
Patagonski hotdogi z avokadovo majonezo
Zabavo ob žaru lahko popestrimo tudi s temi posebnimi hotdogi
Patagonski hotdogi z avokadovo majonezo
Zabavo ob žaru lahko popestrimo tudi s temi posebnimi hotdogi

Sestavine
za majonezo
- 1 avokado, ki ga olupimo in meso narežemo na kocke
- 5 žlic majoneze
- 1⁄2 čilija jalapeño, ki mu odstranimo semena in ga drobno narežemo
- 1 žlica nasekljane šalotke
- 1 žlica sveže iztisnjenega limonovega soka
- 1 pretisnjen strok česna
- 1⁄4 žličke grobe morske soli
- 1⁄4 žličke sveže zmletega črnega popra
- 8 govejih hrenovk
- 8 štručk za hotdog, po dolgem zarezanih (a ne prerezanih)
- 500 g odcejenega kislega zelja
- 500 g paradižnika, ki mu odstranimo semena in ga narežemo na kocke
- 4 žlice grobo nasekljanih koriandrovih lističev
- 4 žlice drobno narezane rdeče čebule

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
za majonezo
- 1 avokado, ki ga olupimo in meso narežemo na kocke
- 5 žlic majoneze
- 1⁄2 čilija jalapeño, ki mu odstranimo semena in ga drobno narežemo
- 1 žlica nasekljane šalotke
- 1 žlica sveže iztisnjenega limonovega soka
- 1 pretisnjen strok česna
- 1⁄4 žličke grobe morske soli
- 1⁄4 žličke sveže zmletega črnega popra
- 8 govejih hrenovk
- 8 štručk za hotdog, po dolgem zarezanih (a ne prerezanih)
- 500 g odcejenega kislega zelja
- 500 g paradižnika, ki mu odstranimo semena in ga narežemo na kocke
- 4 žlice grobo nasekljanih koriandrovih lističev
- 4 žlice drobno narezane rdeče čebule
Postopek
Sestavine za majonezo v multipraktiku zmešamo v gladek pire.
Žar pripravimo za srednjo direktno vročino (175 do 230 °C).
Rešetko žara očistimo s ščetko. Hrenovke na eni strani večkrat narahlo poševno zarežemo in na srednji direktni vročini z zaprtim pokrovom pečemo 4 do 5 minut, da se pregrejejo, medtem jih občasno obrnemo. Zadnjih 30 do 60 sekund priložimo štručke s prerezano stranjo navzdol in jih opečemo na direktni vročini. Hrenovke in štručke poberemo z žara.
Štručke obilno namažemo z avokadovo majonezo (morda ne bomo porabili vse majoneze) in jih nadevamo s hrenovkami, kislim zeljem, paradižnikom, koriandrom in čebulo. Hotdoge ponudimo tople.