
Kaj boste skuhali danes?
Polentine palčke s pršutom
Polentine palčke s pršutom

Sestavine
- 250 g kupljene kuhane polente (v kosu)
- 90 g pršuta, narezanega na rezine
- 1 žlica oljčnega olja
- 25 g naribanega parmezana
- črni poper
- paradižnikov kečap, ko postrežemo (po želji)

Recept, ki ne razočara: sočne pečenice s samostansko mešanico
Pečenice so klasika slovenske kuhinje. Odkrijte, kako jih pripraviti s samostansko mešanico in drugimi domačimi prilogami.

Zdrobovi žličniki, ki vedno uspejo
Preprost recept za rahle in mehke zdrobove žličnike, ki vedno uspejo. Odlični kot priloga k juhi, obari ali golažu, priprava pa je hitra in nezgrešljiva.

To italijansko jed s krompirjem in sirom obožujejo čez mejo
Videm (Udine) je čudovito obmejno mestece, vredno obiska – tudi zato, ker lahko tam poskusite italijansko različico frike, tradicionalne dobrote s krompirjem in sirom.
Sestavine
- 250 g kupljene kuhane polente (v kosu)
- 90 g pršuta, narezanega na rezine
- 1 žlica oljčnega olja
- 25 g naribanega parmezana
- črni poper
- paradižnikov kečap, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Polento narežemo na 18 palčk, pršut pa na 18 trakov. Polento damo v skledo, dodamo olje, po njem nameljemo obilo popra in zmešamo. Okrog polentine palčke ovijemo trak pršuta in palčko položimo v pekač. Tako naredimo s preostalimi palčkami in pršutom in jih posujemo s parmezanom.
Pečemo 25 do 30 minut, da se zlato obarvajo, po 15 minutah pečenja jih obrnemo. Po želji postrežemo s paradižnikovim kečapom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Hruška lepe Helene
Prge (tepke) v kisu
Recept, s katerim ohranjamo pestro domačo kulinarično tradicijo
Hruška s snežno kapo
Poletne sladoledne kupe s sadjem
Poletno sadje je kot nalašč za bogato obložene sladoledne kupe