© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kupe s pečeno kutino in desertnim vinom

Kupe s pečeno kutino in desertnim vinom

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Season's Best Madeira-roast quince fool

Sestavine

  • 2 veliki kutini
  • 100 g sladkorja
  • semena 1 stroka vanilje
  • lupinica 1 pomaranče
  • sok ½ limone
  • 3 dl madeire ali drugega desertnega vina
  • 3,5 dl sladke smetane
  • 1,5 dl grškega jogurta
  • maščoba za pekač
  • prgišče nasekljanih popraženih lešnikov za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 veliki kutini
  • 100 g sladkorja
  • semena 1 stroka vanilje
  • lupinica 1 pomaranče
  • sok ½ limone
  • 3 dl madeire ali drugega desertnega vina
  • 3,5 dl sladke smetane
  • 1,5 dl grškega jogurta
  • maščoba za pekač
  • prgišče nasekljanih popraženih lešnikov za posip

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Kutino olupimo, narežemo na rezine in razporedimo na pomaščen pekač ali v kozico. Posujemo s sladkorjem in vaniljevimi semeni ter priložimo še strok. Dodamo pomarančno lupinico in limonov sok ter prilijemo vino in 1 dl vode. Pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo 25 do 30 minut, da se kutina obarva rožnato in je zelo mehka.

2

Počakamo, da se kutina ohladi, nato jo polovico zmeljemo v pire, drugo polovico pa drobno narežemo. Sok, ki se je izcedil med pečenjem, v kozici povremo v sirup. Zmešamo kutinov pire in narezano kutino. Smetano stepemo in jo nežno zmešamo z grškim jogurtom ter malo sirupa. Kremo, kutinovo mešanico in sirup v plasteh naložimo v kupe, posujemo z nasekljanimi lešniki in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.