© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pastinakov golaž

Golaž iz pastinaka, ki ga lahko pripravite že dan prej.

Pastinakov golaž

Golaž iz pastinaka, ki ga lahko pripravite že dan prej.

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Pastinakov golaz

Sestavine

  • 1 kg pastinaka
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 2 lovorova lista
  • 1 žlica mlete sladke paprike
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 7,5 dl zelenjavne jušne osnove ali vode
  • malo mlete kumine
Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 kg pastinaka
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 2 lovorova lista
  • 1 žlica mlete sladke paprike
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 7,5 dl zelenjavne jušne osnove ali vode
  • malo mlete kumine

Postopek

1

Pastinak operemo, olupimo in narežemo na približno enako velike kocke. Čebulo in česen olupimo. Čebulo drobno narežemo, česen pa zmečkamo z nožem. V kozici močno segrejemo oljčno olje. Čebulo zarumenimo, dodamo česen, lovor, mleto papriko in paradižnikovo mezgo, zmešamo ter dolijemo zelenjavno jušno osnovo ali vodo.

2

V kozico dodamo na kocke narezan pastinak, premešamo, nato pa počasi kuhljamo 15 do 20 minut. Če pastinak vsrka preveč tekočine, dolijemo še malo zelenjavne osnove ali vode.

3

Preden golaž postrežemo, ga začinimo s kumino, soljo in poprom. Zraven ponudimo polnovredni kruh ali poljubne testenine.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.