© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Piščančji fileji z limonovo omako in jabolki

Piščančji fileji z limonovo omako in jabolki

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
piscancji-fileji-z-limonovo-omako-in-jabolcni-krhlji_PS_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 4 fileji piščančjih prsi brez kože
  • sol
  • beli poper
  • 30 g masla
  • 2 stroka česna
  • šopek timijana
  • sok 1 limone
  • lupina ¼ limone
  • 2 kiselkasti jabolki
  • 1,25 dl belega vina
  • 1,25 dl kisle smetane
  • 1 žlička moke
  • kokošja ali goveja jušna osnova za zalivanje
  • ½ šopka peteršilja
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 4 fileji piščančjih prsi brez kože
  • sol
  • beli poper
  • 30 g masla
  • 2 stroka česna
  • šopek timijana
  • sok 1 limone
  • lupina ¼ limone
  • 2 kiselkasti jabolki
  • 1,25 dl belega vina
  • 1,25 dl kisle smetane
  • 1 žlička moke
  • kokošja ali goveja jušna osnova za zalivanje
  • ½ šopka peteršilja

Postopek

1

Česen olupimo in narežemo na tanke rezinice. Timijan in peteršilj operemo ter drobno nasekljamo, limonovo lupino nastrgamo. Jabolki olupimo, razpolovimo, odstranimo peščišča, narežemo na centimeter debele rezine in pokapamo z malo limonovega soka. Piščančje fileje razrežemo prečno na vlakna na tri enake kose. Začinimo jih s soljo, poprom in sesekljanim timijanom ter pokapamo s preostalim limonovim sokom.

2

V veliki ponvi močno segrejemo maslo. Fileje pečemo počasi z obeh strani do lepe barve. Meso vzamemo iz ponve in ga damo na toplo. V soku od pečenja spečemo jabolčne rezine z obeh strani do lepe zlato rjave barve in jih zložimo na fileje. Nato v soku od pečenja hitro prepražimo česnove rezinice, da zadišijo, dodamo limonovo lupino in jo prav tako na hitro prepražimo. Dolijemo jušno osnovo, nato dodamo še belo vino in peteršilj. Moko razžvrkljamo z malo vode in kislo smetano ter vmešamo v omako. Omako dobro prevremo, da se zgosti.

3

Piščančje fileje postrežemo z omako in pečenimi jabolki. Zraven tekne zelenjavni riž.

Priljubljeni recepti

Palačinke z nadevom iz višenj in kremnega sira

Palačinke so večna klasika, pri izbiri nadeva pa si lahko privoščimo malce ustvarjalnosti

20 min
Enostavno

Omleta s kapucinko

Za uravnavo sladkorja in čvrste kosti

Enostavno

Goveja juha

Goveja juha, kot so jo pripravljale naše babice

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.