Kaj boste skuhali danes?
Pita z ringloji in mandlji
Hitra in okusna jesenska pita za takrat, ko pričakujete obiske!
Pita z ringloji in mandlji
Hitra in okusna jesenska pita za takrat, ko pričakujete obiske!
Sestavine
- 280 g razvaljanega maslenega listnatega testa
- 4 žlice mletih mandljev
- 800 g ringlojev
- 25 g mandljevih lističev
- 3 žlice kristalnega sladkorja in še malo, ko postrežemo
Letos si na Dunaju privoščite to tradicionalno poslastico
Šmorn, klobase, medenjaki, torta Sacher in enormne količine kuhanega vina in jabolčnika vabijo na predbožični Dunaj, nas pa je prepričala ta znamenita sladica.
To so najlepše božične pletenice
Mehke babke in dišeče pletenice so nepogrešljive v prazničnem času. Izbrali smo najlepše božične pletenice z bogatimi nadevi za popolno sladko omizje.
Triki za mesno štruco, ki bo hkrati sočna in kompaktna
Naučite se pripraviti posebno vrsto mesne štruce, ki ji pravimo pečenka Štefani. Zdi se preprosta, a skriva nekaj pasti. Z našimi nasveti bo obenem sočna in kompaktna.
Sestavine
- 280 g razvaljanega maslenega listnatega testa
- 4 žlice mletih mandljev
- 800 g ringlojev
- 25 g mandljevih lističev
- 3 žlice kristalnega sladkorja in še malo, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Ringloje razpolovimo in izkoščičimo. Velik pravokoten pekač obložimo s papirjem za peko. Testo razvijemo in ga previdno položimo na pekač. Posujemo ga z mletimi mandlji in nanj v eni plasti razporedimo ringloje. Posujemo z mandljevimi lističi in nato s sladkorjem.
Pečemo 18 do 20 minut, da se testo zlato rjavo obarva, ringloji pa se zmehčajo. Počakamo 10 minut, da se pita malo ohladi, nato posujemo s še malo sladkorja in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Preprosta pica margerita
Najslavnejša med picami – in naša različica je tudi najhitrejša!
Krofov narastek
Če vam je nekaj krofov ostalo, jih nikar ne zavrzite - raje iz (tudi nekaj dni) starih krofov pripravite odličen narastek in se posladkajte še enkrat!