
Kaj boste skuhali danes?
Pica z gorgonzolo, panceto in popečenimi breskvami
Spečemo jo v pečici ali na žaru
Pica z gorgonzolo, panceto in popečenimi breskvami
Spečemo jo v pečici ali na žaru

Sestavine
- polovica osnovnega testa za pico, razdeljenega na 2 krogli
- 1 breskev (ali nektarina)
- oljčno olje za peko breskve
- 6 rezin pancete
- 100 g čvrste mocarele
- 100 g gorgonzole
- 2 žlici grobo sesekljanih orehov
- 2 veliki pesti divje rukole

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- polovica osnovnega testa za pico, razdeljenega na 2 krogli
- 1 breskev (ali nektarina)
- oljčno olje za peko breskve
- 6 rezin pancete
- 100 g čvrste mocarele
- 100 g gorgonzole
- 2 žlici grobo sesekljanih orehov
- 2 veliki pesti divje rukole
Postopek
Pripravimo osnovno testo za pico. Breskev prepolovimo, ji odstranimo koščico in jo narežemo na četrtine. Mocarelo narežemo na 2 cm velike koščke, gorgonzolo pa nalomimo na 3 cm velike koščke.
Rezine breskev lahno naoljimo, solimo, popramo in kakšni 2 minuti pečemo na žaru, da se vidijo sledi rešetke. Vzamemo jih z žara in narežemo na tanjše rezine. V ponvi hrustljavo popečemo panceto. Pici spečemo po eni strani.
Pečeno stran pic posujemo z mocarelo in gorgonzolo. Dodamo na koščke nalomljeno panceto, posujemo z orehi in priložimo breskve. Pico pokrijemo (če nimamo pokritega žara, jo lahko pokrijemo z aluminijasto folijo) in pečemo na žaru, da se sir stopi, nato jo posujemo z rukolo in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Testenine karbonara z bučkami
Italijani so sicer občutljivi, kadar karbonari dodajamo nove sestavine, a nič zato
Karameliziran korenček in čebula
Praznični kolač s čokoladnimi jajčki
Tudi čudovit kolač s čokoladnimi jajčki je lahko popestritev velikonočne mize.