
Polentine palčke s pršutom
Polentine palčke s pršutom

Sestavine
- 250 g kupljene kuhane polente (v kosu)
- 90 g pršuta, narezanega na rezine
- 1 žlica oljčnega olja
- 25 g naribanega parmezana
- črni poper
- paradižnikov kečap, ko postrežemo (po želji)

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 250 g kupljene kuhane polente (v kosu)
- 90 g pršuta, narezanega na rezine
- 1 žlica oljčnega olja
- 25 g naribanega parmezana
- črni poper
- paradižnikov kečap, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Polento narežemo na 18 palčk, pršut pa na 18 trakov. Polento damo v skledo, dodamo olje, po njem nameljemo obilo popra in zmešamo. Okrog polentine palčke ovijemo trak pršuta in palčko položimo v pekač. Tako naredimo s preostalimi palčkami in pršutom in jih posujemo s parmezanom.
Pečemo 25 do 30 minut, da se zlato obarvajo, po 15 minutah pečenja jih obrnemo. Po želji postrežemo s paradižnikovim kečapom.