© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečen piščanec s korenovkami ter omako z limono in makom

Pisana jed iz enega pekača

Pečen piščanec s korenovkami ter omako z limono in makom

Pisana jed iz enega pekača

Čas priprave 55 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pečen-piscanec-s-korenovkami-ter-omako-z-limono-in-makom_558x620_acf_cropped

Preprosta, a pisana jed iz enega pekača, ki jo povzdigne še živo oranžna omaka z aromo paprike in citrusov.

 

Sestavine

  • 2 piščančji bedri
  • oljčno olje
  • 6 korenčkov
  • 2 veliki rdeči pesi

omaka

  • sol
  • poper
  • 1 šalotka
  • 1 žlica makovih semen
  • 1 žlička sladke paprike
  • 2 dl piščančje jušne osnove
  • 1 žlica medu
  • lupina 1 limone
  • sok ½ limone
  • 1,5 dl kisle smetane
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 piščančji bedri
  • oljčno olje
  • 6 korenčkov
  • 2 veliki rdeči pesi

omaka

  • sol
  • poper
  • 1 šalotka
  • 1 žlica makovih semen
  • 1 žlička sladke paprike
  • 2 dl piščančje jušne osnove
  • 1 žlica medu
  • lupina 1 limone
  • sok ½ limone
  • 1,5 dl kisle smetane
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Piščanca položimo na velik pekač, ga poškropimo z žličko olja in dobro posolimo. Pečemo ga 10 minut.

2

Medtem korenje narežemo na podolgovate kose, peso pa na krhlje. Zelenjavo zmešamo z dvema žličkama olja in solimo. Razporedimo jo okoli piščanca in vse skupaj pečemo še 40 minut.

3

Medtem pripravimo omako. V ponvi segrejemo žličko olja, dodamo nasekljano šalotko in makova semena ter pražimo 5 minut. Dodamo papriko, jušno osnovo, med, sok in lupino limone ter kuhljamo tako dolgo, da količina povre za polovico. Nato dodamo kislo smetano in začinimo, pustimo vreti 2 minuti in dodamo še polovico peteršilja. Medtem ko se piščanec še peče, naj bo omaka na toplem. Jed vzamemo iz pečice, posipamo s preostalim peteršiljem in postrežemo z omako.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.