© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Šašlik

Pripravite šašlik kot imenitno nadgradnjo mesnega nabodala

Šašlik

Pripravite šašlik kot imenitno nadgradnjo mesnega nabodala

Čas priprave /
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
saslik

Sestavine

  • 200 g (4 kosi) svinjske vratovine brez kosti
  • 200 g (4 kosi) junčje vratovine brez kosti
  • 200 g (4 kosi) srninega stegna brez kosti
  • 200 g (4 kosi) piščančjega fileja
  • 200 g (4 kosi) klobasic za žar
  • 200 g sveže paprike
  • 1 večja čebula
  • mleta rdeča sladka paprika
  • mešanica začimb za perutnino
  • mešanica začimb za divjačino
  • sol
  • mleti poper
  • lesena palica
  • 4 kovinska nabodala
  • tanjša žica za povezovanje
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 200 g (4 kosi) svinjske vratovine brez kosti
  • 200 g (4 kosi) junčje vratovine brez kosti
  • 200 g (4 kosi) srninega stegna brez kosti
  • 200 g (4 kosi) piščančjega fileja
  • 200 g (4 kosi) klobasic za žar
  • 200 g sveže paprike
  • 1 večja čebula
  • mleta rdeča sladka paprika
  • mešanica začimb za perutnino
  • mešanica začimb za divjačino
  • sol
  • mleti poper
  • lesena palica
  • 4 kovinska nabodala
  • tanjša žica za povezovanje

Postopek

1

Meso po vrstah poljubno začinimo, solimo in popramo. Papriko razrežemo na štiri enako velike kose in jim v sredini izrežemo luknje debeline lesene palice. Čebulo olupimo in jo razpolovimo, v sredini vsake polovice izrežemo luknjo debeline lesene palice. Leseno palico na eni strani ošilimo in začnemo nabadati sestavine. Najprej nabodemo polovico čebule, nato izmenično nabadamo meso in papriko, klobase pa samo ovijemo okoli palice, končamo z drugo polovico čebule.

2

Po dolžini z obeh strani v meso zabodemo po dve kovinski nabodali (pazimo, da so nabodala dovolj dolga, da se v sredini križajo). Nato na vsakem koncu nabodal v sredini okel zvrtamo v palico luknjico, skozi katero prevlečemo žico in nabodala trdno pritrdimo na palico. Nabodali z žico pritrdimo na palico tudi ob njunem stičišču, s tem onemogočimo, da se meso med peko nenadzorovano obrača.

3

Šašlik pečemo na zmernem ognju, med peko ga večkrat premažemo z maščobo ali mešanico maščob in vina, kar da mesu še prijetnejšo aromo. Čas pečenja je približno 1 uro in 20 minut, odvisen je od debeline šašlika.

Priljubljeni recepti

Palačinke z nadevom iz višenj in kremnega sira

Palačinke so večna klasika, pri izbiri nadeva pa si lahko privoščimo malce ustvarjalnosti

20 min
Enostavno

Omleta s kapucinko

Za uravnavo sladkorja in čvrste kosti

Enostavno

Goveja juha

Goveja juha, kot so jo pripravljale naše babice

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.