
Sestavine
- 500 g zrelih hrušk
- 50 g stopljenega masla
- sok 1 limone
- 1 žlica hruškovega likerja (po želji)
- 75 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 75 g sladkorja
- sol
- 2 razžvrkljani jajci
- maslo za pekač
- 2 žlički marelične marmelade za premaz
- sladkor v prahu za posip
- stepena sladka smetana, ko postrežemo

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 500 g zrelih hrušk
- 50 g stopljenega masla
- sok 1 limone
- 1 žlica hruškovega likerja (po želji)
- 75 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 75 g sladkorja
- sol
- 2 razžvrkljani jajci
- maslo za pekač
- 2 žlički marelične marmelade za premaz
- sladkor v prahu za posip
- stepena sladka smetana, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Hruške operemo, olupimo in grobo narežemo. Okrogel pekač s premerom 20 cm obložimo s papirjem za peko in ga premažemo z malo masla.
V skledo damo hruške, po želji še liker, in jih prelijemo z limonovim sokom, da ne porjavijo. V drugo skledo presejemo moko in pecilni prašek, dodamo ščepec soli in sladkor. Prelijemo z jajci in vse skupaj zmešamo še s stopljenim in ohlajenim maslom. Na koncu primešamo hruške s tekočino vred. Vlijemo v pripravljen pekač in pečemo približno 50 minut. Z zobotrebcem ali leseno palčko preverimo, ali je kolač pečen. Ko je testo pečeno, palčka, ki jo zabodemo v sredino kolača, ostane čista. Kolač vzamemo iz pečice in ga rahlo ohladimo, preden ga previdno odstranimo iz pekača.
Naredimo še premaz, tako da marelično marmelado zmešamo z eno žlico vode. Nato mešanico pretlačimo skozi cedilo, da dobimo gladek premaz. Z njim premažemo kolač, posujemo ga s sladkorjem v prahu in še toplega postrežemo s sladko smetano.
Nasvet
Če za recept uporabimo zelo zrele hruške, je testo lahko zelo tekoče, zato mu dodajmo še žlico ali dve moke.