 
        
            
    
Kaj boste skuhali danes?
Ravioli s kozjim sirom in sladkim krompirjem
Ravioli s kozjim sirom in sladkim krompirjem
 
    Sestavine
nadev
- 2 sladka krompirja
- 2 žlici bučnih semen
- 125 g zdrobljenega kozjega sira
- pšenični zdrob za delovno površino
testo
- 300 g gladke moke
- ščepec soli
- 3 velika jajca
- moka za delovno površino
- olje s čilijem, nariban parmezan in bučna semena, ko postrežemo
 
        
            
            Sočni svinjski zrezki z jabolki, kot jih še niste poskusili
Sočni glazirani svinjski zrezki z jabolki so popolna jesenska jed. Odkrijte nasvete, kako pripraviti meso, da bo mehko, aromatično in popolno zapečeno.
 
        
            
            Strašno dobra ideja za noč čarovnic: sladki grobovi iz medenjakov
Noč čarovnic je morda res uvožen praznik, a kljub temu lahko na ta dan pripravimo nekaj (grozljivo) sladkega.
 
        
            
            Trikrat pečeno pecivo, ki se topi v ustih in vedno uspe
Trikrat pečeno pecivo je ena tistih domačih sladic, ki z vonjem spomnijo na otroštvo in kuhinjo naših babic.
Sestavine
nadev
- 2 sladka krompirja
- 2 žlici bučnih semen
- 125 g zdrobljenega kozjega sira
- pšenični zdrob za delovno površino
testo
- 300 g gladke moke
- ščepec soli
- 3 velika jajca
- moka za delovno površino
- olje s čilijem, nariban parmezan in bučna semena, ko postrežemo
Postopek
Nadev pripravimo tako, da sladki krompir olupimo, skuhamo v sopari ali spečemo, nato ga grobo pretlačimo in zmešamo z bučnimi semeni in kozjim sirom.
V posodo kuhinjskega mešalnika stresemo moko, dodamo sol in jajca ter mešamo, da se sestavine sprimejo v lepljive drobtine. Zmes stresemo na rahlo pomokano delovno površino in jo zgnetemo v čvrsto testo. Gnetemo ga 5 minut, da postane gladko, zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo in pustimo na hladnem počivati 30 minut.
Testo razdelimo na 4 dele in vsak del tanko razvaljamo s strojem za valjanje testa ali ročno z valjarjem. Med tanjšanjem plasti testa rahlo posipavamo z moko.
Iz razvaljanega testa z obodcem za raviole ali piškote izrežemo 6 cm velike kroge. Delati moramo hitro, da se testo preveč ne izsuši. Kroge polagamo na delovno površino, posuto z zdrobom, in jih pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo, medtem ko izrezujemo druge.
 
    Na sredino polovice krogov položimo žličko nadeva. Robove premažemo z vodo in krog z nadevom pokrijemo z drugim krogom.
 
    S prsti pritisnemo, da se robovi spodnjega in zgornjega kroga zlepijo in pri tem poskusimo iztisniti iz raviolov čim več zraka. Raviole polagamo na prt, posut z zdrobom, da se nekaj minut sušijo.
 
    Kuhamo jih 4 do 5 minut v rahlo vreli slani vodi. Voda ne sme močno vreti, ker lahko ravioli razpadejo. Iz vode jih poberemo s penovko, začinimo z malo olja s čilijem, posujemo s parmezanom in bučnimi semeni ter postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Goveja bržola z maslom s kostnim mozgom
Čokoladni kolač s karamelno pokovko
Kalter Hund je tradicionalni nemški kolač s čokolado in piškoti
 
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
         
         
         
         
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
         
         
        