
Kaj boste skuhali danes?
Patagonski hotdogi z avokadovo majonezo
Zabavo ob žaru lahko popestrimo tudi s temi posebnimi hotdogi
Patagonski hotdogi z avokadovo majonezo
Zabavo ob žaru lahko popestrimo tudi s temi posebnimi hotdogi

Sestavine
za majonezo
- 1 avokado, ki ga olupimo in meso narežemo na kocke
- 5 žlic majoneze
- 1⁄2 čilija jalapeño, ki mu odstranimo semena in ga drobno narežemo
- 1 žlica nasekljane šalotke
- 1 žlica sveže iztisnjenega limonovega soka
- 1 pretisnjen strok česna
- 1⁄4 žličke grobe morske soli
- 1⁄4 žličke sveže zmletega črnega popra
- 8 govejih hrenovk
- 8 štručk za hotdog, po dolgem zarezanih (a ne prerezanih)
- 500 g odcejenega kislega zelja
- 500 g paradižnika, ki mu odstranimo semena in ga narežemo na kocke
- 4 žlice grobo nasekljanih koriandrovih lističev
- 4 žlice drobno narezane rdeče čebule

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
za majonezo
- 1 avokado, ki ga olupimo in meso narežemo na kocke
- 5 žlic majoneze
- 1⁄2 čilija jalapeño, ki mu odstranimo semena in ga drobno narežemo
- 1 žlica nasekljane šalotke
- 1 žlica sveže iztisnjenega limonovega soka
- 1 pretisnjen strok česna
- 1⁄4 žličke grobe morske soli
- 1⁄4 žličke sveže zmletega črnega popra
- 8 govejih hrenovk
- 8 štručk za hotdog, po dolgem zarezanih (a ne prerezanih)
- 500 g odcejenega kislega zelja
- 500 g paradižnika, ki mu odstranimo semena in ga narežemo na kocke
- 4 žlice grobo nasekljanih koriandrovih lističev
- 4 žlice drobno narezane rdeče čebule
Postopek
Sestavine za majonezo v multipraktiku zmešamo v gladek pire.
Žar pripravimo za srednjo direktno vročino (175 do 230 °C).
Rešetko žara očistimo s ščetko. Hrenovke na eni strani večkrat narahlo poševno zarežemo in na srednji direktni vročini z zaprtim pokrovom pečemo 4 do 5 minut, da se pregrejejo, medtem jih občasno obrnemo. Zadnjih 30 do 60 sekund priložimo štručke s prerezano stranjo navzdol in jih opečemo na direktni vročini. Hrenovke in štručke poberemo z žara.
Štručke obilno namažemo z avokadovo majonezo (morda ne bomo porabili vse majoneze) in jih nadevamo s hrenovkami, kislim zeljem, paradižnikom, koriandrom in čebulo. Hotdoge ponudimo tople.