
Pita z ringloji in mandlji
Hitra in okusna jesenska pita za takrat, ko pričakujete obiske!
Pita z ringloji in mandlji
Hitra in okusna jesenska pita za takrat, ko pričakujete obiske!

Sestavine
- 280 g razvaljanega maslenega listnatega testa
- 4 žlice mletih mandljev
- 800 g ringlojev
- 25 g mandljevih lističev
- 3 žlice kristalnega sladkorja in še malo, ko postrežemo

Kako postreči burrato? Ideje za popolne poletne krožnike
Burrata velja za kraljico italijanskih sirov in prav je tako. S poletnim paradižnikom, baziliko in oljčnim oljem je sanjska, a to ni naš edini predlog za postrežbo.

Pripravite najboljši espresso tonik za poletno osvežitev in poživitev
Espresso tonik, svetovna kavna uspešnica, je pred leti na dolg poletni dan izumil nek švedski barista. Je pred vami dolg dan? Popestrite si ga s to fino pijačo.

Idrija vabi na izlet in obed
Pustite se zapeljati Idriji in njeni bogati zgodovini, razgledom ter vrsti tradicionalnih jedi, ki vas bodo očarale in nasitile. Kaj jesti, ko obiščete Idrijo?
Sestavine
- 280 g razvaljanega maslenega listnatega testa
- 4 žlice mletih mandljev
- 800 g ringlojev
- 25 g mandljevih lističev
- 3 žlice kristalnega sladkorja in še malo, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Ringloje razpolovimo in izkoščičimo. Velik pravokoten pekač obložimo s papirjem za peko. Testo razvijemo in ga previdno položimo na pekač. Posujemo ga z mletimi mandlji in nanj v eni plasti razporedimo ringloje. Posujemo z mandljevimi lističi in nato s sladkorjem.
Pečemo 18 do 20 minut, da se testo zlato rjavo obarva, ringloji pa se zmehčajo. Počakamo 10 minut, da se pita malo ohladi, nato posujemo s še malo sladkorja in postrežemo.