Kaj boste skuhali danes?
Piščančje prsi s čemaževo omako
Izkoristite dobrote iz narave in si pripravite izvrstne jedi.
Piščančje prsi s čemaževo omako
Izkoristite dobrote iz narave in si pripravite izvrstne jedi.
Sestavine
- 4 fileji piščančjih prsi (pribl. 600 g)
- sol
- poper
- 1 žlica kuhanega masla ali olja za pečenje
- 1 šalotka
- 1 žlica masla za dušenje
- 1,5 dl suhega vermuta
- 2,5 dl perutninske jušne osnove
- 50 g hladnega masla
- šopek čemaža
S temi nasveti bo vaš parmezan ostal svež dlje
Parmezan je pravi zaklad italijanske kulinarike, zato je treba nanj ustrezno paziti. Upoštevajte naše nasvete, da bo ostal svež in okusen še dlje.
Tradicionalni slovenski zajtrk malo drugače: mafini z jabolčno čežano
Mafini z jabolčno čežano so lahkotna sladka različica slovenskega tradicionalnega zajtrka, ki ga obeležujemo vsak tretji petek v novembru.
Matevž: najboljši recept za slovensko klasiko, ki nikoli ne razočara
Če smo odkriti, matevž ni ravno kulinarični presežek. Je pa domač, iskren in pomemben del naše tradicije. Naučite se pripraviti kar najboljšega.
Sestavine
- 4 fileji piščančjih prsi (pribl. 600 g)
- sol
- poper
- 1 žlica kuhanega masla ali olja za pečenje
- 1 šalotka
- 1 žlica masla za dušenje
- 1,5 dl suhega vermuta
- 2,5 dl perutninske jušne osnove
- 50 g hladnega masla
- šopek čemaža
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Kose piščančjega mesa začinimo s soljo in poprom ter na obeh straneh na kuhanem maslu ali olju močno popečemo (2 minuti). Meso preložimo z maščobo vred v pekač in pečemo v pečici še približno 15 minut.
Medtem olupimo šalotko, jo drobno nasekljamo in steklasto zdušimo na žlici masla. Zalijemo z vermutom in dolijemo perutninsko osnovo. Na močnem ognju do polovice povremo. Hladno maslo narežemo na koščke, čemaž narežemo na tanke trakove.
Omako povežemo s koščki hladnega masla ter začinimo s soljo in poprom. Dodamo čemaž in s paličnim mešalnikom naredimo pire. Piščančje meso poševno narežemo na rezine in skupaj z vročo čemaževo omako serviramo na tople krožnike. Zraven tekne pečen krompir.