
Sestavine
- 140 g zmehčanega masla
- 120 g medu
- ½ zavitka vaniljevega sladkorja
- naribana lupina ½ limone
- 6 jajc
- 2–3 žlice kisle smetane
- ščepec soli
- 180 g polnovredne pšenične moke
- noževa konica pecilnega praška
- 600 g kosmulj
- maslo in moka za model
- mandljevi lističi za posip
- sladkor v prahu za posip

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 140 g zmehčanega masla
- 120 g medu
- ½ zavitka vaniljevega sladkorja
- naribana lupina ½ limone
- 6 jajc
- 2–3 žlice kisle smetane
- ščepec soli
- 180 g polnovredne pšenične moke
- noževa konica pecilnega praška
- 600 g kosmulj
- maslo in moka za model
- mandljevi lističi za posip
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Polnovredno moko pomešamo s pecilnim praškom. Maslo močno penasto zmešamo s polovico medu, vaniljinim sladkorjem in naribano limonovo lupino. Rumenjake ločimo od beljakov. V masleno zmes postopoma vmešamo kislo smetano in rumenjake. Maso ponovno penasto zmešamo.
Beljake s soljo stepemo v trd sneg. V masleno maso po žlicah vmešamo preostali med in še enkrat zelo močno stepemo. Na koncu previdno vmešamo najprej sneg, nato pa še moko s pecilnim praškom. Pečico segrejemo na 175 ºC.
Kosmulje očistimo, operemo in osušimo na papirnatem prtiču. Model za torte namažemo z maslom, pomokamo, napolnimo s pripravljeno maso in po njej porazdelimo kosmulje. Površino testa zgladimo in potresemo z mandljevimi lističi.
Kolač pečemo v prej ogreti pečici približno eno uro. (Naredimo preizkus z zobotrebcem.) Kolač naj se v modlu ohladi in počiva še 2 uri. Nato ga vzamemo iz modla, rahlo potresemo s sladkorjem v prahu in razrežemo na rezine.