
Patagonski hotdogi z avokadovo majonezo
Zabavo ob žaru lahko popestrimo tudi s temi posebnimi hotdogi
Patagonski hotdogi z avokadovo majonezo
Zabavo ob žaru lahko popestrimo tudi s temi posebnimi hotdogi

Sestavine
za majonezo
- 1 avokado, ki ga olupimo in meso narežemo na kocke
- 5 žlic majoneze
- 1⁄2 čilija jalapeño, ki mu odstranimo semena in ga drobno narežemo
- 1 žlica nasekljane šalotke
- 1 žlica sveže iztisnjenega limonovega soka
- 1 pretisnjen strok česna
- 1⁄4 žličke grobe morske soli
- 1⁄4 žličke sveže zmletega črnega popra
- 8 govejih hrenovk
- 8 štručk za hotdog, po dolgem zarezanih (a ne prerezanih)
- 500 g odcejenega kislega zelja
- 500 g paradižnika, ki mu odstranimo semena in ga narežemo na kocke
- 4 žlice grobo nasekljanih koriandrovih lističev
- 4 žlice drobno narezane rdeče čebule

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
za majonezo
- 1 avokado, ki ga olupimo in meso narežemo na kocke
- 5 žlic majoneze
- 1⁄2 čilija jalapeño, ki mu odstranimo semena in ga drobno narežemo
- 1 žlica nasekljane šalotke
- 1 žlica sveže iztisnjenega limonovega soka
- 1 pretisnjen strok česna
- 1⁄4 žličke grobe morske soli
- 1⁄4 žličke sveže zmletega črnega popra
- 8 govejih hrenovk
- 8 štručk za hotdog, po dolgem zarezanih (a ne prerezanih)
- 500 g odcejenega kislega zelja
- 500 g paradižnika, ki mu odstranimo semena in ga narežemo na kocke
- 4 žlice grobo nasekljanih koriandrovih lističev
- 4 žlice drobno narezane rdeče čebule
Postopek
Sestavine za majonezo v multipraktiku zmešamo v gladek pire.
Žar pripravimo za srednjo direktno vročino (175 do 230 °C).
Rešetko žara očistimo s ščetko. Hrenovke na eni strani večkrat narahlo poševno zarežemo in na srednji direktni vročini z zaprtim pokrovom pečemo 4 do 5 minut, da se pregrejejo, medtem jih občasno obrnemo. Zadnjih 30 do 60 sekund priložimo štručke s prerezano stranjo navzdol in jih opečemo na direktni vročini. Hrenovke in štručke poberemo z žara.
Štručke obilno namažemo z avokadovo majonezo (morda ne bomo porabili vse majoneze) in jih nadevamo s hrenovkami, kislim zeljem, paradižnikom, koriandrom in čebulo. Hotdoge ponudimo tople.