Kaj boste skuhali danes?
Solata z riževimi rezanci, hrustljavim piščancem in arašidi
Solata z riževimi rezanci, hrustljavim piščancem in arašidi
Sestavine
- 2 piščančji bedri
- 100 g riževih rezancev
- 1⁄2 majhne glave rdečega zelja
- 1⁄2 rdeče čebule
- 2 korenčka
- majhen šopek mete
- pest praženih arašidov
- sol in poper
preliv
- 2 žlici hrustljavega arašidovega masla
- 1 rdeči čili
- 3–4 cm dolg kos ingverja
- 1⁄2 stroka česna
- 2 bio limeti
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 2 piščančji bedri
- 100 g riževih rezancev
- 1⁄2 majhne glave rdečega zelja
- 1⁄2 rdeče čebule
- 2 korenčka
- majhen šopek mete
- pest praženih arašidov
- sol in poper
preliv
- 2 žlici hrustljavega arašidovega masla
- 1 rdeči čili
- 3–4 cm dolg kos ingverja
- 1⁄2 stroka česna
- 2 bio limeti
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C (ali na 200 °C z ventilacijo). Piščančji bedri položimo na pekač in ju obilno solimo in popramo. Meso postavimo v pečico za 40 minut, da se zmehča in zelo hrustljavo zapeče. Vzamemo ga iz pečice, prestavimo na nekaj papirnatih brisačk, da vpijejo maščobo, in preložimo na krožnik, na katerem naj počiva 10 minut. Nato meso odluščimo s kosti in ga natrgamo.
Rezance skuhamo po navodilih na embalaži, nato pa jih temeljito splaknemo z mrzlo vodo in dobro odcedimo.
Zelje in čebulo tanko narežemo, korenje nastrgamo. Meto osmukamo in liste drobno nasekljamo. Arašide grobo nasekljamo.
Pripravimo preliv. V večjo skledo damo arašidovo maslo in ga zmešamo s 3 žlicami vrele vode, da se nekoliko razredči. Dodamo drobno nasekljan čili, nastrgan ingver, strt česen, nastrgano lupinico ene limete in sok obeh limet. Vse zmešamo.
V skledo stresemo rdeče zelje, čebulo, korenje in meto, nazadnje pa še rezance. Vse skupaj dobro premešamo. Solato razdelimo na 4 krožnike, dodamo koščke hrustljavega piščanca, arašide in preliv ter postrežemo.
Nasvet
Meso lahko spečemo tudi v ponvi ali pa uporabimo ostanke že pečenega mesa.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lignji, polnjeni z bučkami in parmezanom
Lignji so odlični za vsak letni čas, saj jih v ribarnicah kot po čarovniji nikoli ne zmanjka!
Kumarična solata z grahom
Špageti z lešniki in origanom
Lešniki in origano se zdijo malce nenavadna kombinacija, a nas je navdušila!