Kaj boste skuhali danes?
Pastinakov golaž
Golaž iz pastinaka, ki ga lahko pripravite že dan prej.
Pastinakov golaž
Golaž iz pastinaka, ki ga lahko pripravite že dan prej.
Sestavine
- 1 kg pastinaka
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 4 žlice oljčnega olja
- 2 lovorova lista
- 1 žlica mlete sladke paprike
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 7,5 dl zelenjavne jušne osnove ali vode
- malo mlete kumine
Tako rahli in okusni štruklji, da zasenčijo tudi glavno jed
Kvašeni štruklji s skuto so lahko odlična priloga tudi za martinovo – rahli in polnega okusa se lepo podajo k pečeni perutnini in dušenemu rdečemu zelju.
Sladica, ki očara z izgledom in okusom
Torta Eszterhazy je elegantna sladica za posebne priložnosti. Priprava je poseben izziv, a oh, rezultat je tako zelo vreden truda.
Ta viralni hit z družbenih omrežij bo vaš novi najljubši proteinski obrok
Če iščete hitro, okusno in hranljivo jed, ki bo všeč vsem doma, je tortilja z jajcem iz pečice pravi odgovor.
Sestavine
- 1 kg pastinaka
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 4 žlice oljčnega olja
- 2 lovorova lista
- 1 žlica mlete sladke paprike
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 7,5 dl zelenjavne jušne osnove ali vode
- malo mlete kumine
Postopek
Pastinak operemo, olupimo in narežemo na približno enako velike kocke. Čebulo in česen olupimo. Čebulo drobno narežemo, česen pa zmečkamo z nožem. V kozici močno segrejemo oljčno olje. Čebulo zarumenimo, dodamo česen, lovor, mleto papriko in paradižnikovo mezgo, zmešamo ter dolijemo zelenjavno jušno osnovo ali vodo.
V kozico dodamo na kocke narezan pastinak, premešamo, nato pa počasi kuhljamo 15 do 20 minut. Če pastinak vsrka preveč tekočine, dolijemo še malo zelenjavne osnove ali vode.
Preden golaž postrežemo, ga začinimo s kumino, soljo in poprom. Zraven ponudimo polnovredni kruh ali poljubne testenine.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Čokoladni tartufi
Čokoladni tartufi po receptu mojstra Andreja Goljata bodo mimogrede pripravljeni in še hitreje pospravljeni.