© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pršutov toč s polento

Pršutov toč je tradicionalna omaka iz pršuta in vina.

Pršutov toč s polento

Pršutov toč je tradicionalna omaka iz pršuta in vina.

Čas priprave 12 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Pršutov toč s polento

Sestavine

pršutov toč

  • 20 tankih rezin pršuta
  • 1,8 dl rdečega vina – teran ali refošk
  • 1 žlica oljčnega olja

polenta

  • 70 g koruzne polente
  • sol
  • 20 g masla
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

pršutov toč

  • 20 tankih rezin pršuta
  • 1,8 dl rdečega vina – teran ali refošk
  • 1 žlica oljčnega olja

polenta

  • 70 g koruzne polente
  • sol
  • 20 g masla

Postopek

1

V lonec natočimo vročo vodo in jo solimo (pri kuhanju je razmerje med polento in vodo 1 : 3). Ko voda rahlo vre, dodamo polento in jo na zmernem ognju kuhamo 3 minute. Ves čas kuhanja polento mešamo z metlico, tako bomo preprečili, da nastanejo grudice. Ko se polenta začne gostiti, dodamo maslo, premešamo in odstavimo.

2

V večji ponvi na srednji temperaturi segrejemo olje in na hitro popečemo rezine pršuta z obeh strani. Zalijemo z vinom in kuhamo še 1–2 minuti.

3

Ko postrežemo, na krožnike najprej naložimo rezine pršuta, dolijemo omako (toč) in na sredino dodamo polento.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.