
Kaj boste skuhali danes?
Piščanec Marengo*
Piščanec Marengo*

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 strok česna
- 300 g šampinjonov
- 4 piščančja bedra brez kože
- 500 g sesekljanega paradižnika (polpa)
- 1 piščančja jušna kocka
- 100 g izkoščičenih črnih oliv kalamata
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- poper
- nasekljan peteršilj za postrežbo
- testenine in solata ali krompirjev pire in zelena zelenjava za postrežbo (po želji)

Hot honey: Sladko-pikantna kombinacija, ki je obnorela svet
Hot honey ali pekoči med je novi TikTok trend, ki združuje sladkost medu in pekočo moč čilija. Enostaven recept za vsestransko omako, ki navdušuje.

Ne boste verjeli, kako dober je ta jabolčni kolač z marcipanom
Okusna kombinacija sočnih jabolk, marcipana in cimetovega prahu v preprostem kolaču, ki bo popestril vaše jesenske dni.

Hit med retro sladicami: Pijana nevesta po starem receptu
Pijana nevesta je ena tistih retro sladic, ki nas v hipu popeljejo nazaj v otroštvo. Mehka, opojna in kremasta; klasika, ki nikoli ne gre iz mode.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 strok česna
- 300 g šampinjonov
- 4 piščančja bedra brez kože
- 500 g sesekljanega paradižnika (polpa)
- 1 piščančja jušna kocka
- 100 g izkoščičenih črnih oliv kalamata
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- poper
- nasekljan peteršilj za postrežbo
- testenine in solata ali krompirjev pire in zelena zelenjava za postrežbo (po želji)
Postopek
V večji težki kozici segrejemo olje in na njem popražimo strt česen, da zadiši. Dodamo razpolovljene šampinjone in jih med mešanjem popražimo, da se začnejo mehčati. Dodamo piščančja bedra in jih po obeh straneh na hitro popečemo, da se rahlo obarvajo.
Piščancu in gobam dodamo sesekljan paradižnik, nadrobimo jušno kocko, primešamo olive in peteršilj. Vse skupaj začinimo s črnim poprom (soli naj ne bi potrebovali). Kozico pokrijemo in 40 minut počasi kuhamo, da se piščanec zmehča. Po želji jed posipamo z nasekljanim peteršiljem in postrežemo s testeninami in solato ali krompirjevim pirejem in zeleno zelenjavo.
Nasvet
Izvor poimenovanja te jedi ni povsem jasen. Nekateri pravijo, da je jed nastala v bližini italijanske vasi Marengo, kjer naj bi jo Napoleonu pripravili po zmagi nad avstrijsko vojsko, drugi pa menijo, da jed izvira iz mesta Marengo v Alžiriji.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Medenjakova hišica
Fajitas – govedina na žaru po mehiško
Če imate čas, meso za fajitas položite v marinado že dan prej