
Kaj boste skuhali danes?
Želejčki s čokoladno pajkovo mrežo
Čarovniški zvarek za počitniško ustvarjanje z najmlajšimi
Želejčki s čokoladno pajkovo mrežo
Čarovniški zvarek za počitniško ustvarjanje z najmlajšimi

Sestavine
- 1 l precejenega pomarančnega soka
- 6 listov želatine
- 25 g temne čokolade

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 1 l precejenega pomarančnega soka
- 6 listov želatine
- 25 g temne čokolade
Postopek
V srednje veliki kozici segrejemo pomarančni sok skoraj do vrelišča. Liste želatine prelijemo s hladno vodo in jih pustimo namakati 5 minut, da se zmehčajo, nato jih ožmemo. Kozico odstavimo z ognja in v sok vmešamo ožeto želatino, da se stopi. Pustimo, da se mešanica malo ohladi, potem pa jo razdelimo v 10 širokih kozarčkov ali servirnih skledic. Za najmanj 5 ur ali še bolje čez noč jih postavimo v hladilnik.
Velik plitev pekač obložimo s papirjem za peko. Čokolado stopimo v mikrovalovni pečici (1 do 2 minuti bi moralo zadostovati) ali v skledici nad majhno kozico z vrelo vodo. Stopljeno čokolado prelijemo v majhno vrečko za zamrzovanje in na enem vogalu odrežemo majcen košček. Zdaj na papir nabrizgamo 10 pajkovih mrež: nabrizgamo krog, vanj še enega manjšega, potem pa črte iz sredine kakor špice pri kolesu. Za lažje in lepše brizganje čokolade lahko na papir za peko najprej s svinčnikom narišemo pajkove mreže, nato pa papir obrnemo, da je porisana stran spodaj. Čokolado nanašamo na zgornjo stran po črtah, ki se vidijo skozi papir. Pekač s pajkovimi mrežami postavimo v hladilnik, da se strdijo. Tik pred postrežbo pajkove mreže previdno odluščimo s papirja in jih položimo na želejčke.
Nasvet
Namesto pomarančnega lahko uporabimo tudi mangov sok, ki se prav tako odlično ujame s čokolado.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lazanja z bučkami in morskimi sadeži
Nabodalca s češnjevim paradižnikom, mini mocarelo in baziliko
Orientalska enolončnica s čičerko, paradižnikom in špinačo
Ta enolončnica je odlična ideja za "meal prep"