
Pečene bučke s pinjolami in feto
Pečene bučke s pinjolami in feto

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 velike bučke
- lupina 1 limone
- 100 g sira feta
- 3 žlice pinjol
- 1 rdeč čili
- manjši šopek mete
- sol
- poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 velike bučke
- lupina 1 limone
- 100 g sira feta
- 3 žlice pinjol
- 1 rdeč čili
- manjši šopek mete
- sol
- poper
Postopek
Bučke operemo in narežemo na tanke kolobarje. Čili očistimo semen in drobno nasekljamo. Z malo olja premažemo rebrasto ponev in jo damo na visok ogenj. V ponev stresemo nekaj bučkinih kolobarjev in jih pečemo 2 do 3 minute na vsaki strani, da se lepo spečejo. Pečene damo iz ponve in jih, medtem ko pečemo preostale kolobarje, shranimo na toplem.
Pečene kolobarje razporedimo na postrežnem krožniku in jih posujemo z limonovo lupimo, zdrobljenim sirom feta, pinjolami, čilijem in natrgano meto, prelijemo s preostalim oljem in začinimo s soljo in poprom. Tako pripravljene bučke postrežemo tople ali ohlajene na sobno temperaturo.