
Kaj boste skuhali danes?
Pašteta iz piščančjih jeter
Pašteta iz piščančjih jeter

Sestavine
- 400 g piščančjih jeter
- 375 g masla
- 2 velika stroka česna
- 1 žlička timijana
- 3 žlice madeire (ali drugega likerskega vina)
- sol
- poper
- kruh za toast
- 1 kiselkasto jabolko
- čebulni čatni in kisle kumarice, ko postrežemo

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 400 g piščančjih jeter
- 375 g masla
- 2 velika stroka česna
- 1 žlička timijana
- 3 žlice madeire (ali drugega likerskega vina)
- sol
- poper
- kruh za toast
- 1 kiselkasto jabolko
- čebulni čatni in kisle kumarice, ko postrežemo
Postopek
Piščančja jetra očistimo. V teflonski ponvi pri srednji temperaturi segrejemo 1 žlico masla. Ko se začne peniti, stresemo nanj piščančja jetra in jih po vsaki strani pražimo 2 minuti.
Enega od česnovih strokov pretlačimo in primešamo jetrom skupaj z nekaj timijana in madeiro. Pražimo 2 minuti, da madeira narahlo vre. Prenesemo v multipraktik; 200 g masla prihranimo, preostalega dodamo jetrom. Vse zmeljemo v gladko pasto. Po okusu jo solimo in popramo, nato jo z žlico predenemo v steklene kozarčke s pokrovčki, ki brezhibno tesnijo.
V srednje veliki ponvi segrejemo prihranjeno maslo in dodamo drugi strok česna, ki smo ga na tanko narezali. Česen obračamo v maslu, dokler rahlo ne zarumeni. Maslo nalijemo v kozarčke; v vsakega damo približno enako česna in preostalega timijana. Postavimo v hladilnik za vsaj 4 ure oziroma za tako dolgo, da se maslo povsem strdi. To lahko storimo do 2 dni vnaprej.
Preden postrežemo, popečemo rezine kruha in jih narežemo na trikotne polovice. Jabolko očistimo, narežemo na kockice in jih vmešamo v čatni. Pašteto postrežemo na deščicah, s popečenim kruhom, kumaricami in čatnijem.
Čebulni čatni
Čebulni čatni pripravimo tako, da 8 čebul (belih ali rdečih) in 1 rdeč čili narežemo na kratke tanke rezine ter damo v kozico skupaj z 2 listoma lovora in 0,25 dl olja. Na šibkem ognju kuhamo približno 20 minut, medtem večkrat pomešamo. Ko se čebula obarva in postane lepljiva, dodamo 200 g rjavega sladkorja, 1,5 dl balzamičnega kisa in 1,5 dl rdečega vinskega kisa ter nežno kuhamo 30 minut, da dobimo gost čatni. Čatni preložimo v vroče sterilizirane kozarce, zapremo in pustimo, da se ohladi. Najbolje je, če pred uporabo en mesec stoji, da okus dozori.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Bučkina torta z limono in timijanom
Testo za pico, vzhajano z bigo (predtestom)
Testo, ki potrebuje kar dva dni vzhajanja.