Kaj boste skuhali danes?
Pirine »šnite« s pomarančno skuto in malinami
Pirine »šnite« s pomarančno skuto in malinami
Sestavine
- 2 srednje veliki jajci
- 2 žlici pomarančnega soka
- 4 rezine pirinega kruha ali pirinega toasta
- 50 g manj mastne skute
- 1 žlička naribane pomaranče lupinice
- 1 žlička repičnega olja
- 50 g malin (lahko zamrznjenih)
- bistri med, ko postrežemo (po želji)
Je v vašem receptu jabolko? Tako francosko pripravimo mi
Nepogrešljiva praznična klasika skriva neizmerno pestro zgodbo. Bi jo morali imenovati ruska, ali ji lahko dodamo jajce in zakaj jo imamo tako radi?
Božične miške, recept
Ocvrte miške se običajno na mizah pojavijo proti koncu zime, a se jih da zlahka obleči v bolj praznična oblačila. Kot osnovo za miške uporabimo odličen božični jogurt, ki ga je moč kupiti le v tem obdobju, v maso pa spadajo še orehi in brusnice.
Najboljše priloge za božično večerjo
Domišljeno izbrane priloge naj nadgradijo in dopolnijo praznični obed. Izbrali smo manj klasične ideje, v katerih zasije sezonska zelenjava.
Sestavine
- 2 srednje veliki jajci
- 2 žlici pomarančnega soka
- 4 rezine pirinega kruha ali pirinega toasta
- 50 g manj mastne skute
- 1 žlička naribane pomaranče lupinice
- 1 žlička repičnega olja
- 50 g malin (lahko zamrznjenih)
- bistri med, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Jajci in pomarančni sok stepemo v skledi, ki naj bo dovolj široka, da bomo vanjo lahko položili kruh. Rezine kruha v jajcih in soku namakamo približno 2 minuti. Kruh po eni minuti obrnemo.
V skledici zmešamo skuto in pomarančno lupinico. V oplasteni ponvi segrejemo repično olje. Ko je vroče, vanj položimo rezine kruha. Par minut jih pečemo na eni strani, nato jih obrnemo in pečemo še 1 do 2 minuti na drugi strani.
Rezine kruha razdelimo na dva krožnika in jih obložimo s pomarančno skuto in malinami. Po želji jih lahko pokapljamo še z medom.