© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Narastek iz čokoladnih palačink

Za velike in male sladkosnede

Narastek iz čokoladnih palačink

Za velike in male sladkosnede

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
narastek iz cokoladnih palacink A

Sestavine

testo

  • 4 jajca
  • pribl. 200 g mehke moke
  • mleko po potrebi (3,5–4 dl)
  • ščepec soli
  • maslo za peko

nadev

  • 3 jajca
  • 150 g jedilne čokolade
  • 70 g sladkorja
  • ½ vrečke vaniljevega sladkorja
  • maslo za pekač
  • sladkor v prahu za posipanje

Sestavine

testo

  • 4 jajca
  • pribl. 200 g mehke moke
  • mleko po potrebi (3,5–4 dl)
  • ščepec soli
  • maslo za peko

nadev

  • 3 jajca
  • 150 g jedilne čokolade
  • 70 g sladkorja
  • ½ vrečke vaniljevega sladkorja
  • maslo za pekač
  • sladkor v prahu za posipanje

Postopek

1

Štiri jajca, ščepec soli in presejano moko zmešamo v trdo testo. Dodamo mleko (približno 3,75 dl) in zmešamo v redko zmes, nato testo pustimo 20 minut počivati. Potem ga še enkrat dobro zmešamo in iz njega na vročem maslu spečemo 10 do 12 palačink, ki jih ohladimo.

2

Jedilno čokolado narežemo na majhne koščke in jo v vodni kopeli raztopimo. Beljake s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem stepemo v trd sneg. Polagoma dodajamo rumenjake in stopljeno čokolado.

narastek iz cokoladnih palacink 1
3

Palačinke namažemo s čokoladno kremo, jih zvijemo in razrežemo na pol; nato jih kot strešnike polagamo v pekač, namazan z maslom, čez to pa prelijemo še preostalo čokoladno kremo.

narastek iz cokoladnih palacink 2
4

V vnaprej ogreti pečici jih pečemo 25 minut pri 200 ˚C, nadev mora ostati še kremast.

5

Palačinke korajžno posipamo s sladkorjem v prahu in jih še vroče prinesemo na mizo. Izvrstna topla sladica za sladkosnede!

Priljubljeni recepti

Pečeni krompir s tuninim nadevom

Iz rubrike Otroci kuhamo

1 h 10 min
Enostavno

Kruhki bagel

Kruhki bagel ali bagli, kot jim pravimo po domače, izvirajo iz Poljske, priljubljeni pa so po vsem svetu. Posebni so zato, ker jih pred peko za kratek čas damo v krop, da dobijo intenzivnejšo barvo skorjice in postanejo značilno žvečljivi.

1 h
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.