
Kaj boste skuhali danes?
Piščančja solata z jajci in pistacijami
Ideje za malce drugačne solate so vedno dobrodošle
Piščančja solata z jajci in pistacijami
Ideje za malce drugačne solate so vedno dobrodošle

Sestavine
- 2 veliki jajci
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- nastrgana lupina in sok 1 velike bio limone
- 2 žlici navadnega jogurta
- 1 velik kuhan file piščančjih prsi brez kože
- 40 g mešanih oliv brez koščic
- 40 g sušenih paradižnikov
- 1 majhen šopek bazilike
- 1 majhna glava solate ledenke
- 30 g pistacij
- sol in poper

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 2 veliki jajci
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- nastrgana lupina in sok 1 velike bio limone
- 2 žlici navadnega jogurta
- 1 velik kuhan file piščančjih prsi brez kože
- 40 g mešanih oliv brez koščic
- 40 g sušenih paradižnikov
- 1 majhen šopek bazilike
- 1 majhna glava solate ledenke
- 30 g pistacij
- sol in poper
Postopek
Solato natrgamo na posamezne liste, olive prerežemo na pol, baziliko narežemo, pistacije grobo nasekljamo in popražimo v suhi ponvi.
V kozici zavremo vodo in pri zmerni temperaturi jajci kuhamo 7 minut. Nato ju s penovko poberemo iz kropa in položimo v skledo z mrzlo vodo. Ko se ohladita, ju pazljivo olupimo in prerežemo na pol.
Medtem z metlico za stepanje zmešamo oljčno olje, limonovo lupino in sok ter jogurt. Preliv obilno solimo in popramo. Meso natrgamo na kose in ga zmešamo z olivami, sušenimi paradižniki, baziliko in solato. Dodamo preliv, po želji še dodatno solimo in popramo ter vse skupaj dobro zmešamo.
Solato razdelimo v dve skledici. Na vrh položimo jajce in potresemo s pistacijami.