Kaj boste skuhali danes?
Šašlik
Pripravite šašlik kot imenitno nadgradnjo mesnega nabodala
Šašlik
Pripravite šašlik kot imenitno nadgradnjo mesnega nabodala
Sestavine
- 200 g (4 kosi) svinjske vratovine brez kosti
- 200 g (4 kosi) junčje vratovine brez kosti
- 200 g (4 kosi) srninega stegna brez kosti
- 200 g (4 kosi) piščančjega fileja
- 200 g (4 kosi) klobasic za žar
- 200 g sveže paprike
- 1 večja čebula
- mleta rdeča sladka paprika
- mešanica začimb za perutnino
- mešanica začimb za divjačino
- sol
- mleti poper
- lesena palica
- 4 kovinska nabodala
- tanjša žica za povezovanje
Rekordno število tekmovalcev za Naj Fala kruh z vsako leto boljšimi izdelki
V soboto je v Ljubljani omamno dišalo po kruhu - potekal je tradicionalni izbor Naj Fala kruh, na katerem so ljubitelji peke kruha predstavili rekordno število hlebčkov.
Dajte priložnost krapu: tako pripravite božanski paprikaš
V tokratni oddaji Slovenske kuharice Lovro Prešiček na TV Veseljak Golica gosti kar svojo babico, oziroma `babki`, odlično kuharico Marjano Strupeh iz Krškega.
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Sestavine
- 200 g (4 kosi) svinjske vratovine brez kosti
- 200 g (4 kosi) junčje vratovine brez kosti
- 200 g (4 kosi) srninega stegna brez kosti
- 200 g (4 kosi) piščančjega fileja
- 200 g (4 kosi) klobasic za žar
- 200 g sveže paprike
- 1 večja čebula
- mleta rdeča sladka paprika
- mešanica začimb za perutnino
- mešanica začimb za divjačino
- sol
- mleti poper
- lesena palica
- 4 kovinska nabodala
- tanjša žica za povezovanje
Postopek
Meso po vrstah poljubno začinimo, solimo in popramo. Papriko razrežemo na štiri enako velike kose in jim v sredini izrežemo luknje debeline lesene palice. Čebulo olupimo in jo razpolovimo, v sredini vsake polovice izrežemo luknjo debeline lesene palice. Leseno palico na eni strani ošilimo in začnemo nabadati sestavine. Najprej nabodemo polovico čebule, nato izmenično nabadamo meso in papriko, klobase pa samo ovijemo okoli palice, končamo z drugo polovico čebule.
Po dolžini z obeh strani v meso zabodemo po dve kovinski nabodali (pazimo, da so nabodala dovolj dolga, da se v sredini križajo). Nato na vsakem koncu nabodal v sredini okel zvrtamo v palico luknjico, skozi katero prevlečemo žico in nabodala trdno pritrdimo na palico. Nabodali z žico pritrdimo na palico tudi ob njunem stičišču, s tem onemogočimo, da se meso med peko nenadzorovano obrača.
Šašlik pečemo na zmernem ognju, med peko ga večkrat premažemo z maščobo ali mešanico maščob in vina, kar da mesu še prijetnejšo aromo. Čas pečenja je približno 1 uro in 20 minut, odvisen je od debeline šašlika.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zeliščna rižota s parmezanom
Hladna limonova zloženka s španskimi vetrci
Banana split s soljeno karamelno omako
Legendarna klasika - tokrat pripravljena na žaru.