© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pirine »šnite« s pomarančno skuto in malinami

Pirine »šnite« s pomarančno skuto in malinami

Čas priprave 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pirine snite s pomarancno skuto in malinami

Sestavine

  • 2 srednje veliki jajci
  • 2 žlici pomarančnega soka
  • 4 rezine pirinega kruha ali pirinega toasta
  • 50 g manj mastne skute
  • 1 žlička naribane pomaranče lupinice
  • 1 žlička repičnega olja
  • 50 g malin (lahko zamrznjenih)
  • bistri med, ko postrežemo (po želji)

Sestavine

  • 2 srednje veliki jajci
  • 2 žlici pomarančnega soka
  • 4 rezine pirinega kruha ali pirinega toasta
  • 50 g manj mastne skute
  • 1 žlička naribane pomaranče lupinice
  • 1 žlička repičnega olja
  • 50 g malin (lahko zamrznjenih)
  • bistri med, ko postrežemo (po želji)

Postopek

1

Jajci in pomarančni sok stepemo v skledi, ki naj bo dovolj široka, da bomo vanjo lahko položili kruh. Rezine kruha v jajcih in soku namakamo približno 2 minuti. Kruh po eni minuti obrnemo.

2

V skledici zmešamo skuto in pomarančno lupinico. V oplasteni ponvi segrejemo repično olje. Ko je vroče, vanj položimo rezine kruha. Par minut jih pečemo na eni strani, nato jih obrnemo in pečemo še 1 do 2 minuti na drugi strani.

3

Rezine kruha razdelimo na dva krožnika in jih obložimo s pomarančno skuto in malinami. Po želji jih lahko pokapljamo še z medom.

Priljubljeni recepti

Špageti z bučkami in panceto

Špageti sodijo med najbolj priljubljene testenine. Modro je upoštevati nekaj pravil, da bodo karseda teknili. Osnovno pravilo veli, da se špagete (enako velja za druge vrste testenin) vedno skuha na zob, po navodilu na embalaži.

Enostavno

Sirova polenta z ragujem iz pečenice

Sirova polenta bo kot nalašč za hladen in mrakoben dan

40 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.