
Piškotasto pecivo z limono in ingverjem
Limona in ingver sta klasična kombinacija tudi za pripravo slaščic
Piškotasto pecivo z limono in ingverjem
Limona in ingver sta klasična kombinacija tudi za pripravo slaščic

Sestavine
- 100 g zmehčanega masla in še malo za pekač
- ščep soli
- 50 g rjavega kristalnega sladkorja in še malo za posip
- nastrgana lupina 1 velike bio limone
- 8 koščkov kandiranega ingverja
- 175 g moke

Avokado lahko zamrznete - preverite kako
Če ga boste pravilno shranili, si lahko že danes zagotovite svojo osebno »zeleno rezervo« za vse tiste trenutke, ko v trgovini spet ne bo zrelega avokada.

Božanski kolač s pistacijo, belo čokolado in malinami
Tiktoku in Instagramu okusnih receptov, ki jih lahko pripravimo sami doma povsem zlahka, preprosto nikoli ne zmanjka. Ta teden smo zasledili ta sočen kolač, ki nas je očaral.

Poletne pridelke zamrznite za celoletno uživanje vitaminov
Zamrzovanje ni vedno tako preprosto, da hrano samo zložite v vrečko in jo postavite v zamrzovalnik.
Sestavine
- 100 g zmehčanega masla in še malo za pekač
- ščep soli
- 50 g rjavega kristalnega sladkorja in še malo za posip
- nastrgana lupina 1 velike bio limone
- 8 koščkov kandiranega ingverja
- 175 g moke
Postopek
Pečico segrejemo na 150 °C (ali na 130 °C z ventilacijo). Pekač za pito s snemljivim obodom, valovitim robom in premerom 22 cm namažemo z maslom. Ingver drobno narežemo. V skledo damo maslo in ga s kuhalnico močno mešamo, dokler se povsem ne zmehča. Dodamo sol in sladkor ter stepemo, nato pa primešamo še limonovo lupino in ingver.
V mešanico vsujemo moko in zgnetemo mehko testo. Postrgamo ga v pekač in s prsti pritisnemo ob dno, da nastane enakomerna, ravna plast. Testo po vsej površini prebodemo z vilicami in ga pečemo 40 minut, da zlato porumeni. Nato ga narežemo na trikotnike in jih pustimo v pekaču, da se povsem ohladijo. Ko jih vzamemo iz pekača, jih potresemo s sladkorjem in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečen brie s figami in orehi
Stopljen sir se čudovito ujame s pečenimi figami in orehi