© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kruhovi zvitki s čemaževim pirejem

Kruhovi zvitki s čemaževim pirejem

Čas priprave 1 h 20 min + vzhajanje
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina 2 zvitka
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Ciabattagr. Bild Prod. 7/9999-04-27

Sestavine

testo

  • 450 g gladke pšenične moke
  • 15 g kvasa
  • 2,5 dl vode
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 žlička soli
  • 300 g mocarele
  • 180 g pršuta (rezine)

čemažev pire

  • 100 g čemaža
  • 30 g praženih pinjol
  • 2 stroka česna
  • sol
  • poper
  • 6 žlic oljčnega olja
  • 30 g naribanega parmezana
  • papir za peko
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

testo

  • 450 g gladke pšenične moke
  • 15 g kvasa
  • 2,5 dl vode
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 žlička soli
  • 300 g mocarele
  • 180 g pršuta (rezine)

čemažev pire

  • 100 g čemaža
  • 30 g praženih pinjol
  • 2 stroka česna
  • sol
  • poper
  • 6 žlic oljčnega olja
  • 30 g naribanega parmezana
  • papir za peko

Postopek

1

Kvas pomešamo s sladkorjem in četrt litra vode. Vzhaja naj 10 minut, nato dodamo moko, olje in sol. Vse sestavine z nastavkom za gnetenje zgnetemo v gladko testo. Na pomokani delovni površini testo še ročno dobro pregnetemo, nato ga damo v skledo in pokrijemo s prozorno folijo. Testo naj vzhaja eno uro. Mocarelo dobro odcedimo in narežemo na tanke rezine.

2

Za čemažev pire operemo čemaž, ga osušimo in odrežemo peclje. Liste drobno narežemo in s preostalimi sestavinami (razen parmezana) v mešalniku zmeljemo v pire. Na koncu vmešamo nariban parmezan.

Ciabatta mit Mozzarellao.B.Prod. 7/9999-04-27
3

Na pomokani delovni površini testo hitro pregnetemo, nato pa razpolovimo. Polovici testa razvaljamo v pravokotnika, velika približno 30 x 15 cm. Vsak pravokotnik obložimo s polovico rezin mocarele in pršuta ter zvijemo. Robove močno stisnemo.

Ciabattau.B.Prod. 7/9999-04-27
4

Pečico segrejemo na 200 °C. Oba zvitka položimo obrnjena z robom navzdol v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in pustimo, da vzhajata še 20 minut. Pečemo ju v prej ogreti pečici približno 35 minut. Pečena kruhova zvitka narežemo na rezine in ponudimo s čemaževim pirejem.

Ciabattagr. Bild Prod. 7/9999-04-27

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.