© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščanec z malinami

Sezam in maline poskrbijo za nežen okus.

Piščanec z malinami

Sezam in maline poskrbijo za nežen okus.

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
weber_litozelezna_3

Sestavine

  • 4 piščančja bedra brez kosti (po 250–320 g)
  • sol
  • 2–3 žlice olja iz nepraženega sezama
  • 800 g rdeče čebule
  • 1 žlica masla
  • 200 ml soka rdeče pese
  • 200 ml malinovega soka
  • 400 ml piščančje jušne osnove
  • 200 g zamrznjenih malin
  • 1 žlica praženih semen črnega sezama
  • sveže mlet poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 piščančja bedra brez kosti (po 250–320 g)
  • sol
  • 2–3 žlice olja iz nepraženega sezama
  • 800 g rdeče čebule
  • 1 žlica masla
  • 200 ml soka rdeče pese
  • 200 ml malinovega soka
  • 400 ml piščančje jušne osnove
  • 200 g zamrznjenih malin
  • 1 žlica praženih semen črnega sezama
  • sveže mlet poper

Postopek

1

Žar pripravimo za peko na direktni vročini na 190 do 210 °C (navodila za pripravo žara poiščite v knjigi Weber – Litoželezna posoda & plošča). Litoželezno posodo v zaprtem žaru segrevamo 12 do 15 minut.

2

Piščančja bedra dobro natremo s soljo. V segreti litoželezni posodi v zaprtem žaru 6 do 8 minut na sezamovem olju pečemo piščančja bedra, obrnjena s kožo navzdol.

3

Medtem olupimo čebulo in jo razrežemo na četrtine. Piščančja bedra v posodi obrnemo, dodamo čebulo in maslo ter v zaprtem žaru pečemo še 3 do 5 minut, medtem pa večkrat premešamo.

4

Nato prilijemo sok rdeče pese, malinov sok in jušno osnovo. Posodo prekrijemo in sestavine v zaprtem žaru kuhamo 30 do 35 minut.

5

Približno 10 minut pred koncem priprave bedra premešamo, da so oblita z omako, dodamo maline in v posodi brez pokrovke v zaprtem žaru spečemo do konca.

6

Litoželezno posodo odstranimo z žara in pustimo, da piščanec počiva 3 do 5 minut. Pred postrežbo jed potresemo s sezamom, solimo in popramo.

Nasvet

Za cvrenje uporabljamo olje iz nepraženega sezama, saj se sicer hitro zažge in zagreni.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.