© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pita z ringloji in mandlji

Hitra in okusna jesenska pita za takrat, ko pričakujete obiske!

Pita z ringloji in mandlji

Hitra in okusna jesenska pita za takrat, ko pričakujete obiske!

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Pita z ringloji in mandlji

Sestavine

  • 280 g razvaljanega maslenega listnatega testa
  • 4 žlice mletih mandljev
  • 800 g ringlojev
  • 25 g mandljevih lističev
  • 3 žlice kristalnega sladkorja in še malo, ko postrežemo
martinovo vino.jpg

Ko praznuje vino

Vino je pomemben del naše kulture, zato ga tudi praznujemo in spoštujemo. Prvi praznik je zagotovo trgatev, takoj za njo pa je martinovo.

Sestavine

  • 280 g razvaljanega maslenega listnatega testa
  • 4 žlice mletih mandljev
  • 800 g ringlojev
  • 25 g mandljevih lističev
  • 3 žlice kristalnega sladkorja in še malo, ko postrežemo

Postopek

1

Pečico segrejemo na 220 °C. Ringloje razpolovimo in izkoščičimo. Velik pravokoten pekač obložimo s papirjem za peko. Testo razvijemo in ga previdno položimo na pekač. Posujemo ga z mletimi mandlji in nanj v eni plasti razporedimo ringloje. Posujemo z mandljevimi lističi in nato s sladkorjem.

2

Pečemo 18 do 20 minut, da se testo zlato rjavo obarva, ringloji pa se zmehčajo. Počakamo 10 minut, da se pita malo ohladi, nato posujemo s še malo sladkorja in postrežemo.

Priljubljeni recepti

Pogača s porom in slanino

Preizkusite znamenito nemško pogačo fladenkuchen

Enostavno

Prge (tepke) v kisu

Recept, s katerim ohranjamo pestro domačo kulinarično tradicijo

45 min
Enostavno

Najboljša Cezarjeva solata

1 h 20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.