
Kaj boste skuhali danes?
Šašlik
Pripravite šašlik kot imenitno nadgradnjo mesnega nabodala
Šašlik
Pripravite šašlik kot imenitno nadgradnjo mesnega nabodala

Sestavine
- 200 g (4 kosi) svinjske vratovine brez kosti
- 200 g (4 kosi) junčje vratovine brez kosti
- 200 g (4 kosi) srninega stegna brez kosti
- 200 g (4 kosi) piščančjega fileja
- 200 g (4 kosi) klobasic za žar
- 200 g sveže paprike
- 1 večja čebula
- mleta rdeča sladka paprika
- mešanica začimb za perutnino
- mešanica začimb za divjačino
- sol
- mleti poper
- lesena palica
- 4 kovinska nabodala
- tanjša žica za povezovanje

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 200 g (4 kosi) svinjske vratovine brez kosti
- 200 g (4 kosi) junčje vratovine brez kosti
- 200 g (4 kosi) srninega stegna brez kosti
- 200 g (4 kosi) piščančjega fileja
- 200 g (4 kosi) klobasic za žar
- 200 g sveže paprike
- 1 večja čebula
- mleta rdeča sladka paprika
- mešanica začimb za perutnino
- mešanica začimb za divjačino
- sol
- mleti poper
- lesena palica
- 4 kovinska nabodala
- tanjša žica za povezovanje
Postopek
Meso po vrstah poljubno začinimo, solimo in popramo. Papriko razrežemo na štiri enako velike kose in jim v sredini izrežemo luknje debeline lesene palice. Čebulo olupimo in jo razpolovimo, v sredini vsake polovice izrežemo luknjo debeline lesene palice. Leseno palico na eni strani ošilimo in začnemo nabadati sestavine. Najprej nabodemo polovico čebule, nato izmenično nabadamo meso in papriko, klobase pa samo ovijemo okoli palice, končamo z drugo polovico čebule.
Po dolžini z obeh strani v meso zabodemo po dve kovinski nabodali (pazimo, da so nabodala dovolj dolga, da se v sredini križajo). Nato na vsakem koncu nabodal v sredini okel zvrtamo v palico luknjico, skozi katero prevlečemo žico in nabodala trdno pritrdimo na palico. Nabodali z žico pritrdimo na palico tudi ob njunem stičišču, s tem onemogočimo, da se meso med peko nenadzorovano obrača.
Šašlik pečemo na zmernem ognju, med peko ga večkrat premažemo z maščobo ali mešanico maščob in vina, kar da mesu še prijetnejšo aromo. Čas pečenja je približno 1 uro in 20 minut, odvisen je od debeline šašlika.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jabolčna pita s sneženimi kapicami
Palačinke z nadevom iz višenj in kremnega sira
Palačinke so večna klasika, pri izbiri nadeva pa si lahko privoščimo malce ustvarjalnosti