© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kosmuljev kolač iz polnovredne moke

Kosmuljev kolač iz polnovredne moke

Čas priprave 1 h 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Vollkorn-Stachelbeerkuchen1-seitigProd. 08/022002 06 25

Sestavine

  • 140 g zmehčanega masla
  • 120 g medu
  • ½ zavitka vaniljevega sladkorja
  • naribana lupina ½ limone
  • 6 jajc
  • 2–3 žlice kisle smetane
  • ščepec soli
  • 180 g polnovredne pšenične moke
  • noževa konica pecilnega praška
  • 600 g kosmulj
  • maslo in moka za model
  • mandljevi lističi za posip
  • sladkor v prahu za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 140 g zmehčanega masla
  • 120 g medu
  • ½ zavitka vaniljevega sladkorja
  • naribana lupina ½ limone
  • 6 jajc
  • 2–3 žlice kisle smetane
  • ščepec soli
  • 180 g polnovredne pšenične moke
  • noževa konica pecilnega praška
  • 600 g kosmulj
  • maslo in moka za model
  • mandljevi lističi za posip
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Polnovredno moko pomešamo s pecilnim praškom. Maslo močno penasto zmešamo s polovico medu, vaniljinim sladkorjem in naribano limonovo lupino. Rumenjake ločimo od beljakov. V masleno zmes postopoma vmešamo kislo smetano in rumenjake. Maso ponovno penasto zmešamo.

2

Beljake s soljo stepemo v trd sneg. V masleno maso po žlicah vmešamo preostali med in še enkrat zelo močno stepemo. Na koncu previdno vmešamo najprej sneg, nato pa še moko s pecilnim praškom. Pečico segrejemo na 175 ºC.

3

Kosmulje očistimo, operemo in osušimo na papirnatem prtiču. Model za torte namažemo z maslom, pomokamo, napolnimo s pripravljeno maso in po njej porazdelimo kosmulje. Površino testa zgladimo in potresemo z mandljevimi lističi.

4

Kolač pečemo v prej ogreti pečici približno eno uro. (Naredimo preizkus z zobotrebcem.) Kolač naj se v modlu ohladi in počiva še 2 uri. Nato ga vzamemo iz modla, rahlo potresemo s sladkorjem v prahu in razrežemo na rezine.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.