Kaj boste skuhali danes?
Patagonski hotdogi z avokadovo majonezo
Zabavo ob žaru lahko popestrimo tudi s temi posebnimi hotdogi
Patagonski hotdogi z avokadovo majonezo
Zabavo ob žaru lahko popestrimo tudi s temi posebnimi hotdogi
Sestavine
za majonezo
- 1 avokado, ki ga olupimo in meso narežemo na kocke
- 5 žlic majoneze
- 1⁄2 čilija jalapeño, ki mu odstranimo semena in ga drobno narežemo
- 1 žlica nasekljane šalotke
- 1 žlica sveže iztisnjenega limonovega soka
- 1 pretisnjen strok česna
- 1⁄4 žličke grobe morske soli
- 1⁄4 žličke sveže zmletega črnega popra
- 8 govejih hrenovk
- 8 štručk za hotdog, po dolgem zarezanih (a ne prerezanih)
- 500 g odcejenega kislega zelja
- 500 g paradižnika, ki mu odstranimo semena in ga narežemo na kocke
- 4 žlice grobo nasekljanih koriandrovih lističev
- 4 žlice drobno narezane rdeče čebule
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
za majonezo
- 1 avokado, ki ga olupimo in meso narežemo na kocke
- 5 žlic majoneze
- 1⁄2 čilija jalapeño, ki mu odstranimo semena in ga drobno narežemo
- 1 žlica nasekljane šalotke
- 1 žlica sveže iztisnjenega limonovega soka
- 1 pretisnjen strok česna
- 1⁄4 žličke grobe morske soli
- 1⁄4 žličke sveže zmletega črnega popra
- 8 govejih hrenovk
- 8 štručk za hotdog, po dolgem zarezanih (a ne prerezanih)
- 500 g odcejenega kislega zelja
- 500 g paradižnika, ki mu odstranimo semena in ga narežemo na kocke
- 4 žlice grobo nasekljanih koriandrovih lističev
- 4 žlice drobno narezane rdeče čebule
Postopek
Sestavine za majonezo v multipraktiku zmešamo v gladek pire.
Žar pripravimo za srednjo direktno vročino (175 do 230 °C).
Rešetko žara očistimo s ščetko. Hrenovke na eni strani večkrat narahlo poševno zarežemo in na srednji direktni vročini z zaprtim pokrovom pečemo 4 do 5 minut, da se pregrejejo, medtem jih občasno obrnemo. Zadnjih 30 do 60 sekund priložimo štručke s prerezano stranjo navzdol in jih opečemo na direktni vročini. Hrenovke in štručke poberemo z žara.
Štručke obilno namažemo z avokadovo majonezo (morda ne bomo porabili vse majoneze) in jih nadevamo s hrenovkami, kislim zeljem, paradižnikom, koriandrom in čebulo. Hotdoge ponudimo tople.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Krepka juha s stročnicami in žiti
Limonov polentni kolač
Preprosto pecivo iz polente, mandljev in limon - zraven se priležeta kremast maskarpone in črna kava.
Karamelasti cimetovi polžki z jabolki
Bogata variacija jesenske priljubljene klasike med sladicami.