
Patagonski hotdogi z avokadovo majonezo
Zabavo ob žaru lahko popestrimo tudi s temi posebnimi hotdogi
Patagonski hotdogi z avokadovo majonezo
Zabavo ob žaru lahko popestrimo tudi s temi posebnimi hotdogi

Sestavine
za majonezo
- 1 avokado, ki ga olupimo in meso narežemo na kocke
- 5 žlic majoneze
- 1⁄2 čilija jalapeño, ki mu odstranimo semena in ga drobno narežemo
- 1 žlica nasekljane šalotke
- 1 žlica sveže iztisnjenega limonovega soka
- 1 pretisnjen strok česna
- 1⁄4 žličke grobe morske soli
- 1⁄4 žličke sveže zmletega črnega popra
- 8 govejih hrenovk
- 8 štručk za hotdog, po dolgem zarezanih (a ne prerezanih)
- 500 g odcejenega kislega zelja
- 500 g paradižnika, ki mu odstranimo semena in ga narežemo na kocke
- 4 žlice grobo nasekljanih koriandrovih lističev
- 4 žlice drobno narezane rdeče čebule

Okus, ki ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica
Sestavine
za majonezo
- 1 avokado, ki ga olupimo in meso narežemo na kocke
- 5 žlic majoneze
- 1⁄2 čilija jalapeño, ki mu odstranimo semena in ga drobno narežemo
- 1 žlica nasekljane šalotke
- 1 žlica sveže iztisnjenega limonovega soka
- 1 pretisnjen strok česna
- 1⁄4 žličke grobe morske soli
- 1⁄4 žličke sveže zmletega črnega popra
- 8 govejih hrenovk
- 8 štručk za hotdog, po dolgem zarezanih (a ne prerezanih)
- 500 g odcejenega kislega zelja
- 500 g paradižnika, ki mu odstranimo semena in ga narežemo na kocke
- 4 žlice grobo nasekljanih koriandrovih lističev
- 4 žlice drobno narezane rdeče čebule
Postopek
Sestavine za majonezo v multipraktiku zmešamo v gladek pire.
Žar pripravimo za srednjo direktno vročino (175 do 230 °C).
Rešetko žara očistimo s ščetko. Hrenovke na eni strani večkrat narahlo poševno zarežemo in na srednji direktni vročini z zaprtim pokrovom pečemo 4 do 5 minut, da se pregrejejo, medtem jih občasno obrnemo. Zadnjih 30 do 60 sekund priložimo štručke s prerezano stranjo navzdol in jih opečemo na direktni vročini. Hrenovke in štručke poberemo z žara.
Štručke obilno namažemo z avokadovo majonezo (morda ne bomo porabili vse majoneze) in jih nadevamo s hrenovkami, kislim zeljem, paradižnikom, koriandrom in čebulo. Hotdoge ponudimo tople.