
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 300 g pirinega vlečenega testa
nadev
- 100 g orehovih jedrc
- 150 g masla
- 110 g sladkorja muskovado
- 4 žlice krušnih drobtin
- 1 bio pomaranča
- 50 g ovsenih kosmičev
- 1 kg hrušk
- 150 g svežega mehkega kozjega sira
- moka za delovno površino
- sladkor v prahu za posip

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 300 g pirinega vlečenega testa
nadev
- 100 g orehovih jedrc
- 150 g masla
- 110 g sladkorja muskovado
- 4 žlice krušnih drobtin
- 1 bio pomaranča
- 50 g ovsenih kosmičev
- 1 kg hrušk
- 150 g svežega mehkega kozjega sira
- moka za delovno površino
- sladkor v prahu za posip
Postopek
V ponvi brez maščobe popražimo orehe, da se rahlo obarvajo in zadišijo. Odstavimo in pustimo, da se ohladijo. Dodamo 50 g masla in 40 g sladkorja ter še malo popražimo. Dodamo še drobtine in pustimo, da se mešanica ohladi.
Naribamo za 1 žličko pomarančne lupinice in iztisnemo 6 žlic soka. Oboje damo v skledo. Hruške olupimo, narežemo na četrtine in odstranimo peščišča. Četrtinke hrušk narežemo na 5 mm debele rezine, jih damo v skledo s pomarančno lupinico in sokom, dodamo orehovo mešanico in preostali sladkor ter zmešamo.
Preostalo maslo stopimo. Testo tanko premažemo s polovico masla. Na spodnjo četrtino testa posujemo ovsene kosmiče, pri čemer pustimo približno 3 cm roba. Na kosmiče razporedimo hruškov nadev, nanj pa nadrobimo kozji sir. Zunanji stranici testa zapognemo čez nadev, nato testo s pomočjo prta zavijemo v zavitek in ga s stikom navzdol položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Odvečno moko ometemo s čopičem. Zavitek premažemo s preostalim maslom.
Zavitek postavimo v pečico, ki smo jo ogreli na 200 °C, in pečemo 30 do 35 minut. Posujemo ga s sladkorjem v prahu in ponudimo mlačnega. Zraven se priležejo marinirane fige.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Veganski makaroni s 'sirom'
Veganski 'mac and cheese' - obljubimo, da sira sploh ne boste pogrešali
Krepka zelenjavna juha s tortelini
Pogača z grozdjem in rožmarinom brez gnetenja
Pogača z grozdjem bo popestrila jesensko obarvane narezke. Morda kar ob trgatvi?