
Kaj boste skuhali danes?
Brusketa s paradižnikom in bivoljo mocarelo
Brusketa, ki jo lahko postrežete ob narezku.
Brusketa s paradižnikom in bivoljo mocarelo
Brusketa, ki jo lahko postrežete ob narezku.

Sestavine
- 4 rezine domačega belega kruha
- 3 čvrsti zreli paradižniki
- 2 kepi bivolje mocarele
- 4 stroki česna
- 4 vejice bazilike
- posušen pekoči feferon po želji
- sol
- ekstra deviško oljčno olje

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.

Topla ideja za kosilo: najboljši recepti za jesenske juhe
Ko dneve zapolni megla in listje zašumi pod nogami, je čas za slastne jesenske juhe, ki v naš vsakdan zanesejo mir in udobje.

Katera buča je prava za juho, katera za sladico? Tukaj je preprost vodič
Katero bučo izbrati za katero jed, ni enostavno vprašanje, a zbrali smo nekaj napotkov, s katerimi bodo vaši recepti z bučami vedno uspeli.
Sestavine
- 4 rezine domačega belega kruha
- 3 čvrsti zreli paradižniki
- 2 kepi bivolje mocarele
- 4 stroki česna
- 4 vejice bazilike
- posušen pekoči feferon po želji
- sol
- ekstra deviško oljčno olje
Postopek
Mocarelo odcedimo in narežemo na kocke. Paradižnik operemo, osušimo in narežemo na kocke. Baziliko osmukamo, operemo, posušimo in grobo sesekljamo, feferon razpolovimo, odstranimo semenje in ga drobno sesekljamo. Česen olupimo in stremo.
Rezine kruha opečemo, jih podrgnemo s česnom in nato obložimo z mocarelo in kockicami paradižnika. Posolimo, potresemo z baziliko in po želji s pekočim feferonom. Na koncu pokapljamo z oljčnim oljem in takoj postrežemo.
Nasvet
Sveža, grenka in pikantna oljčna olja bodo brusketo izoblikovala v popolnoma novo simfonijo okusov, kjer se bodo grenke sestavine olja v kontaktu z mocarelo in paradižnikom stabilno vezale na proteinski del, tako da bodo nastale nove spojine, intenzivnost grenkobe pa se bo močno znižala.