
Kaj boste skuhali danes?
Želejčki s čokoladno pajkovo mrežo
Čarovniški zvarek za počitniško ustvarjanje z najmlajšimi
Želejčki s čokoladno pajkovo mrežo
Čarovniški zvarek za počitniško ustvarjanje z najmlajšimi

Sestavine
- 1 l precejenega pomarančnega soka
- 6 listov želatine
- 25 g temne čokolade

Recept, ki ne razočara: sočne pečenice s samostansko mešanico
Pečenice so klasika slovenske kuhinje. Odkrijte, kako jih pripraviti s samostansko mešanico in drugimi domačimi prilogami.

Zdrobovi žličniki, ki vedno uspejo
Preprost recept za rahle in mehke zdrobove žličnike, ki vedno uspejo. Odlični kot priloga k juhi, obari ali golažu, priprava pa je hitra in nezgrešljiva.

Odlična jed s krompirjem in sirom, ki jo lahko poskusite čez mejo
Videm (Udine) je čudovito obmejno mestece, vredno obiska – tudi zato, ker lahko tam poskusite italijansko različico frike, tradicionalne dobrote s krompirjem in sirom.
Sestavine
- 1 l precejenega pomarančnega soka
- 6 listov želatine
- 25 g temne čokolade
Postopek
V srednje veliki kozici segrejemo pomarančni sok skoraj do vrelišča. Liste želatine prelijemo s hladno vodo in jih pustimo namakati 5 minut, da se zmehčajo, nato jih ožmemo. Kozico odstavimo z ognja in v sok vmešamo ožeto želatino, da se stopi. Pustimo, da se mešanica malo ohladi, potem pa jo razdelimo v 10 širokih kozarčkov ali servirnih skledic. Za najmanj 5 ur ali še bolje čez noč jih postavimo v hladilnik.
Velik plitev pekač obložimo s papirjem za peko. Čokolado stopimo v mikrovalovni pečici (1 do 2 minuti bi moralo zadostovati) ali v skledici nad majhno kozico z vrelo vodo. Stopljeno čokolado prelijemo v majhno vrečko za zamrzovanje in na enem vogalu odrežemo majcen košček. Zdaj na papir nabrizgamo 10 pajkovih mrež: nabrizgamo krog, vanj še enega manjšega, potem pa črte iz sredine kakor špice pri kolesu. Za lažje in lepše brizganje čokolade lahko na papir za peko najprej s svinčnikom narišemo pajkove mreže, nato pa papir obrnemo, da je porisana stran spodaj. Čokolado nanašamo na zgornjo stran po črtah, ki se vidijo skozi papir. Pekač s pajkovimi mrežami postavimo v hladilnik, da se strdijo. Tik pred postrežbo pajkove mreže previdno odluščimo s papirja in jih položimo na želejčke.
Nasvet
Namesto pomarančnega lahko uporabimo tudi mangov sok, ki se prav tako odlično ujame s čokolado.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Male češnjeve pite
Komaj čakajo, da jih obložimo z vaniljevo kremo ali smetano in pohrustamo!
Limonov cheesecake
Osvežujoča poletna poslastica, ki jo pripravimo, ne da bi prižigali pečico