© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Solata z riževimi rezanci, hrustljavim piščancem in arašidi

Solata z riževimi rezanci, hrustljavim piščancem in arašidi

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 2 piščančji bedri
  • 100 g riževih rezancev
  • 1⁄2 majhne glave rdečega zelja
  • 1⁄2 rdeče čebule
  • 2 korenčka
  • majhen šopek mete
  • pest praženih arašidov
  • sol in poper

preliv

  • 2 žlici hrustljavega arašidovega masla
  • 1 rdeči čili
  • 3–4 cm dolg kos ingverja
  • 1⁄2 stroka česna
  • 2 bio limeti

Sestavine

  • 2 piščančji bedri
  • 100 g riževih rezancev
  • 1⁄2 majhne glave rdečega zelja
  • 1⁄2 rdeče čebule
  • 2 korenčka
  • majhen šopek mete
  • pest praženih arašidov
  • sol in poper

preliv

  • 2 žlici hrustljavega arašidovega masla
  • 1 rdeči čili
  • 3–4 cm dolg kos ingverja
  • 1⁄2 stroka česna
  • 2 bio limeti

Postopek

1

Pečico segrejemo na 220 °C (ali na 200 °C z ventilacijo). Piščančji bedri položimo na pekač in ju obilno solimo in popramo. Meso postavimo v pečico za 40 minut, da se zmehča in zelo hrustljavo zapeče. Vzamemo ga iz pečice, prestavimo na nekaj papirnatih brisačk, da vpijejo maščobo, in preložimo na krožnik, na katerem naj počiva 10 minut. Nato meso odluščimo s kosti in ga natrgamo.

2

Rezance skuhamo po navodilih na embalaži, nato pa jih temeljito splaknemo z mrzlo vodo in dobro odcedimo.

3

Zelje in čebulo tanko narežemo, korenje nastrgamo. Meto osmukamo in liste drobno nasekljamo. Arašide grobo nasekljamo.

4

Pripravimo preliv. V večjo skledo damo arašidovo maslo in ga zmešamo s 3 žlicami vrele vode, da se nekoliko razredči. Dodamo drobno nasekljan čili, nastrgan ingver, strt česen, nastrgano lupinico ene limete in sok obeh limet. Vse zmešamo.

5

V skledo stresemo rdeče zelje, čebulo, korenje in meto, nazadnje pa še rezance. Vse skupaj dobro premešamo. Solato razdelimo na 4 krožnike, dodamo koščke hrustljavega piščanca, arašide in preliv ter postrežemo.

Nasvet

Meso lahko spečemo tudi v ponvi ali pa uporabimo ostanke že pečenega mesa.

Priljubljeni recepti

Lignji, polnjeni z bučkami in parmezanom

Lignji so odlični za vsak letni čas, saj jih v ribarnicah kot po čarovniji nikoli ne zmanjka!

1 h 30 min
Srednje zahtevno

Špageti z lešniki in origanom

Lešniki in origano se zdijo malce nenavadna kombinacija, a nas je navdušila!

15 min
Enostavno

Azijska račja solata

Račka v solati - zakaj pa ne!

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.