
Piščančje prsi s kremnim sirom in špinačo
Na posteljici iz krompirja
Piščančje prsi s kremnim sirom in špinačo
Na posteljici iz krompirja

Lahek piščanec je kakor nalašč za priložnosti, ko imamo goste. Ponudimo ga na posteljici iz krompirja, zraven pa se prileže hrustljava solata.
Sestavine
- 4 kosi piščančjih prsi brez kosti in kože
- 4 vejice češnjevih paradižnikov
- 150 g zamrznjene špinače
- 100 g kremnega sira
- ½ žličke naribanega muškatnega oreška
- nekaj vejic timijana
- 500 g krompirja
- 1 velika čebula
- 4 stroki česna
- 8 črnih oliv kalamata
- 2 žlici repičnega ali oljčnega olja
- sol
- črni poper
- oljčno olje

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 4 kosi piščančjih prsi brez kosti in kože
- 4 vejice češnjevih paradižnikov
- 150 g zamrznjene špinače
- 100 g kremnega sira
- ½ žličke naribanega muškatnega oreška
- nekaj vejic timijana
- 500 g krompirja
- 1 velika čebula
- 4 stroki česna
- 8 črnih oliv kalamata
- 2 žlici repičnega ali oljčnega olja
- sol
- črni poper
- oljčno olje
Postopek
Čebulo olupimo, razpolovimo in narežemo na tanke rezine. Prestavimo jo v posodico in prelijemo s toliko vrele vode, da je vsa čebulo pokrita. Čebulo namakamo 15 minut, da se zmehča. Medtem olupimo krompir in česen ter ju narežemo na tanke rezine. Olive izkoščičimo in grobo nasekljamo.
Pečico segrejemo na 220 °C in pekač naoljimo ali obložimo s papirjem za peko. Čebulo odcedimo in prestavimo v globoko posodo. Dodamo krompir, česen, olive in žlico olja, solimo in popramo. Dobro premešamo, nato pa krompirjevo mešanico v štirih ločenih kupčkih razdelimo na pekač. Vsak kupček malce potlačimo z dlanjo in pečemo slabih 15 minut oziroma le tako dolgo, da se krompir zmehča in se po robovih malce obarva (odvisno od debeline rezin).
Medtem odmrznemo špinačo, jo stisnemo, da se izcedi čim več vode, in nasekljamo. Primešamo kremni sir in začinimo z muškatnim oreščkom, soljo in črnim poprom. Piščančje prsi posolimo, malce naoljimo, natremo s timijanovimi lističi in obložimo s pripravljeno špinačno maso. Na vrh vsakega položimo vejico češnjevih paradižnikov.
Ko se krompir v pečici zmehča, na vsak kupček krompirja položimo po en kos obloženih piščančjih prsi in pečemo še 20 minut, da se meso speče, krompir pa postane hrustljav.