Kaj boste skuhali danes?
Piščančje prsi s kremnim sirom in špinačo
Na posteljici iz krompirja
Piščančje prsi s kremnim sirom in špinačo
Na posteljici iz krompirja
Lahek piščanec je kakor nalašč za priložnosti, ko imamo goste. Ponudimo ga na posteljici iz krompirja, zraven pa se prileže hrustljava solata.
Sestavine
- 4 kosi piščančjih prsi brez kosti in kože
- 4 vejice češnjevih paradižnikov
- 150 g zamrznjene špinače
- 100 g kremnega sira
- ½ žličke naribanega muškatnega oreška
- nekaj vejic timijana
- 500 g krompirja
- 1 velika čebula
- 4 stroki česna
- 8 črnih oliv kalamata
- 2 žlici repičnega ali oljčnega olja
- sol
- črni poper
- oljčno olje
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 4 kosi piščančjih prsi brez kosti in kože
- 4 vejice češnjevih paradižnikov
- 150 g zamrznjene špinače
- 100 g kremnega sira
- ½ žličke naribanega muškatnega oreška
- nekaj vejic timijana
- 500 g krompirja
- 1 velika čebula
- 4 stroki česna
- 8 črnih oliv kalamata
- 2 žlici repičnega ali oljčnega olja
- sol
- črni poper
- oljčno olje
Postopek
Čebulo olupimo, razpolovimo in narežemo na tanke rezine. Prestavimo jo v posodico in prelijemo s toliko vrele vode, da je vsa čebulo pokrita. Čebulo namakamo 15 minut, da se zmehča. Medtem olupimo krompir in česen ter ju narežemo na tanke rezine. Olive izkoščičimo in grobo nasekljamo.
Pečico segrejemo na 220 °C in pekač naoljimo ali obložimo s papirjem za peko. Čebulo odcedimo in prestavimo v globoko posodo. Dodamo krompir, česen, olive in žlico olja, solimo in popramo. Dobro premešamo, nato pa krompirjevo mešanico v štirih ločenih kupčkih razdelimo na pekač. Vsak kupček malce potlačimo z dlanjo in pečemo slabih 15 minut oziroma le tako dolgo, da se krompir zmehča in se po robovih malce obarva (odvisno od debeline rezin).
Medtem odmrznemo špinačo, jo stisnemo, da se izcedi čim več vode, in nasekljamo. Primešamo kremni sir in začinimo z muškatnim oreščkom, soljo in črnim poprom. Piščančje prsi posolimo, malce naoljimo, natremo s timijanovimi lističi in obložimo s pripravljeno špinačno maso. Na vrh vsakega položimo vejico češnjevih paradižnikov.
Ko se krompir v pečici zmehča, na vsak kupček krompirja položimo po en kos obloženih piščančjih prsi in pečemo še 20 minut, da se meso speče, krompir pa postane hrustljav.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pikantna mediteranska juha
Slastna juha polna mediteranskih dobrot s špageti
Čokoladna torta iz palačink
Špinačni njoki s skuto
Špinača vsebuje toliko dobrega, da je na naših krožnikih ni nikoli preveč. Uživajte v njej!