Kaj boste skuhali danes?
Popečene pokrovače s pastinakovim pirejem in drobtinami s panceto
Popečene pokrovače s pastinakovim pirejem in drobtinami s panceto
Sestavine
- 1 žlica rastlinskega olja
- 9 velikih pokrovač brez korale (glej nasvet)
- sok ½ limone
pastinakov pire
- sol
- 200 g pastinaka
- 2 dl polnomastnega mleka
- košček masla
- poper
drobtine s panceto
- 50 g pancete
- 50 g svežih krušnih drobtin
- 1 žlica svežih timijanovih lističev
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- 1 žlica rastlinskega olja
- 9 velikih pokrovač brez korale (glej nasvet)
- sok ½ limone
pastinakov pire
- sol
- 200 g pastinaka
- 2 dl polnomastnega mleka
- košček masla
- poper
drobtine s panceto
- 50 g pancete
- 50 g svežih krušnih drobtin
- 1 žlica svežih timijanovih lističev
Postopek
Drobtine lahko pripravimo že dan prej. Panceto narežemo na 5 cm rezine. Veliko ponev pristavimo na srednji ogenj in v njej 5 minut cvremo panceto, medtem jo obrnemo, da se obarva. V ponev posujemo drobtine in pražimo, da se rjavo obarvajo in postanejo hrustljave. Mešanico v multipraktiku zmeljemo v fine drobtine. Primešamo sesekljan timijan. Če smo drobtine pripravili vnaprej, jih shranimo v nepredušno zaprto posodo.
Pastinak za pire olupimo in narežemo na kose, ga stresemo v kozico, prilijemo mleko, solimo in popramo. Zavremo, ogenj zmanjšamo in nežno kuhamo 10 do 15 minut, da se pastinak zmehča, nato ga v multipraktiku zmeljemo v pire in dodamo košček masla. Skozi gosto cedilo ga pretlačimo v kozico, v kateri ga bomo potem pogreli.
V veliki ponvi na močnem ognju segrejemo olje. Pokrovače posolimo in jih drugo za drugo položimo v ponev v krogu ob robu, tako da bomo vedeli, katera je bila prva. Ko smo v ponev položili zadnjo pokrovačo, počakamo 1 minuto, da se spodaj rjavo obarvajo. Nato pokrovače po vrsti obrnemo s paletnim nožem, začnemo s tisto, ki smo jo najprej položili v ponev. Ko so vse pokrovače pečene, jih prenesemo na ogret krožnik, v vročo ponev pa hitro dodamo limonov sok in postrgamo dno, da dobimo omako, ki ji po potrebi dodamo kanček vode.
Pogrejemo pastinakov pire in ga razprostremo na 3 krožnike. Obložimo ga s pokrovačami, posujemo z drobtinami s panceto in pokapljamo z omako. Takoj postrežemo.
Nasvet
Mesa pokrovač se drži rdeča korala, ki je užitna in jo spečemo enako. Ampak korale marsikdo ne mara, zato jo lahko odstranimo, tako da jo preprosto odrežemo z ostrim nožem ali škarjami.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Sataraš
Sarma
V sezoni kislega zelja se sarme vedno priležejo, so pa tudi obvezna spremljava dunajskim filharmonikom na novega leta dan. Pripravite jih vnaprej!
Brancin s pastinakovim pirejem
S to jedjo boste očarali svojo boljšo polovico.