krompirjem

Čas priprave 1 h 5 min + počivanje
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Ravioli-s-kozjim-sirom-in-sladkim-krompirjem-A_558x620_acf_cropped

Sestavine

nadev

  • 2 sladka krompirja
  • 2 žlici bučnih semen
  • 125 g zdrobljenega kozjega sira
  • pšenični zdrob za delovno površino

testo

  • 300 g gladke moke
  • ščepec soli
  • 3 velika jajca
  • moka za delovno površino
  • olje s čilijem, nariban parmezan in bučna semena, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

nadev

  • 2 sladka krompirja
  • 2 žlici bučnih semen
  • 125 g zdrobljenega kozjega sira
  • pšenični zdrob za delovno površino

testo

  • 300 g gladke moke
  • ščepec soli
  • 3 velika jajca
  • moka za delovno površino
  • olje s čilijem, nariban parmezan in bučna semena, ko postrežemo

Postopek

1

Nadev pripravimo tako, da sladki krompir olupimo, skuhamo v sopari ali spečemo, nato ga grobo pretlačimo in zmešamo z bučnimi semeni in kozjim sirom.

2

V posodo kuhinjskega mešalnika stresemo moko, dodamo sol in jajca ter mešamo, da se sestavine sprimejo v lepljive drobtine. Zmes stresemo na rahlo pomokano delovno površino in jo zgnetemo v čvrsto testo. Gnetemo ga 5 minut, da postane gladko, zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo in pustimo na hladnem počivati 30 minut.

3

Testo razdelimo na 4 dele in vsak del tanko razvaljamo s strojem za valjanje testa ali ročno z valjarjem. Med tanjšanjem plasti testa rahlo posipavamo z moko.

4

Iz razvaljanega testa z obodcem za raviole ali piškote izrežemo 6 cm velike kroge. Delati moramo hitro, da se testo preveč ne izsuši. Kroge polagamo na delovno površino, posuto z zdrobom, in jih pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo, medtem ko izrezujemo druge.

Ravioli-s-kozjim-sirom-in-sladkim-krompirjem-1_PS_318x220_acf_cropped
5

Na sredino polovice krogov položimo žličko nadeva. Robove premažemo z vodo in krog z nadevom pokrijemo z drugim krogom.

Ravioli-s-kozjim-sirom-in-sladkim-krompirjem-2_318x220_acf_cropped
6

S prsti pritisnemo, da se robovi spodnjega in zgornjega kroga zlepijo in pri tem poskusimo iztisniti iz raviolov čim več zraka. Raviole polagamo na prt, posut z zdrobom, da se nekaj minut sušijo.

Ravioli-s-kozjim-sirom-in-sladkim-krompirjem-3_318x220_acf_cropped
7

Kuhamo jih 4 do 5 minut v rahlo vreli slani vodi. Voda ne sme močno vreti, ker lahko ravioli razpadejo. Iz vode jih poberemo s penovko, začinimo z malo olja s čilijem, posujemo s parmezanom in bučnimi semeni ter postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.