© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Mafini za dober dan

Z banano, jabolčno čežano, borovnicami in semeni

Mafini za dober dan

Z banano, jabolčno čežano, borovnicami in semeni

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
mafini-za-dober-dan_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 2 veliki jajci
  • 150 g manj mastnega navadnega jogurta
  • 0,5 dl repičnega olja
  • 100 g jabolčne čežane
  • 1 zrela banana
  • 4 žlice medu
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 200 g polnozrnate moke
  • 50 g ovsenih kosmičev
  • 1,5 žličke sode bikarbone
  • 1,5 žličke pecilnega praška
  • 1,5 žličke cimeta
  • sol
  • 100 g borovnic
  • 2 žlici mešanih semen za posip (bučnice, lanena in sončnična semena)
  • ovseni kosmiči za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 veliki jajci
  • 150 g manj mastnega navadnega jogurta
  • 0,5 dl repičnega olja
  • 100 g jabolčne čežane
  • 1 zrela banana
  • 4 žlice medu
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 200 g polnozrnate moke
  • 50 g ovsenih kosmičev
  • 1,5 žličke sode bikarbone
  • 1,5 žličke pecilnega praška
  • 1,5 žličke cimeta
  • sol
  • 100 g borovnic
  • 2 žlici mešanih semen za posip (bučnice, lanena in sončnična semena)
  • ovseni kosmiči za posip

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač za mafine obložimo s papirčki. V dovolj veliki skledi zmešamo jajca, jogurt, olje, čežano, spasirano banano, med in vaniljevo aromo. V drugo skledo damo še preostale sestavine, razen semen, in jih začinimo s ščepcem soli. Premešamo, da dobimo homogeno zmes.

2

Mokre sestavine zlijemo na suhe in kratko premešamo, da dobimo gladko testo; pazimo, da ne mešamo predolgo, saj lahko testo postane pretežko, sestavine naj se le povežejo. Testo razdelimo v vdolbinice pekača in ga posujemo z mešanico semen ter kosmiči. Pečemo 25 do 30 minut, da leseno palčko, ki jo zapičimo v sredino mafina, izvlečemo čisto. Pekač z mafini vzamemo iz pečice, damo na kuhinjsko rešetko in pustimo, da se mafini ohladijo. V nepredušni posodi jih lahko shranjujemo do 3 dni.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.