© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščančje prsi s pisanim kuskusom

Piščančje prsi s pisanim kuskusom

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
12-PISCACJE-PRSI-S-PISANIM-KUSKUSEM-IMG_1207000_558x620_acf_cropped-1

Sestavine

  • 4 kosi piščančjih prsi brez kože
  • sok 2 limon
  • 2 žlici oljčnega olja
  • ½ žličke zdrobljenega suhega čilija
  • 3 strti stroki česna
  • 200 g pirinega kuskusa
  • 80 g rozin
  • 2,5 dl vroče piščančje jušne osnove
  • 80 g izkoščičenih zelenih oliv
  • 1 pločevinka (400 g) čičerke
  • pest sesekljanega peteršilja
  • sol
  • poper
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 4 kosi piščančjih prsi brez kože
  • sok 2 limon
  • 2 žlici oljčnega olja
  • ½ žličke zdrobljenega suhega čilija
  • 3 strti stroki česna
  • 200 g pirinega kuskusa
  • 80 g rozin
  • 2,5 dl vroče piščančje jušne osnove
  • 80 g izkoščičenih zelenih oliv
  • 1 pločevinka (400 g) čičerke
  • pest sesekljanega peteršilja
  • sol
  • poper

Postopek

1

Piščančje prsi prerežemo v obliko metulja tako, da začnemo rezati na tanjši strani prsi vse do 1 cm pred koncem in prsi razpremo kot knjigo. Limonov sok, olje, čili in česen zmešamo in s polovico mešanice natremo piščančje prsi ter pustimo, da se 15 minut marinirajo.

2

Medtem damo v večjo skledo kuskus in rozine ter prelijemo z vročo jušno osnovo. Skledo tesno prekrijemo s kuhinjsko folijo in pustimo nabrekati 5 minut.

3

Rebrasto ponev, lahko pa tudi navadno, segrejemo in v njej 4 minute na vsaki strani pečemo piščančje prsi, da se zlato rjavo obarvajo in skoz in skoz spečejo.

4

Kuskus razrahljamo z vilicami in mu primešamo narezane olive, odcejeno in oplaknjeno čičerko, sesekljan peteršilj in preostalo polovico marinade. Jed začinimo s soljo in poprom ter postrežemo s piščancem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.