© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Cheesecake z breskvami in malinami

Breskve in maline teknejo v vseh letnih časih

Cheesecake z breskvami in malinami

Breskve in maline teknejo v vseh letnih časih

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 10 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Sirova torta z breskvami in malinami

Sestavine

  • 100 g masla in še malo za model
  • 200 g polnozrnatih piškotov
  • 6 breskovih polovic iz pločevinke (sok prihranimo)
  • 600 g kremnega sira
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 2 žlički vaniljevega izvlečka ali arome
  • 3 dl sladke smetane
  • 450 g malin (lahko zamrznjenih)
  • sladkor v prahu po okusu
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 100 g masla in še malo za model
  • 200 g polnozrnatih piškotov
  • 6 breskovih polovic iz pločevinke (sok prihranimo)
  • 600 g kremnega sira
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 2 žlički vaniljevega izvlečka ali arome
  • 3 dl sladke smetane
  • 450 g malin (lahko zamrznjenih)
  • sladkor v prahu po okusu

Postopek

1

Dno in rob modela z ločljivim obodom in premerom 20 cm obložimo s papirjem za peko. Maslo za piškotno podlago stopimo. Piškote damo v vrečko za zamrzovanje in jih z valjarjem zdrobimo v drobtine, ki jih dobro zmešamo s stopljenim maslom. Zmes postrgamo v model in jo čvrsto pritisnemo ob dno, da nastane enakomerno debela podlaga. Nato model postavimo v hladilnik.

2

Pripravimo nadev. Breskve narežemo na koščke, velike kot maline. V eno skledo damo kremni sir, sladkor v prahu in vaniljevo aromo ter jih z električnim mešalnikom gladko razmešamo. V drugi skledi rahlo stepemo sladko smetano, nato jo dodamo mešanici s kremnim sirom in dobro stepemo, da dobimo enakomerno zmes. Vanjo stresemo 100 g odtajanih malin in polovico breskev. Z lopatico le nekajkrat premešamo kremo – ko bomo delali torto, se bo sadje razporedilo samo.

3

Kremo z žlico nadevamo na piškotno podlago, najprej na rob, od koder jo razporedimo proti sredini. Zgornji del torte zgladimo s hrbtno stranjo žlice ali lopatico. Nato jo postavimo v hladilnik, kjer naj se ohlaja čez noč.

4

250 g od preostalih malin odtajamo, jih zmeljemo v multipraktiku in precedimo. Vanje po želji vmešamo žličko malinovih pečk, ki so ostale na cedilu, in po okusu sladkamo s sladkorjem v prahu. Nato prilijemo toliko breskovega soka iz pločevinke, da dobimo tekoč preliv. Shranimo ga v hladilniku, dokler ne postrežemo.

5

Cheesecake vzamemo iz hladilnika približno 30 minut pred postrežbo. Modelu odstranimo obod in torto prestavimo na servirni krožnik. Preostale maline in breskve potresemo po torti in jo pokapamo z nekaj preliva, kar ga ostane, pa postrežemo zraven.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.