
Krasen limonov kolač s sladkornim oblivom
Limonov kolač za popestritev čajanke
Krasen limonov kolač s sladkornim oblivom
Limonov kolač za popestritev čajanke

Sestavine
- 225 g moke
- 1 ½ žličke pecilnega praška
- 200 g zmehčanega masla in še malo za pekač
- ščepec soli
- 200 g rjavega kristalnega sladkorja
- lupinica 3 velikih bio limon
- 3 velika jajca sobne temperature
- 50 g navadnega jogurta
- 2 žlici limonove marmelade ali limonove jajčne kreme
sladkorni obliv
- sok 1 ½ limone
- 80 g kristalnega sladkorja
- 4–5 kock sladkorja

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 225 g moke
- 1 ½ žličke pecilnega praška
- 200 g zmehčanega masla in še malo za pekač
- ščepec soli
- 200 g rjavega kristalnega sladkorja
- lupinica 3 velikih bio limon
- 3 velika jajca sobne temperature
- 50 g navadnega jogurta
- 2 žlici limonove marmelade ali limonove jajčne kreme
sladkorni obliv
- sok 1 ½ limone
- 80 g kristalnega sladkorja
- 4–5 kock sladkorja
Postopek
Pečico segrejemo na 170 °C. 900-gramski model za štruco namažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko.
Moko dobro zmešamo s pecilnim praškom. Maslo, sol, sladkor in večino limonove lupinice (malo je prihranimo za okras) damo v skledo in z električnim mešalnikom stepamo, da dobimo rahlo penasto zmes. Nanjo ubijemo 1 jajce in ga dobro vtepemo v maso, nato dodamo 1 zvrhano žlico moke in spet zmešamo. Nadaljujemo s preostalima dvema jajcema in moko, nazadnje vmešamo še morebitno preostalo moko, le toliko, da so sestavine povezane. Nazadnje dodamo jogurt in limonovo kremo ali marmelado ter narahlo zmešamo z lopatico, da dobimo gladko testo. Nadevamo ga v model in ga v srednjem delu pečice pečemo 45 do 50 minut, da se zlato rjavo obarva in naraste, zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino, pa je čist, ko ga izvlečemo. Pustimo, da se 5 minut ohlaja v modlu.
Za obliv v skledici zmešamo limonov sok, kristalni sladkor in zdrobljene sladkorne kocke. Pecivo vzamemo iz modla in ga prenesemo na kuhinjsko mrežico. S tankim nabodalom ali zobotrebcem prepikamo vrh peciva. Pokapamo z oblivom, posujemo s prihranjeno limonovo lupinico in pustimo 10 minut, da se obliv vpije. Kolač se v nepredušno zaprti škatli obdrži do 3 dni.