© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pofalača

Pofalača je jed iz testa, jajc in ocvirki.

Pofalača

Pofalača je jed iz testa, jajc in ocvirki.

Čas priprave 50 min + počivanje testa
Zahtevnost Enostavno
Količina 1 pekač
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pofalaca

Sestavine

kvašeno testo

  • 500 g moke (pol ostre, pol gladke)
  • 30 g kvasa
  • 10 g soli
  • 1 žlica sladkorja
  • 1–2 jajci
  • 40 g masla
  • 2,5 dl mleka

obloga

  • pečena mešana jajca (po želji)
  • ocvirki (po želji)
  • narezan drobnjak (po želji)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

kvašeno testo

  • 500 g moke (pol ostre, pol gladke)
  • 30 g kvasa
  • 10 g soli
  • 1 žlica sladkorja
  • 1–2 jajci
  • 40 g masla
  • 2,5 dl mleka

obloga

  • pečena mešana jajca (po želji)
  • ocvirki (po želji)
  • narezan drobnjak (po želji)

Postopek

1

Iz sestavin zgnetemo srednje mehko testo in ga pustimo vzhajati.

2

Vzhajano testo okroglo razvaljamo do približne debeline 1,5 do 2 cm in ga položimo v pomaščen okrogel lončeni ali kovinski pekač. Rob testa nekoliko zavihamo navzgor. Površino testa v celoti obložimo z ocvirki in pečenimi mešanimi jajci ter potresemo z drobnjakom. Pustimo 15 minut, da še malo vzhaja.

3

Pofalačo pečemo v pečici na temperaturi do 200 °C približno 30 minut.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.