© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Fige s parmezanom in prelivom iz rdečega popra

Hitra okusna solata s figami in parmezanom

Fige s parmezanom in prelivom iz rdečega popra

Hitra okusna solata s figami in parmezanom

Čas priprave 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Fige s parmezanom in prelivom iz rdečega popra

Sestavine

  • 2 pesti rukole
  • 12 zrelih fig
  • 30 g drobno naribanega parmezana
  • 1 1⁄2 žlice belega vinskega kisa
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 žlička strtega rdečega popra
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 pesti rukole
  • 12 zrelih fig
  • 30 g drobno naribanega parmezana
  • 1 1⁄2 žlice belega vinskega kisa
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 žlička strtega rdečega popra

Postopek

1

Fige prerežemo na pol, sir drobno nastrgamo.

2

Po večjem krožniku razporedimo rukolo in fige, tako da je večina obrnjena s prerezano stranjo navzgor. Sir, kis in olje damo v električni mešalnik in jih zmešamo do gladkega (uporabimo lahko tudi palični mešalnik). Prilijemo kanček vrele vode in spet zmešamo, da nastane preliv.

3

Fige pokapamo s prelivom in potresemo z rdečim poprom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.