© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščanec v hrustljavi česnovi skorjici

Hrustljavo zapečen piščanec kot ga še ne poznate

Piščanec v hrustljavi česnovi skorjici

Hrustljavo zapečen piščanec kot ga še ne poznate

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Piščanec v hrustljavi česnovi skorjici

Sestavine

  • 4 žlice (približno 40 g) nastrganega parmezana
  • 5 žlic majoneze
  • velik strok česna
  • nastrgana lupina 1 limone
  • 2 žlički drobno narezanih svežih zelišč (na primer timijana, žajblja ali rožmarina) ali ½ žličke mešanih posušenih zelišč
  • 50 g krušnih drobtin panko ali navadnih belih drobtin
  • 2 kosa piščančjih prsi brez kosti in kože
  • sol in poper

ko postrežemo

  • limonovi krhlji, narezan drobnjak in pečen krompir ter paradižnik (po želji)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 žlice (približno 40 g) nastrganega parmezana
  • 5 žlic majoneze
  • velik strok česna
  • nastrgana lupina 1 limone
  • 2 žlički drobno narezanih svežih zelišč (na primer timijana, žajblja ali rožmarina) ali ½ žličke mešanih posušenih zelišč
  • 50 g krušnih drobtin panko ali navadnih belih drobtin
  • 2 kosa piščančjih prsi brez kosti in kože
  • sol in poper

ko postrežemo

  • limonovi krhlji, narezan drobnjak in pečen krompir ter paradižnik (po želji)

Postopek

1

Najprej pripravimo dve široki in plitvi skledi ali krožnika ter pravokoten pekač, dovolj velik za piščanca, ki smo ga obložili s papirjem za peko ali aluminijasto folijo, premazano z oljem. Če bomo piščanca spekli takoj, segrejemo pečico na 200 °C. (Sicer pa jo prižgemo 10 minut pred peko.)

2

Česen stremo. V prvi skledi zmešamo parmezan, majonezo, česen, limonovo lupino, zelišča, sol in poper, da dobimo pasto – zmešamo jo lahko z jedilno žlico, ki jo bomo uporabili tudi pozneje. V drugo skledo damo drobtine.

3

S piščančjih prsi odstranimo morebitne koščke kože in maščobe, ki visijo z njega. Meso dobro osušimo s papirnatimi brisačami, da se ga bo panada bolje prijela. Enega od kosov piščančjih prsi položimo v mešanico z majonezo in ga z žlico premažemo po celotni površini. Primemo ga za koničasti del in položimo na drobtine, ki jih z žlico potresemo po mesu ter rahlo pritisnemo vanj, da ga povsem prekrijejo. Prsi spet primemo za »rep« in jih položimo na pripravljeni pekač. Postopek ponovimo z drugim kosom, preostalo majonezo in drobtine pa zavržemo.

4

Pečemo 25 do 30 minut, dokler ni piščanec povsem pečen in dobi zlato skorjico. Narežemo ga na tri ali štiri debele rezine, potresemo z drobnjakom in po želji postrežemo z limonovimi krhlji, pečenim krompirjem in paradižniki.

Naredimo domače drobtine

Če ne dobimo krušnih drobtin panko, vzamemo sveže krušne drobtine in jih zapečemo v pečici pri nizki temperaturi, da postanejo hrustljave. Lahko pa uporabimo navadne bele drobtine.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.