Kaj boste skuhali danes?
Šašlik
Pripravite šašlik kot imenitno nadgradnjo mesnega nabodala
Šašlik
Pripravite šašlik kot imenitno nadgradnjo mesnega nabodala
Sestavine
- 200 g (4 kosi) svinjske vratovine brez kosti
- 200 g (4 kosi) junčje vratovine brez kosti
- 200 g (4 kosi) srninega stegna brez kosti
- 200 g (4 kosi) piščančjega fileja
- 200 g (4 kosi) klobasic za žar
- 200 g sveže paprike
- 1 večja čebula
- mleta rdeča sladka paprika
- mešanica začimb za perutnino
- mešanica začimb za divjačino
- sol
- mleti poper
- lesena palica
- 4 kovinska nabodala
- tanjša žica za povezovanje
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 200 g (4 kosi) svinjske vratovine brez kosti
- 200 g (4 kosi) junčje vratovine brez kosti
- 200 g (4 kosi) srninega stegna brez kosti
- 200 g (4 kosi) piščančjega fileja
- 200 g (4 kosi) klobasic za žar
- 200 g sveže paprike
- 1 večja čebula
- mleta rdeča sladka paprika
- mešanica začimb za perutnino
- mešanica začimb za divjačino
- sol
- mleti poper
- lesena palica
- 4 kovinska nabodala
- tanjša žica za povezovanje
Postopek
Meso po vrstah poljubno začinimo, solimo in popramo. Papriko razrežemo na štiri enako velike kose in jim v sredini izrežemo luknje debeline lesene palice. Čebulo olupimo in jo razpolovimo, v sredini vsake polovice izrežemo luknjo debeline lesene palice. Leseno palico na eni strani ošilimo in začnemo nabadati sestavine. Najprej nabodemo polovico čebule, nato izmenično nabadamo meso in papriko, klobase pa samo ovijemo okoli palice, končamo z drugo polovico čebule.
Po dolžini z obeh strani v meso zabodemo po dve kovinski nabodali (pazimo, da so nabodala dovolj dolga, da se v sredini križajo). Nato na vsakem koncu nabodal v sredini okel zvrtamo v palico luknjico, skozi katero prevlečemo žico in nabodala trdno pritrdimo na palico. Nabodali z žico pritrdimo na palico tudi ob njunem stičišču, s tem onemogočimo, da se meso med peko nenadzorovano obrača.
Šašlik pečemo na zmernem ognju, med peko ga večkrat premažemo z maščobo ali mešanico maščob in vina, kar da mesu še prijetnejšo aromo. Čas pečenja je približno 1 uro in 20 minut, odvisen je od debeline šašlika.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečeni jajčevci s paradižnikom in parmezanom
Namaz iz bučnic
Namaz je odličen z vsemi vrstami kruha, najbolj pa se poda na opečene rezine rženega kruha.
Ajdov veganski kari
če tradicionalni riž zamenjamo za ajdovo kašo pričaramo še bolj globok okus