© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sirov fondi v pečeni buči

Sirov fondi v pečeni buči

Čas priprave 2 h
Zahtevnost Enostavno
Količina po želji
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
sirov-fondi-v-peceni-buci-1_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 cela buča (velikost glede na število oseb)

za 3–4 dl fondija

  • 100 g naribanega sira emmental
  • 100 g naribanega sira grojer ali raclette
  • 100 g naribanega sira cheddar
  • 1 žlica koruznega škroba
  • 100 g crème fraîche
  • 2 žlici belega vina
  • 1 šalotka
  • 1 strok česna

ko postrežemo

  • droben pečen ali kuhan krompir
  • hrustljav kruh
  • grisini
  • listi cikorije
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 cela buča (velikost glede na število oseb)

za 3–4 dl fondija

  • 100 g naribanega sira emmental
  • 100 g naribanega sira grojer ali raclette
  • 100 g naribanega sira cheddar
  • 1 žlica koruznega škroba
  • 100 g crème fraîche
  • 2 žlici belega vina
  • 1 šalotka
  • 1 strok česna

ko postrežemo

  • droben pečen ali kuhan krompir
  • hrustljav kruh
  • grisini
  • listi cikorije

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Bučo pripravimo tako, kot bi jo za rezbarjenje: odrežemo vrh ali »pokrov« buče in izdolbemo vsa semena in vlakna. Pokrov damo nazaj na bučo, jo položimo na masiven nizek pekač in postavimo v pečico. Majhna buča bo pečena že v pol ure, kilogram težka buča v eni uri, 1,5 kg težka buča pa potrebuje uro in pol. (Tudi vsaka večja buča bo pečena v poldrugi uri; ko buča doseže določeno velikost, se namreč poveča njena prostornina, meso pa je vedno približno enake debeline.)

2

Naribane sire zmešamo s koruznim škrobom, da so popolnoma pomokani in ni odvečnega škroba. Pečeno vzamemo iz pečice, »pokrov« zavržemo in temperaturo v pečici povišamo na 200 °C. V bučo v plasteh dodamo sir, kislo smetano, belo vino, nasekljano šalotko in strt česen. Bučo vrnemo v pečico in pečemo 30 minut oziroma tako dolgo, da se sir stopi in brbota. Fondi jemo z žlico in ob stopljenem siru zajemamo tudi mehke koščke pečene buče.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.