© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čemaževo olje in čemaževo maslo

Čemaž- naravno zdravilo

Čemaževo olje in čemaževo maslo

Čemaž- naravno zdravilo

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 5 dl olja in 30 dag masla
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Bärlauchbutter und Bärlauchpesto

Sestavine

olje

  • 30 čemaževih listov
  • 4 dl oljčnega olja

maslo

  • sol
  • poper
  • 20 čemaževih listov
  • 250 g masla
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

olje

  • 30 čemaževih listov
  • 4 dl oljčnega olja

maslo

  • sol
  • poper
  • 20 čemaževih listov
  • 250 g masla

Postopek

1

Čemaževo olje pripravimo tako, da liste operemo, osušimo in drobno narežemo. V možnarju jih zmečkamo v pasto. V tankem curku dolivamo olje in mešamo. Olje po okusu začinimo s soljo in poprom. Čemaževo olje je odlično za pripravo solat ali za mariniranje zelenjave.

2

Čemaževo maslo pripravimo tako, da čemaževe liste prav tako zmečkamo v možnarju. Maslo narežemo na drobne kocke, dodamo k zmečkanemu čemažu in vse skupaj na hitro zmešamo z ročnim mešalnikom; začinimo s soljo in poprom. Čemaževo maslo dobro tekne, če ga namažemo na črn kruh in zraven ponudimo še redkvice. Lahko ga pa postrežemo tudi k mesu z žara. V hladilniku ga lahko hranimo kar nekaj časa.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.