© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pršutov toč s polento

Pršutov toč je tradicionalna omaka iz pršuta in vina.

Pršutov toč s polento

Pršutov toč je tradicionalna omaka iz pršuta in vina.

Čas priprave 12 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Pršutov toč s polento

Sestavine

pršutov toč

  • 20 tankih rezin pršuta
  • 1,8 dl rdečega vina – teran ali refošk
  • 1 žlica oljčnega olja

polenta

  • 70 g koruzne polente
  • sol
  • 20 g masla
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

pršutov toč

  • 20 tankih rezin pršuta
  • 1,8 dl rdečega vina – teran ali refošk
  • 1 žlica oljčnega olja

polenta

  • 70 g koruzne polente
  • sol
  • 20 g masla

Postopek

1

V lonec natočimo vročo vodo in jo solimo (pri kuhanju je razmerje med polento in vodo 1 : 3). Ko voda rahlo vre, dodamo polento in jo na zmernem ognju kuhamo 3 minute. Ves čas kuhanja polento mešamo z metlico, tako bomo preprečili, da nastanejo grudice. Ko se polenta začne gostiti, dodamo maslo, premešamo in odstavimo.

2

V večji ponvi na srednji temperaturi segrejemo olje in na hitro popečemo rezine pršuta z obeh strani. Zalijemo z vinom in kuhamo še 1–2 minuti.

3

Ko postrežemo, na krožnike najprej naložimo rezine pršuta, dolijemo omako (toč) in na sredino dodamo polento.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.