© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Mafini za dober dan

Z banano, jabolčno čežano, borovnicami in semeni

Mafini za dober dan

Z banano, jabolčno čežano, borovnicami in semeni

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
mafini-za-dober-dan_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 2 veliki jajci
  • 150 g manj mastnega navadnega jogurta
  • 0,5 dl repičnega olja
  • 100 g jabolčne čežane
  • 1 zrela banana
  • 4 žlice medu
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 200 g polnozrnate moke
  • 50 g ovsenih kosmičev
  • 1,5 žličke sode bikarbone
  • 1,5 žličke pecilnega praška
  • 1,5 žličke cimeta
  • sol
  • 100 g borovnic
  • 2 žlici mešanih semen za posip (bučnice, lanena in sončnična semena)
  • ovseni kosmiči za posip
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 2 veliki jajci
  • 150 g manj mastnega navadnega jogurta
  • 0,5 dl repičnega olja
  • 100 g jabolčne čežane
  • 1 zrela banana
  • 4 žlice medu
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 200 g polnozrnate moke
  • 50 g ovsenih kosmičev
  • 1,5 žličke sode bikarbone
  • 1,5 žličke pecilnega praška
  • 1,5 žličke cimeta
  • sol
  • 100 g borovnic
  • 2 žlici mešanih semen za posip (bučnice, lanena in sončnična semena)
  • ovseni kosmiči za posip

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač za mafine obložimo s papirčki. V dovolj veliki skledi zmešamo jajca, jogurt, olje, čežano, spasirano banano, med in vaniljevo aromo. V drugo skledo damo še preostale sestavine, razen semen, in jih začinimo s ščepcem soli. Premešamo, da dobimo homogeno zmes.

2

Mokre sestavine zlijemo na suhe in kratko premešamo, da dobimo gladko testo; pazimo, da ne mešamo predolgo, saj lahko testo postane pretežko, sestavine naj se le povežejo. Testo razdelimo v vdolbinice pekača in ga posujemo z mešanico semen ter kosmiči. Pečemo 25 do 30 minut, da leseno palčko, ki jo zapičimo v sredino mafina, izvlečemo čisto. Pekač z mafini vzamemo iz pečice, damo na kuhinjsko rešetko in pustimo, da se mafini ohladijo. V nepredušni posodi jih lahko shranjujemo do 3 dni.

Priljubljeni recepti

Zvitki rostbifa s skuto in beluši

Ko boste pripravili zvitke rostbifa, si boste želeli, da jih ne bi nikoli zmanjkalo.

45 min
Zahtevno

Na žaru pečena paprika z metinim jogurtom

Klasične okuse pečene paprike bomo tokrat popestrili z osvežujočim jogurtom

10 min
Enostavno

Veganska panakota

Ta veganska sladica je naravnost slastna!

20 min
Srednje zahtevno

Smash burger

To niso čisto navadni burgerji, ampak 'speštani', po angleško smash burgerji. Bistvo smash burgerjev, da polpeti med peko čim bolj karamelizirajo.

40 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.