
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 300 g borovnic
- 85 g sladkorja v prahu
- 500 g vaniljeve kreme*
- 200 g grškega jogurta

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 300 g borovnic
- 85 g sladkorja v prahu
- 500 g vaniljeve kreme*
- 200 g grškega jogurta
Postopek
Borovnice damo v kozico, jih prelijemo z malo vode, dodamo še sladkor in kuhamo nekaj minut, da se zmehčajo. Ohladimo jih, nato pa zmešamo z vaniljevo kremo in jogurtom.
Tako dobljeno maso damo v s trojček za sladoled ali dovolj veliko plastično posodo, ki jo postavimo v zamrzovalnik. Sladoledno maso vsake pol ure vzamemo iz zamrzovalnika in jo premešamo z metlico ali električnim mešalnikom. Tako preprečimo, da bi sladoled kristaliziral.
Nasvet
* Vaniljevo kremo lahko pripravimo po receptu za slaščičarsko kremo. Slaščičarska krema je jajčna krema, zgoščena z več ali manj moke ali škroba, da postane bolj ali manj čvrsta.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Spomladanska mineštra
Mavrični španski vetrci
Španski vetrci so odlična izbira, kadar se sprašujemo, kako porabiti beljake