
Želejčki s čokoladno pajkovo mrežo
Čarovniški zvarek za počitniško ustvarjanje z najmlajšimi
Želejčki s čokoladno pajkovo mrežo
Čarovniški zvarek za počitniško ustvarjanje z najmlajšimi

Sestavine
- 1 l precejenega pomarančnega soka
- 6 listov želatine
- 25 g temne čokolade

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 1 l precejenega pomarančnega soka
- 6 listov želatine
- 25 g temne čokolade
Postopek
V srednje veliki kozici segrejemo pomarančni sok skoraj do vrelišča. Liste želatine prelijemo s hladno vodo in jih pustimo namakati 5 minut, da se zmehčajo, nato jih ožmemo. Kozico odstavimo z ognja in v sok vmešamo ožeto želatino, da se stopi. Pustimo, da se mešanica malo ohladi, potem pa jo razdelimo v 10 širokih kozarčkov ali servirnih skledic. Za najmanj 5 ur ali še bolje čez noč jih postavimo v hladilnik.
Velik plitev pekač obložimo s papirjem za peko. Čokolado stopimo v mikrovalovni pečici (1 do 2 minuti bi moralo zadostovati) ali v skledici nad majhno kozico z vrelo vodo. Stopljeno čokolado prelijemo v majhno vrečko za zamrzovanje in na enem vogalu odrežemo majcen košček. Zdaj na papir nabrizgamo 10 pajkovih mrež: nabrizgamo krog, vanj še enega manjšega, potem pa črte iz sredine kakor špice pri kolesu. Za lažje in lepše brizganje čokolade lahko na papir za peko najprej s svinčnikom narišemo pajkove mreže, nato pa papir obrnemo, da je porisana stran spodaj. Čokolado nanašamo na zgornjo stran po črtah, ki se vidijo skozi papir. Pekač s pajkovimi mrežami postavimo v hladilnik, da se strdijo. Tik pred postrežbo pajkove mreže previdno odluščimo s papirja in jih položimo na želejčke.
Nasvet
Namesto pomarančnega lahko uporabimo tudi mangov sok, ki se prav tako odlično ujame s čokolado.