
Piščanec »arrabbiata«
»Jezna« omaka, ki po navadi obliva testenine, se odlično ujame tudi s piščancem.
Piščanec »arrabbiata«
»Jezna« omaka, ki po navadi obliva testenine, se odlično ujame tudi s piščancem.

Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 glavica česna
- 2 rdeča čilija
- 3,5 dl rdečega vina
- 3,5 dl piščančje jušne osnove
- 600 g nasekljanih paradižnikov
- 3 žlice paradižnikove mezge
- 2 žlički nasekljanega timijana
- 6 piščančjih beder brez kože
- sol
- poper
- sesekljan peteršilj za posip
- testenine ali krompirjev pire za prilogo

Avokado lahko zamrznete - preverite kako
Če ga boste pravilno shranili, si lahko že danes zagotovite svojo osebno »zeleno rezervo« za vse tiste trenutke, ko v trgovini spet ne bo zrelega avokada.

Božanski kolač s pistacijo, belo čokolado in malinami
Tiktoku in Instagramu okusnih receptov, ki jih lahko pripravimo sami doma povsem zlahka, preprosto nikoli ne zmanjka. Ta teden smo zasledili ta sočen kolač, ki nas je očaral.

Poletne pridelke zamrznite za celoletno uživanje vitaminov
Zamrzovanje ni vedno tako preprosto, da hrano samo zložite v vrečko in jo postavite v zamrzovalnik.
Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 glavica česna
- 2 rdeča čilija
- 3,5 dl rdečega vina
- 3,5 dl piščančje jušne osnove
- 600 g nasekljanih paradižnikov
- 3 žlice paradižnikove mezge
- 2 žlički nasekljanega timijana
- 6 piščančjih beder brez kože
- sol
- poper
- sesekljan peteršilj za posip
- testenine ali krompirjev pire za prilogo
Postopek
Čebulo olupimo in narežemo na rezine, česnovo glavico razdelimo na stroke in jih olupimo. Čilija razpolovimo, odstranimo semenje in ju narežemo na rezine. V veliki ponvi z debelim dnom segrejemo olje. Dodamo čebulo in cele stroke česna ter pražimo 10 minut. Pogosto premešamo in v zadnji minuti dodamo še čili.
Vlijemo vino, zvišamo temperaturo in pustimo vreti kakšno minuto, da alkohol izhlapi. Dodamo piščančjo osnovo, sesekljan paradižnik, mezgo in timijan ter solimo in popramo. V omako vstavimo piščančja bedra in pustimo, da se v napol pokriti posodi kuhljajo 45 minut.
Posodo odkrijemo in jed kuhamo še 15 minut, da se meso popolnoma zmehča in omaka lepo zgosti. Posujemo s peteršiljem in postrežemo s testeninami ali krompirjevim pirejem.