© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pica z gorgonzolo, panceto in popečenimi breskvami

Spečemo jo v pečici ali na žaru

Pica z gorgonzolo, panceto in popečenimi breskvami

Spečemo jo v pečici ali na žaru

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 2 pici (za 4 osebe)
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Blue cheese & pancetta pizza with grilled peaches

Sestavine

  • polovica osnovnega testa za pico, razdeljenega na 2 krogli
  • 1 breskev (ali nektarina)
  • oljčno olje za peko breskve
  • 6 rezin pancete
  • 100 g čvrste mocarele
  • 100 g gorgonzole
  • 2 žlici grobo sesekljanih orehov
  • 2 veliki pesti divje rukole
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • polovica osnovnega testa za pico, razdeljenega na 2 krogli
  • 1 breskev (ali nektarina)
  • oljčno olje za peko breskve
  • 6 rezin pancete
  • 100 g čvrste mocarele
  • 100 g gorgonzole
  • 2 žlici grobo sesekljanih orehov
  • 2 veliki pesti divje rukole

Postopek

1

Pripravimo osnovno testo za pico. Breskev prepolovimo, ji odstranimo koščico in jo narežemo na četrtine. Mocarelo narežemo na 2 cm velike koščke, gorgonzolo pa nalomimo na 3 cm velike koščke.

2

Rezine breskev lahno naoljimo, solimo, popramo in kakšni 2 minuti pečemo na žaru, da se vidijo sledi rešetke. Vzamemo jih z žara in narežemo na tanjše rezine. V ponvi hrustljavo popečemo panceto. Pici spečemo po eni strani.

3

Pečeno stran pic posujemo z mocarelo in gorgonzolo. Dodamo na koščke nalomljeno panceto, posujemo z orehi in priložimo breskve. Pico pokrijemo (če nimamo pokritega žara, jo lahko pokrijemo z aluminijasto folijo) in pečemo na žaru, da se sir stopi, nato jo posujemo z rukolo in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.