
Piščančja solata z jajci in pistacijami
Ideje za malce drugačne solate so vedno dobrodošle
Piščančja solata z jajci in pistacijami
Ideje za malce drugačne solate so vedno dobrodošle

Sestavine
- 2 veliki jajci
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- nastrgana lupina in sok 1 velike bio limone
- 2 žlici navadnega jogurta
- 1 velik kuhan file piščančjih prsi brez kože
- 40 g mešanih oliv brez koščic
- 40 g sušenih paradižnikov
- 1 majhen šopek bazilike
- 1 majhna glava solate ledenke
- 30 g pistacij
- sol in poper

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 2 veliki jajci
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- nastrgana lupina in sok 1 velike bio limone
- 2 žlici navadnega jogurta
- 1 velik kuhan file piščančjih prsi brez kože
- 40 g mešanih oliv brez koščic
- 40 g sušenih paradižnikov
- 1 majhen šopek bazilike
- 1 majhna glava solate ledenke
- 30 g pistacij
- sol in poper
Postopek
Solato natrgamo na posamezne liste, olive prerežemo na pol, baziliko narežemo, pistacije grobo nasekljamo in popražimo v suhi ponvi.
V kozici zavremo vodo in pri zmerni temperaturi jajci kuhamo 7 minut. Nato ju s penovko poberemo iz kropa in položimo v skledo z mrzlo vodo. Ko se ohladita, ju pazljivo olupimo in prerežemo na pol.
Medtem z metlico za stepanje zmešamo oljčno olje, limonovo lupino in sok ter jogurt. Preliv obilno solimo in popramo. Meso natrgamo na kose in ga zmešamo z olivami, sušenimi paradižniki, baziliko in solato. Dodamo preliv, po želji še dodatno solimo in popramo ter vse skupaj dobro zmešamo.
Solato razdelimo v dve skledici. Na vrh položimo jajce in potresemo s pistacijami.