© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pečene bučke s pinjolami in feto

Pečene bučke s pinjolami in feto

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pecene-bucke-s-pinjolami-in-feto_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 3 velike bučke
  • lupina 1 limone
  • 100 g sira feta
  • 3 žlice pinjol
  • 1 rdeč čili
  • manjši šopek mete
  • sol
  • poper

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 3 velike bučke
  • lupina 1 limone
  • 100 g sira feta
  • 3 žlice pinjol
  • 1 rdeč čili
  • manjši šopek mete
  • sol
  • poper

Postopek

1

Bučke operemo in narežemo na tanke kolobarje. Čili očistimo semen in drobno nasekljamo. Z malo olja premažemo rebrasto ponev in jo damo na visok ogenj. V ponev stresemo nekaj bučkinih kolobarjev in jih pečemo 2 do 3 minute na vsaki strani, da se lepo spečejo. Pečene damo iz ponve in jih, medtem ko pečemo preostale kolobarje, shranimo na toplem.

2

Pečene kolobarje razporedimo na postrežnem krožniku in jih posujemo z limonovo lupimo, zdrobljenim sirom feta, pinjolami, čilijem in natrgano meto, prelijemo s preostalim oljem in začinimo s soljo in poprom. Tako pripravljene bučke postrežemo tople ali ohlajene na sobno temperaturo.

Priljubljeni recepti

Pesini polžki s slanino in sirom

1 h 20 min
Srednje zahtevno

Preprosta juha miso

Pasta miso bo juhi dodala pravo globino okusa

Enostavno

Solata iz rdečega zelja in vloženega čilija

Pripravite si zabavo po mehiško

40 min
Enostavno

Bržole z omako iz grozdja in korenovk

Grozdje in zelenjava tvorita slastno omako.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.