
Piščanec »arrabbiata«
»Jezna« omaka, ki po navadi obliva testenine, se odlično ujame tudi s piščancem.
Piščanec »arrabbiata«
»Jezna« omaka, ki po navadi obliva testenine, se odlično ujame tudi s piščancem.

Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 glavica česna
- 2 rdeča čilija
- 3,5 dl rdečega vina
- 3,5 dl piščančje jušne osnove
- 600 g nasekljanih paradižnikov
- 3 žlice paradižnikove mezge
- 2 žlički nasekljanega timijana
- 6 piščančjih beder brez kože
- sol
- poper
- sesekljan peteršilj za posip
- testenine ali krompirjev pire za prilogo

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 glavica česna
- 2 rdeča čilija
- 3,5 dl rdečega vina
- 3,5 dl piščančje jušne osnove
- 600 g nasekljanih paradižnikov
- 3 žlice paradižnikove mezge
- 2 žlički nasekljanega timijana
- 6 piščančjih beder brez kože
- sol
- poper
- sesekljan peteršilj za posip
- testenine ali krompirjev pire za prilogo
Postopek
Čebulo olupimo in narežemo na rezine, česnovo glavico razdelimo na stroke in jih olupimo. Čilija razpolovimo, odstranimo semenje in ju narežemo na rezine. V veliki ponvi z debelim dnom segrejemo olje. Dodamo čebulo in cele stroke česna ter pražimo 10 minut. Pogosto premešamo in v zadnji minuti dodamo še čili.
Vlijemo vino, zvišamo temperaturo in pustimo vreti kakšno minuto, da alkohol izhlapi. Dodamo piščančjo osnovo, sesekljan paradižnik, mezgo in timijan ter solimo in popramo. V omako vstavimo piščančja bedra in pustimo, da se v napol pokriti posodi kuhljajo 45 minut.
Posodo odkrijemo in jed kuhamo še 15 minut, da se meso popolnoma zmehča in omaka lepo zgosti. Posujemo s peteršiljem in postrežemo s testeninami ali krompirjevim pirejem.