
Piščančje prsi s pisanim kuskusom
Piščančje prsi s pisanim kuskusom

Sestavine
- 4 kosi piščančjih prsi brez kože
- sok 2 limon
- 2 žlici oljčnega olja
- ½ žličke zdrobljenega suhega čilija
- 3 strti stroki česna
- 200 g pirinega kuskusa
- 80 g rozin
- 2,5 dl vroče piščančje jušne osnove
- 80 g izkoščičenih zelenih oliv
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- pest sesekljanega peteršilja
- sol
- poper

Kakšna je razlika med marmelado in džemom?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako
Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Viralna pita, ki navdušuje z okusom in nizkimi kalorijami
Spanakopita, znana grška pita s špinačo in feto, slovi po hrustljavosti in bogatem okusu. Za manj kalorično različico smo za vas poiskali viralni recept.
Sestavine
- 4 kosi piščančjih prsi brez kože
- sok 2 limon
- 2 žlici oljčnega olja
- ½ žličke zdrobljenega suhega čilija
- 3 strti stroki česna
- 200 g pirinega kuskusa
- 80 g rozin
- 2,5 dl vroče piščančje jušne osnove
- 80 g izkoščičenih zelenih oliv
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- pest sesekljanega peteršilja
- sol
- poper
Postopek
Piščančje prsi prerežemo v obliko metulja tako, da začnemo rezati na tanjši strani prsi vse do 1 cm pred koncem in prsi razpremo kot knjigo. Limonov sok, olje, čili in česen zmešamo in s polovico mešanice natremo piščančje prsi ter pustimo, da se 15 minut marinirajo.
Medtem damo v večjo skledo kuskus in rozine ter prelijemo z vročo jušno osnovo. Skledo tesno prekrijemo s kuhinjsko folijo in pustimo nabrekati 5 minut.
Rebrasto ponev, lahko pa tudi navadno, segrejemo in v njej 4 minute na vsaki strani pečemo piščančje prsi, da se zlato rjavo obarvajo in skoz in skoz spečejo.
Kuskus razrahljamo z vilicami in mu primešamo narezane olive, odcejeno in oplaknjeno čičerko, sesekljan peteršilj in preostalo polovico marinade. Jed začinimo s soljo in poprom ter postrežemo s piščancem.