
Kaj boste skuhali danes?
Kokosove kroglice
Sladke kokosove kroglice so stalne gostje pladnjev s pecivom
Kokosove kroglice
Sladke kokosove kroglice so stalne gostje pladnjev s pecivom

Sestavine
- 250 g masla
- 330 g sladkorja v prahu
- 20 g (2 vrečki) vaniljevega sladkorja
- 400 g mleka v prahu
- 200 g kokosove moke
- 1,5 dl vode
- 90 olupljenih mandljev
- kokosova moka za povaljanje

Diši po Pomurju: zlato zapečeni Stankini langaši
Včasih najboljše jedi ne nastanejo s pomočjo tehtnice, ampak po občutku. Tako kot langaš Stanke Garai – zlato zapečen, mehak in dišeč.

Pozabite na klasično lazanjo, ta različica je noro dobra
Na družbenih omrežjih trenutno navdušuje nova zimska tolažilna jed – enolončnica po navdihu lazanje.

Šest odličnih idej, kako porabiti star kruh
Naši predniki kruha nikoli niso metali stran. Preverite preproste in okusne načine, kako ga porabiti – od zajtrkov do sladic in hrustljavih prigrizkov.
Sestavine
- 250 g masla
- 330 g sladkorja v prahu
- 20 g (2 vrečki) vaniljevega sladkorja
- 400 g mleka v prahu
- 200 g kokosove moke
- 1,5 dl vode
- 90 olupljenih mandljev
- kokosova moka za povaljanje
Postopek
Maslo stopimo, mu dodamo obe vrsti sladkorja, vodo in kokosovo moko ter skuhamo gost sirup. Primešamo mleko v prahu in mešamo toliko časa, da v masi ni nobene grudice več.
V roko vzamemo žličko še tople mase, jo nekoliko sploščimo, v sredino vstavimo mandelj in oblikujemo kroglico. Nekoliko ohlajene kroglice povaljamo v kokosovi moki.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Čokoladno-češnjeva kupa s pivom in španskimi vetrci
Zelenjavna osnova
Skutna torta z belo čokolado
Skutna torta z izrazitim čokoladnim okusom, a vseeno lahka kot peresce