
Kaj boste skuhali danes?
Piščančje prsi s čemaževo omako
Izkoristite dobrote iz narave in si pripravite izvrstne jedi.
Piščančje prsi s čemaževo omako
Izkoristite dobrote iz narave in si pripravite izvrstne jedi.

Sestavine
- 4 fileji piščančjih prsi (pribl. 600 g)
- sol
- poper
- 1 žlica kuhanega masla ali olja za pečenje
- 1 šalotka
- 1 žlica masla za dušenje
- 1,5 dl suhega vermuta
- 2,5 dl perutninske jušne osnove
- 50 g hladnega masla
- šopek čemaža

Hit med retro sladicami: Pijana nevesta po starem receptu
Pijana nevesta je ena tistih retro sladic, ki nas v hipu popeljejo nazaj v otroštvo. Mehka, opojna in kremasta; klasika, ki nikoli ne gre iz mode.

Jesenske solate, ki nas nasitijo
Jesenske solate z bučo, rdečo peso, jabolki, oreščki žiti in drugimi jesenskimi dobrotami za hitre, krepke obroke, polne sezonskih okusov in topline.

Hrustljave palačinke s slanino in piščancem: kot kaneloni, a boljše
Kaj hitro se lahko zgodi, da bo naš recept za hrustljave palačinke zamenjal vašega za kanelone.
Sestavine
- 4 fileji piščančjih prsi (pribl. 600 g)
- sol
- poper
- 1 žlica kuhanega masla ali olja za pečenje
- 1 šalotka
- 1 žlica masla za dušenje
- 1,5 dl suhega vermuta
- 2,5 dl perutninske jušne osnove
- 50 g hladnega masla
- šopek čemaža
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Kose piščančjega mesa začinimo s soljo in poprom ter na obeh straneh na kuhanem maslu ali olju močno popečemo (2 minuti). Meso preložimo z maščobo vred v pekač in pečemo v pečici še približno 15 minut.
Medtem olupimo šalotko, jo drobno nasekljamo in steklasto zdušimo na žlici masla. Zalijemo z vermutom in dolijemo perutninsko osnovo. Na močnem ognju do polovice povremo. Hladno maslo narežemo na koščke, čemaž narežemo na tanke trakove.
Omako povežemo s koščki hladnega masla ter začinimo s soljo in poprom. Dodamo čemaž in s paličnim mešalnikom naredimo pire. Piščančje meso poševno narežemo na rezine in skupaj z vročo čemaževo omako serviramo na tople krožnike. Zraven tekne pečen krompir.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Piščanec po lovsko s testeninskim rižkom
Piščanec se rad druži s testeninami in paradižnikom, v harmoniji pa je tudi z rdečim vinom in oljkami.
Lubenična »pica«
Sladka, osvežilna in tako vsestranska – to je lubenica, ki jo lahko z malo domišljije spremenimo v čudovite poletne jedi.