
Puranje mesne kroglice v omaki z bučkami in olivami
Puranje mesne kroglice v omaki z bučkami in olivami

Sestavine
- 500 g mletega puranjega mesa
- 4 žlice svežih belih krušnih drobtin
- ½ čebule
- 2 žlički koromačevih semen
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 bučke
- 2 stroka česna
- 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
- pest izkoščičenih oliv
- 400 g linguin (ali špagetov)
- sol
- poper
- nastrgan parmezan, ko postrežemo

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 500 g mletega puranjega mesa
- 4 žlice svežih belih krušnih drobtin
- ½ čebule
- 2 žlički koromačevih semen
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 bučke
- 2 stroka česna
- 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
- pest izkoščičenih oliv
- 400 g linguin (ali špagetov)
- sol
- poper
- nastrgan parmezan, ko postrežemo
Postopek
Čebulo nastrgamo. Koromačeva semena stremo v možnarju. V skledi zmešamo puranje meso, krušne drobtine, čebulo in koromačeva semena ter obilno solimo in popramo. Oblikujemo 12 mesnih kroglic.
V veliki ponvi segrejemo polovico olja. Vanjo stresemo mesne kroglice in jih cvremo, da se po vsej površini rjavo zapečejo. Nato jih vzamemo iz ponve in postavimo na stran. Bučke po dolgem razpolovimo in jih narežemo na tanke rezine. Česen tanko narežemo. V ponev vlijemo preostalo olje in vanjo stresemo bučke in česen. Kuhamo 3 minute, da se zmehčajo. Dodamo paradižnikovo polpo. Pločevinko do polovice napolnimo z vodo, jo vlijemo v ponev in nazadnje dodamo mesne kroglice. Pustimo rahlo vreti še 15 do 20 minut oziroma tako dolgo, da so mesne kroglice tudi v sredini kuhane, omaka pa dovolj gosta.
Medtem skuhamo testenine po navodilih na embalaži. Odcedimo jih in premešamo z nekaj žlicami paradižnikove omake, da se jih oprime. Na posamezne porcije položimo mesne kroglice in jih prelijemo s preostalo omako. Potresemo s parmezanom in postrežemo.