
Kaj boste skuhali danes?
Spomladanska juha
S sprehoda po travniku smo se vrnili s pisanimi rožicami, ki so pomlad prinesle tudi v naš jušnik.
Spomladanska juha
S sprehoda po travniku smo se vrnili s pisanimi rožicami, ki so pomlad prinesle tudi v naš jušnik.

Sestavine
- pest čemaža
- četrt pesti cvetov in listov trobentic pest mešanice drugih travniških rastlin (regrat, koprive, kislice, trobentice, vijolice, rman, trpotec …)
- 3 manjši krompirji
- ščepec muškatnega oreška
- 1 žlička limonovega soka
- sol
- 2 žlici sladke smetane (po želji)
- užitni cvetovi za okras

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- pest čemaža
- četrt pesti cvetov in listov trobentic pest mešanice drugih travniških rastlin (regrat, koprive, kislice, trobentice, vijolice, rman, trpotec …)
- 3 manjši krompirji
- ščepec muškatnega oreška
- 1 žlička limonovega soka
- sol
- 2 žlici sladke smetane (po želji)
- užitni cvetovi za okras
Postopek
Krompir olupimo, narežemo na kose in ga skuhamo v 5 dl osoljene vode. S paličnim mešalnikom ga gladko zmešamo.
Vse rastline damo v 5 dl vode in jih zmiksamo. Zmes vlijemo v kozico s krompirjem, zavremo in kuhamo 5 minut. Solimo, začinimo z muškatnim oreškom in žličko limonovega soka, dodamo sladko smetano in vse še enkrat zmešamo s paličnim mešalnikom. Juho razdelimo na krožnike in okrasimo s spomladanskimi cveticami.