
Kaj boste skuhali danes?
Piščanec z malinami
Sezam in maline poskrbijo za nežen okus.
Piščanec z malinami
Sezam in maline poskrbijo za nežen okus.

Sestavine
- 4 piščančja bedra brez kosti (po 250–320 g)
- sol
- 2–3 žlice olja iz nepraženega sezama
- 800 g rdeče čebule
- 1 žlica masla
- 200 ml soka rdeče pese
- 200 ml malinovega soka
- 400 ml piščančje jušne osnove
- 200 g zamrznjenih malin
- 1 žlica praženih semen črnega sezama
- sveže mlet poper

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 4 piščančja bedra brez kosti (po 250–320 g)
- sol
- 2–3 žlice olja iz nepraženega sezama
- 800 g rdeče čebule
- 1 žlica masla
- 200 ml soka rdeče pese
- 200 ml malinovega soka
- 400 ml piščančje jušne osnove
- 200 g zamrznjenih malin
- 1 žlica praženih semen črnega sezama
- sveže mlet poper
Postopek
Žar pripravimo za peko na direktni vročini na 190 do 210 °C (navodila za pripravo žara poiščite v knjigi Weber – Litoželezna posoda & plošča). Litoželezno posodo v zaprtem žaru segrevamo 12 do 15 minut.
Piščančja bedra dobro natremo s soljo. V segreti litoželezni posodi v zaprtem žaru 6 do 8 minut na sezamovem olju pečemo piščančja bedra, obrnjena s kožo navzdol.
Medtem olupimo čebulo in jo razrežemo na četrtine. Piščančja bedra v posodi obrnemo, dodamo čebulo in maslo ter v zaprtem žaru pečemo še 3 do 5 minut, medtem pa večkrat premešamo.
Nato prilijemo sok rdeče pese, malinov sok in jušno osnovo. Posodo prekrijemo in sestavine v zaprtem žaru kuhamo 30 do 35 minut.
Približno 10 minut pred koncem priprave bedra premešamo, da so oblita z omako, dodamo maline in v posodi brez pokrovke v zaprtem žaru spečemo do konca.
Litoželezno posodo odstranimo z žara in pustimo, da piščanec počiva 3 do 5 minut. Pred postrežbo jed potresemo s sezamom, solimo in popramo.
Nasvet
Za cvrenje uporabljamo olje iz nepraženega sezama, saj se sicer hitro zažge in zagreni.