© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Brusketa s paradižnikom in bivoljo mocarelo

Brusketa, ki jo lahko postrežete ob narezku.

Brusketa s paradižnikom in bivoljo mocarelo

Brusketa, ki jo lahko postrežete ob narezku.

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
brusketa s paradiznikom in bivoljo mocarelo_

Sestavine

  • 4 rezine domačega belega kruha
  • 3 čvrsti zreli paradižniki
  • 2 kepi bivolje mocarele
  • 4 stroki česna
  • 4 vejice bazilike
  • posušen pekoči feferon po želji
  • sol
  • ekstra deviško oljčno olje
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 rezine domačega belega kruha
  • 3 čvrsti zreli paradižniki
  • 2 kepi bivolje mocarele
  • 4 stroki česna
  • 4 vejice bazilike
  • posušen pekoči feferon po želji
  • sol
  • ekstra deviško oljčno olje

Postopek

1

Mocarelo odcedimo in narežemo na kocke. Paradižnik operemo, osušimo in narežemo na kocke. Baziliko osmukamo, operemo, posušimo in grobo sesekljamo, feferon razpolovimo, odstranimo semenje in ga drobno sesekljamo. Česen olupimo in stremo.

2

Rezine kruha opečemo, jih podrgnemo s česnom in nato obložimo z mocarelo in kockicami paradižnika. Posolimo, potresemo z baziliko in po želji s pekočim feferonom. Na koncu pokapljamo z oljčnim oljem in takoj postrežemo.

Nasvet

Sveža, grenka in pikantna oljčna olja bodo brusketo izoblikovala v popolnoma novo simfonijo okusov, kjer se bodo grenke sestavine olja v kontaktu z mocarelo in paradižnikom stabilno vezale na proteinski del, tako da bodo nastale nove spojine, intenzivnost grenkobe pa se bo močno znižala.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.