Kaj boste skuhali danes?
Sladka bučna pita
Tradicionalna ameriška sladica
Sladka bučna pita
Tradicionalna ameriška sladica
Sestavine
- 750 g bučnega mesa (npr. lunga di Napoli)
- 350 g krhkega testa
- 140 g sladkorja
- ½ žličke soli
- ½ žličke muškatnega oreška
- 1 žlička cimeta
- 2 razžvrkljani jajci
- 25 g stopljenega masla
- 1,7 dl mleka
- moka za delovno površino
- fižol za slepo peko
- 1 žlica sladkorja v prahu za posip
Taco burgerji: kombinacija, ki vas bo zasvojila
Taco burger je hitra, hrustljava in noro okusna fuzija tortilje in sočnega burgerja. Preprost recept za sproščeno kosilo ali večerjo.
Z alpskih smučišč v naše domove: pripravite priljubljene germknödle
Mehki kvašeni cmok germknödel je specialiteta iz Avstrije in Bavarske, ki jo dobro poznajo obiskovalci smučišč, a privoščite si ga lahko tudi brez obutih pancerjev.
Nebeško dobre orehove palačinke s smetano
Kuhanje je zanjo umetnost in čustvo v enem. Eugenija Carl prisega na sladko pregreho, ki nikoli ne razočara – orehove palačinke s smetano.
Sestavine
- 750 g bučnega mesa (npr. lunga di Napoli)
- 350 g krhkega testa
- 140 g sladkorja
- ½ žličke soli
- ½ žličke muškatnega oreška
- 1 žlička cimeta
- 2 razžvrkljani jajci
- 25 g stopljenega masla
- 1,7 dl mleka
- moka za delovno površino
- fižol za slepo peko
- 1 žlica sladkorja v prahu za posip
Postopek
Bučno meso narežemo na kocke in ga damo v veliko kozico, prelijemo z vodo in zavremo. Kozico pokrijemo, ogenj zmanjšamo in kuhljamo 15 minut, da se meso zmehča. Kuhane bučne kocke odcedimo in ohladimo.
Pečico segrejemo na 180 °C. Delovno površino narahlo pomokamo in na njej razvaljamo krhko testo. Model za pito premera 22 cm obložimo s testom in ga za kratek čas postavimo v hladilnik. Na testo položimo kos papirja za peko in vanj vsujemo fižol za slepo peko. Pečemo 15 minut, nato papir in fižol odstranimo in pečemo še 10 minut, da dobimo svetlo rjavo zapečeno testo. Testeno osnovo vzamemo iz pečice in malo ohladimo.
Temperaturo pečice zvišamo na 220 °C. Bučno meso skozi cedilo pretlačimo v veliko skledo. V drugi skledi zmešamo sladkor, sol, muškatni orešek in polovico cimeta. Dodamo razžvrkljana jajca, maslo in mleko ter vse skupaj zlijemo k bučnemu pireju. Premešamo, da dobimo gladek nadev, ki ga stresemo na pečeno testeno osnovo. Pečemo 10 minut, nato temperaturo zmanjšamo na 180 °C in pečemo še 35 do 40 minut, da se nadev speče in strdi.
Pustimo, da se pita ohladi, nato jo vzamemo iz modela. Preostali cimet zmešamo s sladkorjem v prahu in z mešanico poprašimo pito. Postrežemo hladno.