
Kaj boste skuhali danes?
Čemaževo olje in čemaževo maslo
Čemaž- naravno zdravilo
Čemaževo olje in čemaževo maslo
Čemaž- naravno zdravilo

Sestavine
olje
- 30 čemaževih listov
- 4 dl oljčnega olja
maslo
- sol
- poper
- 20 čemaževih listov
- 250 g masla

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
olje
- 30 čemaževih listov
- 4 dl oljčnega olja
maslo
- sol
- poper
- 20 čemaževih listov
- 250 g masla
Postopek
Čemaževo olje pripravimo tako, da liste operemo, osušimo in drobno narežemo. V možnarju jih zmečkamo v pasto. V tankem curku dolivamo olje in mešamo. Olje po okusu začinimo s soljo in poprom. Čemaževo olje je odlično za pripravo solat ali za mariniranje zelenjave.
Čemaževo maslo pripravimo tako, da čemaževe liste prav tako zmečkamo v možnarju. Maslo narežemo na drobne kocke, dodamo k zmečkanemu čemažu in vse skupaj na hitro zmešamo z ročnim mešalnikom; začinimo s soljo in poprom. Čemaževo maslo dobro tekne, če ga namažemo na črn kruh in zraven ponudimo še redkvice. Lahko ga pa postrežemo tudi k mesu z žara. V hladilniku ga lahko hranimo kar nekaj časa.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Brusketa s paradižnikom in bivoljo mocarelo
Brusketa, ki jo lahko postrežete ob narezku.
Šarenka z luštrekom, grahovim pirejem in hrustljavimi mladimi čebulicami
Bamija v paradižnikovi omaki s kuskusom
Bamija ali okra sta bolj uveljavljeni imeni za užitne plodove rastline jedilni oslez, ki uspeva v vročih poletjih