Kaj boste skuhali danes?
Piškotasto pecivo z limono in ingverjem
Limona in ingver sta klasična kombinacija tudi za pripravo slaščic
Piškotasto pecivo z limono in ingverjem
Limona in ingver sta klasična kombinacija tudi za pripravo slaščic
Sestavine
- 100 g zmehčanega masla in še malo za pekač
- ščep soli
- 50 g rjavega kristalnega sladkorja in še malo za posip
- nastrgana lupina 1 velike bio limone
- 8 koščkov kandiranega ingverja
- 175 g moke
Praznične jedi kljub celiakiji: slovenska voditeljica delila svoje recepte
Klavdija Winder Pantner, ki jo gledalci poznajo kot Veseljakovo voditeljico, sicer pa prepeva tudi v skupini Katrca, se v zasebnem življenju vsak dan sooča s celiakijo.
Recepti chefa Jerneja Fonde: Postanite zvezda praznične večerje
Iščete ideje za božično ali novoletno večerjo? Jernej Fonda iz Hiša Lisjak razkriva recepte, s katerimi boste navdušili goste.
Se vam je praznična sladica ponesrečila? Rešite jo v 10 minutah
Z dobrimi nameni smo se lotili priprave praznične sladice, a se žal ni posrečila. Brez skrbi, vsakemu se lahko zgodi – to je rešitev.
Sestavine
- 100 g zmehčanega masla in še malo za pekač
- ščep soli
- 50 g rjavega kristalnega sladkorja in še malo za posip
- nastrgana lupina 1 velike bio limone
- 8 koščkov kandiranega ingverja
- 175 g moke
Postopek
Pečico segrejemo na 150 °C (ali na 130 °C z ventilacijo). Pekač za pito s snemljivim obodom, valovitim robom in premerom 22 cm namažemo z maslom. Ingver drobno narežemo. V skledo damo maslo in ga s kuhalnico močno mešamo, dokler se povsem ne zmehča. Dodamo sol in sladkor ter stepemo, nato pa primešamo še limonovo lupino in ingver.
V mešanico vsujemo moko in zgnetemo mehko testo. Postrgamo ga v pekač in s prsti pritisnemo ob dno, da nastane enakomerna, ravna plast. Testo po vsej površini prebodemo z vilicami in ga pečemo 40 minut, da zlato porumeni. Nato ga narežemo na trikotnike in jih pustimo v pekaču, da se povsem ohladijo. Ko jih vzamemo iz pekača, jih potresemo s sladkorjem in postrežemo.