
Kaj boste skuhali danes?
Piškotasto pecivo z limono in ingverjem
Limona in ingver sta klasična kombinacija tudi za pripravo slaščic
Piškotasto pecivo z limono in ingverjem
Limona in ingver sta klasična kombinacija tudi za pripravo slaščic

Sestavine
- 100 g zmehčanega masla in še malo za pekač
- ščep soli
- 50 g rjavega kristalnega sladkorja in še malo za posip
- nastrgana lupina 1 velike bio limone
- 8 koščkov kandiranega ingverja
- 175 g moke

Nagradna igra: potegujte se za kuharsko knjigo
Radi kuhate, a vam pogosto zmanjkuje časa? Potem vas bo ta nagradna igra zagotovo razveselila!

Strašno fine sladice za noč čarovnic ali kar tako
Bliža se noč čarovnic ali halloween, praznik, ki v našem okolju sicer ni tradicionalen, a je dobra priložnost za druženje z najmlajšimi ob pripravi strašno finih slaščic.

Skrivnost svilnato kremne bučne juhe
Skrivnost tega recepta je burrata, ki juhi doda svilnato kremast pridih. Postrežena s popečenimi bučnimi semeni in dobrim domačim kruhom postane prava jesenska poslastica, ki pogreje dušo.
Sestavine
- 100 g zmehčanega masla in še malo za pekač
- ščep soli
- 50 g rjavega kristalnega sladkorja in še malo za posip
- nastrgana lupina 1 velike bio limone
- 8 koščkov kandiranega ingverja
- 175 g moke
Postopek
Pečico segrejemo na 150 °C (ali na 130 °C z ventilacijo). Pekač za pito s snemljivim obodom, valovitim robom in premerom 22 cm namažemo z maslom. Ingver drobno narežemo. V skledo damo maslo in ga s kuhalnico močno mešamo, dokler se povsem ne zmehča. Dodamo sol in sladkor ter stepemo, nato pa primešamo še limonovo lupino in ingver.
V mešanico vsujemo moko in zgnetemo mehko testo. Postrgamo ga v pekač in s prsti pritisnemo ob dno, da nastane enakomerna, ravna plast. Testo po vsej površini prebodemo z vilicami in ga pečemo 40 minut, da zlato porumeni. Nato ga narežemo na trikotnike in jih pustimo v pekaču, da se povsem ohladijo. Ko jih vzamemo iz pekača, jih potresemo s sladkorjem in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Čebulna marmelada
Lososovi takosi z limetinim prelivom
Slastni takosi, ki skrivajo v sebi polno svežine.
Špageti z bučkami in panceto
Špageti sodijo med najbolj priljubljene testenine. Modro je upoštevati nekaj pravil, da bodo karseda teknili. Osnovno pravilo veli, da se špagete (enako velja za druge vrste testenin) vedno skuha na zob, po navodilu na embalaži.