© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pirine »šnite« s pomarančno skuto in malinami

Pirine »šnite« s pomarančno skuto in malinami

Čas priprave 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pirine snite s pomarancno skuto in malinami

Sestavine

  • 2 srednje veliki jajci
  • 2 žlici pomarančnega soka
  • 4 rezine pirinega kruha ali pirinega toasta
  • 50 g manj mastne skute
  • 1 žlička naribane pomaranče lupinice
  • 1 žlička repičnega olja
  • 50 g malin (lahko zamrznjenih)
  • bistri med, ko postrežemo (po želji)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 srednje veliki jajci
  • 2 žlici pomarančnega soka
  • 4 rezine pirinega kruha ali pirinega toasta
  • 50 g manj mastne skute
  • 1 žlička naribane pomaranče lupinice
  • 1 žlička repičnega olja
  • 50 g malin (lahko zamrznjenih)
  • bistri med, ko postrežemo (po želji)

Postopek

1

Jajci in pomarančni sok stepemo v skledi, ki naj bo dovolj široka, da bomo vanjo lahko položili kruh. Rezine kruha v jajcih in soku namakamo približno 2 minuti. Kruh po eni minuti obrnemo.

2

V skledici zmešamo skuto in pomarančno lupinico. V oplasteni ponvi segrejemo repično olje. Ko je vroče, vanj položimo rezine kruha. Par minut jih pečemo na eni strani, nato jih obrnemo in pečemo še 1 do 2 minuti na drugi strani.

3

Rezine kruha razdelimo na dva krožnika in jih obložimo s pomarančno skuto in malinami. Po želji jih lahko pokapljamo še z medom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.