© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pirine »šnite« s pomarančno skuto in malinami

Pirine »šnite« s pomarančno skuto in malinami

Čas priprave 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pirine snite s pomarancno skuto in malinami

Sestavine

  • 2 srednje veliki jajci
  • 2 žlici pomarančnega soka
  • 4 rezine pirinega kruha ali pirinega toasta
  • 50 g manj mastne skute
  • 1 žlička naribane pomaranče lupinice
  • 1 žlička repičnega olja
  • 50 g malin (lahko zamrznjenih)
  • bistri med, ko postrežemo (po želji)
sladkih5 bozicne-miske - full - 2.jpg

Božične miške, recept

Ocvrte miške se običajno na mizah pojavijo proti koncu zime, a se jih da zlahka obleči v bolj praznična oblačila. Kot osnovo za miške uporabimo odličen božični jogurt, ki ga je moč kupiti le v tem obdobju, v maso pa spadajo še orehi in brusnice.

Sestavine

  • 2 srednje veliki jajci
  • 2 žlici pomarančnega soka
  • 4 rezine pirinega kruha ali pirinega toasta
  • 50 g manj mastne skute
  • 1 žlička naribane pomaranče lupinice
  • 1 žlička repičnega olja
  • 50 g malin (lahko zamrznjenih)
  • bistri med, ko postrežemo (po želji)

Postopek

1

Jajci in pomarančni sok stepemo v skledi, ki naj bo dovolj široka, da bomo vanjo lahko položili kruh. Rezine kruha v jajcih in soku namakamo približno 2 minuti. Kruh po eni minuti obrnemo.

2

V skledici zmešamo skuto in pomarančno lupinico. V oplasteni ponvi segrejemo repično olje. Ko je vroče, vanj položimo rezine kruha. Par minut jih pečemo na eni strani, nato jih obrnemo in pečemo še 1 do 2 minuti na drugi strani.

3

Rezine kruha razdelimo na dva krožnika in jih obložimo s pomarančno skuto in malinami. Po želji jih lahko pokapljamo še z medom.

Priljubljeni recepti

Pirin narastek z ovsenimi kosmiči

Zajtrk, ki je lahko tudi sladica.

Enostavno

Enostavna paelja

Paelja- španska tradicionalna jed

40 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.