© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Peresniki s tunino, kaprami in olivami

Preproste testenine, ki bi jih lahko jedli vsak dan

Peresniki s tunino, kaprami in olivami

Preproste testenine, ki bi jih lahko jedli vsak dan

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Peresniki s tunino, kaprami in olivami

Sestavine

  • 350 g peresnikov
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 5 žlic kaper
  • 200 g izkoščičenih črnih oliv
  • lupinica in sok 1 limete
  • 2 pločevinki tunine v lastnem soku (po 200 g)
  • 4 žlice naribanega parmezana
  • majhen šopek bazilike
  • sol in poper
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 350 g peresnikov
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 5 žlic kaper
  • 200 g izkoščičenih črnih oliv
  • lupinica in sok 1 limete
  • 2 pločevinki tunine v lastnem soku (po 200 g)
  • 4 žlice naribanega parmezana
  • majhen šopek bazilike
  • sol in poper

Postopek

1

Zavremo velik lonec osoljene vode in v njej kuhamo testenine 1 minuto manj, kot je navedeno na zavitku. Odcedimo jih in prihranimo skodelico vode od kuhanja, testenine pa pustimo v cedilu.

2

Kapre odcedimo, oplaknemo in osušimo s kuhinjsko brisačo. Olive odcedimo in grobo nasekljamo.

3

V loncu, v katerem smo skuhali testenine, na srednji do visoki temperaturi segrejemo olje. Ko je vroče, dodamo kapre in pomešamo, da so obdane z oljem. Ko začnejo prsketati, zmanjšamo temperaturo ter dodamo olive, limetino lupinico in sok ter tuno, ki jo nekoliko razdrobimo. Vse zmešamo in v lonec vrnemo testenine ter malo prihranjene vode od kuhanja. Vmešamo še parmezan in osmukane liste bazilike ter solimo in popramo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.