
Kaj boste skuhali danes?
Sladka bučna pita
Tradicionalna ameriška sladica
Sladka bučna pita
Tradicionalna ameriška sladica

Sestavine
- 750 g bučnega mesa (npr. lunga di Napoli)
- 350 g krhkega testa
- 140 g sladkorja
- ½ žličke soli
- ½ žličke muškatnega oreška
- 1 žlička cimeta
- 2 razžvrkljani jajci
- 25 g stopljenega masla
- 1,7 dl mleka
- moka za delovno površino
- fižol za slepo peko
- 1 žlica sladkorja v prahu za posip

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali še zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Popolno! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete

Ujemite še zadnje poletne okuse in pripravite to jed
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom, pa si lahko ta priljubljeni okus shranite
Sestavine
- 750 g bučnega mesa (npr. lunga di Napoli)
- 350 g krhkega testa
- 140 g sladkorja
- ½ žličke soli
- ½ žličke muškatnega oreška
- 1 žlička cimeta
- 2 razžvrkljani jajci
- 25 g stopljenega masla
- 1,7 dl mleka
- moka za delovno površino
- fižol za slepo peko
- 1 žlica sladkorja v prahu za posip
Postopek
Bučno meso narežemo na kocke in ga damo v veliko kozico, prelijemo z vodo in zavremo. Kozico pokrijemo, ogenj zmanjšamo in kuhljamo 15 minut, da se meso zmehča. Kuhane bučne kocke odcedimo in ohladimo.
Pečico segrejemo na 180 °C. Delovno površino narahlo pomokamo in na njej razvaljamo krhko testo. Model za pito premera 22 cm obložimo s testom in ga za kratek čas postavimo v hladilnik. Na testo položimo kos papirja za peko in vanj vsujemo fižol za slepo peko. Pečemo 15 minut, nato papir in fižol odstranimo in pečemo še 10 minut, da dobimo svetlo rjavo zapečeno testo. Testeno osnovo vzamemo iz pečice in malo ohladimo.
Temperaturo pečice zvišamo na 220 °C. Bučno meso skozi cedilo pretlačimo v veliko skledo. V drugi skledi zmešamo sladkor, sol, muškatni orešek in polovico cimeta. Dodamo razžvrkljana jajca, maslo in mleko ter vse skupaj zlijemo k bučnemu pireju. Premešamo, da dobimo gladek nadev, ki ga stresemo na pečeno testeno osnovo. Pečemo 10 minut, nato temperaturo zmanjšamo na 180 °C in pečemo še 35 do 40 minut, da se nadev speče in strdi.
Pustimo, da se pita ohladi, nato jo vzamemo iz modela. Preostali cimet zmešamo s sladkorjem v prahu in z mešanico poprašimo pito. Postrežemo hladno.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Korenčkovi mafini z ananasom
Zloženka s kuncem, krompirjem in gobami
Da ni v nedeljo za kosilo samo pohano, pripravite to zloženko s kuncem in presenetite celotno družino.