Kaj boste skuhali danes?
Pica z gorgonzolo, panceto in popečenimi breskvami
Spečemo jo v pečici ali na žaru
Pica z gorgonzolo, panceto in popečenimi breskvami
Spečemo jo v pečici ali na žaru
Sestavine
- polovica osnovnega testa za pico, razdeljenega na 2 krogli
- 1 breskev (ali nektarina)
- oljčno olje za peko breskve
- 6 rezin pancete
- 100 g čvrste mocarele
- 100 g gorgonzole
- 2 žlici grobo sesekljanih orehov
- 2 veliki pesti divje rukole
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- polovica osnovnega testa za pico, razdeljenega na 2 krogli
- 1 breskev (ali nektarina)
- oljčno olje za peko breskve
- 6 rezin pancete
- 100 g čvrste mocarele
- 100 g gorgonzole
- 2 žlici grobo sesekljanih orehov
- 2 veliki pesti divje rukole
Postopek
Pripravimo osnovno testo za pico. Breskev prepolovimo, ji odstranimo koščico in jo narežemo na četrtine. Mocarelo narežemo na 2 cm velike koščke, gorgonzolo pa nalomimo na 3 cm velike koščke.
Rezine breskev lahno naoljimo, solimo, popramo in kakšni 2 minuti pečemo na žaru, da se vidijo sledi rešetke. Vzamemo jih z žara in narežemo na tanjše rezine. V ponvi hrustljavo popečemo panceto. Pici spečemo po eni strani.
Pečeno stran pic posujemo z mocarelo in gorgonzolo. Dodamo na koščke nalomljeno panceto, posujemo z orehi in priložimo breskve. Pico pokrijemo (če nimamo pokritega žara, jo lahko pokrijemo z aluminijasto folijo) in pečemo na žaru, da se sir stopi, nato jo posujemo z rukolo in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Fazanja pašteta
Polnjene piščančje prsi s popečenim koromačem
Slastne popestrene piščančje prsi s koromačem
Rulada iz čokoladnega biskvita s pasijonko in kokosom
Božično deblo malo drugače
Dušena svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo
Ta pečenka se vam bo kar topila v ustih s krompirjem in zelenjavo zraven!