
Piščančje prsi s pisanim kuskusom
Piščančje prsi s pisanim kuskusom

Sestavine
- 4 kosi piščančjih prsi brez kože
- sok 2 limon
- 2 žlici oljčnega olja
- ½ žličke zdrobljenega suhega čilija
- 3 strti stroki česna
- 200 g pirinega kuskusa
- 80 g rozin
- 2,5 dl vroče piščančje jušne osnove
- 80 g izkoščičenih zelenih oliv
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- pest sesekljanega peteršilja
- sol
- poper

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 4 kosi piščančjih prsi brez kože
- sok 2 limon
- 2 žlici oljčnega olja
- ½ žličke zdrobljenega suhega čilija
- 3 strti stroki česna
- 200 g pirinega kuskusa
- 80 g rozin
- 2,5 dl vroče piščančje jušne osnove
- 80 g izkoščičenih zelenih oliv
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- pest sesekljanega peteršilja
- sol
- poper
Postopek
Piščančje prsi prerežemo v obliko metulja tako, da začnemo rezati na tanjši strani prsi vse do 1 cm pred koncem in prsi razpremo kot knjigo. Limonov sok, olje, čili in česen zmešamo in s polovico mešanice natremo piščančje prsi ter pustimo, da se 15 minut marinirajo.
Medtem damo v večjo skledo kuskus in rozine ter prelijemo z vročo jušno osnovo. Skledo tesno prekrijemo s kuhinjsko folijo in pustimo nabrekati 5 minut.
Rebrasto ponev, lahko pa tudi navadno, segrejemo in v njej 4 minute na vsaki strani pečemo piščančje prsi, da se zlato rjavo obarvajo in skoz in skoz spečejo.
Kuskus razrahljamo z vilicami in mu primešamo narezane olive, odcejeno in oplaknjeno čičerko, sesekljan peteršilj in preostalo polovico marinade. Jed začinimo s soljo in poprom ter postrežemo s piščancem.