
Korenčkova juha z rdečo lečo
Korenčkova juha z rdečo lečo

Sestavine
- 2 žlički kuminovih semen
- ščepec nasekljanega čilija
- 2 žlici oljčnega olja
- 600 g korenja
- 150 g rdeče leče
- 1 l vroče zelenjavne jušne osnove
- 1,2 dl mleka
- sol
- poper
- peteršilj za posip
- jogurt in čabata, ko postrežemo

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.
Sestavine
- 2 žlički kuminovih semen
- ščepec nasekljanega čilija
- 2 žlici oljčnega olja
- 600 g korenja
- 150 g rdeče leče
- 1 l vroče zelenjavne jušne osnove
- 1,2 dl mleka
- sol
- poper
- peteršilj za posip
- jogurt in čabata, ko postrežemo
Postopek
Korenje operemo in grobo naribamo (ni ga treba olupiti). Veliko ponev segrejemo in brez olja eno minuto pražimo kumino in čili, da semena zadišijo in začnejo skakljati po ponvi. Polovico semen odstranimo iz ponve in prihranimo. V ponev damo olje, korenje, lečo, zelenjavno jušno osnovo in mleko. Zavremo in kuhljamo 15 minut, da leča nabrekne in se zmehča.
Juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom in začinimo s soljo in poprom. Nalijemo jo v skodele, v vsako dodamo žlico jogurta in jo posujemo s prihranjenimi kuminovimi semeni. Juho potresemo z lističi peteršilja in postrežemo s čabato.