Kaj boste skuhali danes?
Pokrovače po beneško
Pokrovače po beneško
    Sestavine
- 12 velikih svežih pokrovač, ločenih od lupin
 - 4 konkavne lupine pokrovač (za postrežbo)
 - 3 rezine dan starega kruha
 - 6 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
 - velika pest sesekljanega peteršilja
 - 1 strok česna
 - limonov sok
 - sol
 - poper
 - krhlji limone, ko postrežemo
 
        
            
            Tako se skuha prava domača jota po starem receptu
Jota je prima jed na žlico, ki še posebno tekne pozimi. In čeprav ji pravimo enolončnica, jo pravzaprav kuhamo v treh loncih.
        
            
            Tako pire pripravi chef z 31 Michelinovimi zvezdicami
Težko bi našli jed, ki je preprostejša in bolj vsestranska od krompirjevega pireja. Slastna je že osnovna različica, mi pa smo za vas zbrali nekaj prav posebnih idej.
        
            
            Božanski čufti v paradižnikovi enolončnici, ki pogreje in nasiti
Morda smo res bolj navajeni čuftov v paradižnikovi omaki, ampak v paradižnikovi juhi so res odlični - to je preprost recept, ki ga boste pripravljali znova in znova.
Sestavine
- 12 velikih svežih pokrovač, ločenih od lupin
 - 4 konkavne lupine pokrovač (za postrežbo)
 - 3 rezine dan starega kruha
 - 6 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
 - velika pest sesekljanega peteršilja
 - 1 strok česna
 - limonov sok
 - sol
 - poper
 - krhlji limone, ko postrežemo
 
Postopek
Pokrovače oplaknemo s hladno vodo in jih osušimo s kuhinjskim papirjem. S škarjami odrežemo korale čim bliže belemu mesu in jih prihranimo. Školjčne lupine temeljito zdrgnemo, operemo in osušimo.
Kruhu odstranimo skorjo in jo zavržemo. Sredico nalomimo na majhne koščke in jih v multipraktiku zmeljemo v fine drobtine. Stresemo jih v veliko teflonsko ponev in na zmerni temperaturi popražimo, medtem občasno pomešamo. Ko se enakomerno rjavo obarvajo, jih odstavimo.
Ponev obrišemo s kuhinjskim papirjem, da ostranimo drobtine, in vanjo kanemo oljčno olje. Ko je vroče, dodamo pokrovače (brez koral) in jih na zmerni temperaturi pečemo 3 minute na vsaki strani, nato dodamo korale, drobno sesekljan česen in peteršilj ter pražimo še minuto. Če smo sami izluščili pokrovače in prihranili njihov sladki sok, ga precedimo skozi muslin, da se znebimo peska, in ga dodamo v ponev ter prevremo pri visoki temperaturi. Po okusu solimo in popramo, dodamo limonov sok in dobro premešamo.
V vsako školjčno lupino naložimo po 3 pokrovače s koralami in malo soka od pečenja, nato posujemo s suhimi popraženimi drobtinami. Ponudimo s krhlji limone.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pisana domača čokolada
V pisano domačo čokolado lahko pretopite preostanek velikonočnih jajčk in zajčkov
Bučni kolački z rozinami
Slastni kolački, za katere vam ne bodo verjeli, da se notri skriva buča!