
Peresniki s tunino, kaprami in olivami
Preproste testenine, ki bi jih lahko jedli vsak dan
Peresniki s tunino, kaprami in olivami
Preproste testenine, ki bi jih lahko jedli vsak dan

Sestavine
- 350 g peresnikov
- 1 žlica oljčnega olja
- 5 žlic kaper
- 200 g izkoščičenih črnih oliv
- lupinica in sok 1 limete
- 2 pločevinki tunine v lastnem soku (po 200 g)
- 4 žlice naribanega parmezana
- majhen šopek bazilike
- sol in poper

Kakšna je razlika med marmelado in džemom?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako
Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Viralna pita, ki navdušuje z okusom in nizkimi kalorijami
Spanakopita, znana grška pita s špinačo in feto, slovi po hrustljavosti in bogatem okusu. Za manj kalorično različico smo za vas poiskali viralni recept.
Sestavine
- 350 g peresnikov
- 1 žlica oljčnega olja
- 5 žlic kaper
- 200 g izkoščičenih črnih oliv
- lupinica in sok 1 limete
- 2 pločevinki tunine v lastnem soku (po 200 g)
- 4 žlice naribanega parmezana
- majhen šopek bazilike
- sol in poper
Postopek
Zavremo velik lonec osoljene vode in v njej kuhamo testenine 1 minuto manj, kot je navedeno na zavitku. Odcedimo jih in prihranimo skodelico vode od kuhanja, testenine pa pustimo v cedilu.
Kapre odcedimo, oplaknemo in osušimo s kuhinjsko brisačo. Olive odcedimo in grobo nasekljamo.
V loncu, v katerem smo skuhali testenine, na srednji do visoki temperaturi segrejemo olje. Ko je vroče, dodamo kapre in pomešamo, da so obdane z oljem. Ko začnejo prsketati, zmanjšamo temperaturo ter dodamo olive, limetino lupinico in sok ter tuno, ki jo nekoliko razdrobimo. Vse zmešamo in v lonec vrnemo testenine ter malo prihranjene vode od kuhanja. Vmešamo še parmezan in osmukane liste bazilike ter solimo in popramo.