© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Ragu iz govejega repa z rezanci

Ragu iz govejega repa z rezanci

Čas priprave 2 h 30 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Ochsenschleppragout mit Bandnudeln

Sestavine

  • 1 kg govejega repa (rezine)
  • sol
  • poper
  • 2 žlici kuhanega masla ali olja
  • maslo
  • 2 korenčka
  • 100 g stebelne zelene
  • 4 šalotke
  • 2 stroka česna
  • 5 dl rdečega vina
  • 2,5 dl goveje juhe
  • 1 žlička pehtranove gorčice
  • 8 šampinjonov
  • 250 g obarvanih rezancev (s korenčkom ali paradižnikom)
  • muškatni orešek
  • maslo za pretresanje

Sestavine

  • 1 kg govejega repa (rezine)
  • sol
  • poper
  • 2 žlici kuhanega masla ali olja
  • maslo
  • 2 korenčka
  • 100 g stebelne zelene
  • 4 šalotke
  • 2 stroka česna
  • 5 dl rdečega vina
  • 2,5 dl goveje juhe
  • 1 žlička pehtranove gorčice
  • 8 šampinjonov
  • 250 g obarvanih rezancev (s korenčkom ali paradižnikom)
  • muškatni orešek
  • maslo za pretresanje

Postopek

1

Meso začinimo s soljo in poprom, nato ga v primerni kozici vsenaokrog popečemo na kuhanem maslu ali olju. Korenček, zeleno, šalotko in česen olupimo ter narežemo na primerne kose. Zelenjavo dodamo k mesu in zmešamo; dolijemo toliko rdečega vina in goveje juhe, da je meso pokrito s tekočino. V pokriti kozici dušimo tako dolgo, da se meso loči od kosti (približno 2 uri).

2

Meso poberemo iz kozice, ga ločimo od kosti in narežemo na grižljaj velike kose. Mesni sok pretlačimo skozi gosto cedilo, nato pa povremo do želene količine in primerne gostote.

3

Šampinjone očistimo in razrežemo na četrtine. Hitro jih spečemo na maslu in pomešamo z mesom in omako; po okusu začinimo.

4

Obarvane rezance skuhamo do čvrstega v posoljeni vodi in odcedimo. Rezance na maslu pretresemo, začinimo s soljo in muškatnim oreškom ter ponudimo s pripravljenim ragujem.

Priljubljeni recepti

Česnova majoneza (aïoli) z žafranom

Česnovo majonezo postrežemo ob dobrotah z žarom

15 min
Enostavno

Granola, pečena z javorovim sirupom

Sladek zajtrk, pri katerem za zdravo ravnotežje poskrbijo žitarice, hranljivi oreški in semena ter sadje, je eden od najboljših začetkov dneva. Domača granola bo prepričala tudi tiste, ki so do zdaj mislili, da kosmičev ne marajo!

50 min
Enostavno

Bučni namaz s pistacijami

Odlična kombinacija buče in pistacije!

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.