Kaj boste skuhali danes?
Puranje mesne kroglice v omaki z bučkami in olivami
Puranje mesne kroglice v omaki z bučkami in olivami
Sestavine
- 500 g mletega puranjega mesa
- 4 žlice svežih belih krušnih drobtin
- ½ čebule
- 2 žlički koromačevih semen
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 bučke
- 2 stroka česna
- 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
- pest izkoščičenih oliv
- 400 g linguin (ali špagetov)
- sol
- poper
- nastrgan parmezan, ko postrežemo
Natančni tudi brez tehtnice: koliko gramov je ena žlica?
V kuhinji, predvsem pri peki, je natančnost ključna, zato je sestavine najbolje določati in tehtati v gramih. Kako se znajti, ko tehtnica ni na voljo?
Zrnati sir: zakaj je 'cottage cheese' postal največji kulinarični hit leta
Zrnati sir je doživel pravi preporod in postal kulinarični hit. Odkrijte, zakaj je tako priljubljen in kako ga lahko uporabite v sladkih in slanih jedeh.
Krompirček, o katerem se vam bo še sanjalo
Hrustljav krompirček in bogata obloga, ob kateri se nam pocedijo sline – nič čudnega, da naloženi krompirček osvaja srca (in želodce) po vsem svetu.
Sestavine
- 500 g mletega puranjega mesa
- 4 žlice svežih belih krušnih drobtin
- ½ čebule
- 2 žlički koromačevih semen
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 bučke
- 2 stroka česna
- 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
- pest izkoščičenih oliv
- 400 g linguin (ali špagetov)
- sol
- poper
- nastrgan parmezan, ko postrežemo
Postopek
Čebulo nastrgamo. Koromačeva semena stremo v možnarju. V skledi zmešamo puranje meso, krušne drobtine, čebulo in koromačeva semena ter obilno solimo in popramo. Oblikujemo 12 mesnih kroglic.
V veliki ponvi segrejemo polovico olja. Vanjo stresemo mesne kroglice in jih cvremo, da se po vsej površini rjavo zapečejo. Nato jih vzamemo iz ponve in postavimo na stran. Bučke po dolgem razpolovimo in jih narežemo na tanke rezine. Česen tanko narežemo. V ponev vlijemo preostalo olje in vanjo stresemo bučke in česen. Kuhamo 3 minute, da se zmehčajo. Dodamo paradižnikovo polpo. Pločevinko do polovice napolnimo z vodo, jo vlijemo v ponev in nazadnje dodamo mesne kroglice. Pustimo rahlo vreti še 15 do 20 minut oziroma tako dolgo, da so mesne kroglice tudi v sredini kuhane, omaka pa dovolj gosta.
Medtem skuhamo testenine po navodilih na embalaži. Odcedimo jih in premešamo z nekaj žlicami paradižnikove omake, da se jih oprime. Na posamezne porcije položimo mesne kroglice in jih prelijemo s preostalo omako. Potresemo s parmezanom in postrežemo.