
Kaj boste skuhali danes?
Piščančji fileji z limonovo omako in jabolki
Piščančji fileji z limonovo omako in jabolki

Sestavine
- 4 fileji piščančjih prsi brez kože
- sol
- beli poper
- 30 g masla
- 2 stroka česna
- šopek timijana
- sok 1 limone
- lupina ¼ limone
- 2 kiselkasti jabolki
- 1,25 dl belega vina
- 1,25 dl kisle smetane
- 1 žlička moke
- kokošja ali goveja jušna osnova za zalivanje
- ½ šopka peteršilja

Preproste jesenske sladice, ki jih pripravljamo vsako sezono
Krajši sivi dnevi hitro prebudijo otožne misli. Preženite jih s toplino, ki jo prinašajo fine sladice iz sezonskega sadja in plodov.

Žlikrofi po nemško: slastni žepki maultaschen
Maultaschen so žlikrofi, značilni za švabsko kuhinjo. Tradicionalno pripravljajo nadev iz mletega mesa, špinače in zelišč, mi pa smo tokrat raje izbrali jesenske okuse.

Hrana za srečno črevesje: recepti za lažjo prebavo
Mirna prebava se začne že v ustih. Dietetičarki Sandra Strehle in Christiane Schäfer razkrivata preproste korake in recepte za zdravo, zadovoljno črevesje.
Sestavine
- 4 fileji piščančjih prsi brez kože
- sol
- beli poper
- 30 g masla
- 2 stroka česna
- šopek timijana
- sok 1 limone
- lupina ¼ limone
- 2 kiselkasti jabolki
- 1,25 dl belega vina
- 1,25 dl kisle smetane
- 1 žlička moke
- kokošja ali goveja jušna osnova za zalivanje
- ½ šopka peteršilja
Postopek
Česen olupimo in narežemo na tanke rezinice. Timijan in peteršilj operemo ter drobno nasekljamo, limonovo lupino nastrgamo. Jabolki olupimo, razpolovimo, odstranimo peščišča, narežemo na centimeter debele rezine in pokapamo z malo limonovega soka. Piščančje fileje razrežemo prečno na vlakna na tri enake kose. Začinimo jih s soljo, poprom in sesekljanim timijanom ter pokapamo s preostalim limonovim sokom.
V veliki ponvi močno segrejemo maslo. Fileje pečemo počasi z obeh strani do lepe barve. Meso vzamemo iz ponve in ga damo na toplo. V soku od pečenja spečemo jabolčne rezine z obeh strani do lepe zlato rjave barve in jih zložimo na fileje. Nato v soku od pečenja hitro prepražimo česnove rezinice, da zadišijo, dodamo limonovo lupino in jo prav tako na hitro prepražimo. Dolijemo jušno osnovo, nato dodamo še belo vino in peteršilj. Moko razžvrkljamo z malo vode in kislo smetano ter vmešamo v omako. Omako dobro prevremo, da se zgosti.
Piščančje fileje postrežemo z omako in pečenimi jabolki. Zraven tekne zelenjavni riž.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kosmulje v aromatičnem vinskem sirupu
Čilijev gaspačo
Veganska slanina
Veganska 'slanina'? Ni se treba odpovedati okusu slanine, če ne uživate mesa. Privoščite si jo v sendviču, ob veganskem žaru ali kar tako.