Kaj boste skuhali danes?
Spomladanska juha
S sprehoda po travniku smo se vrnili s pisanimi rožicami, ki so pomlad prinesle tudi v naš jušnik.
Spomladanska juha
S sprehoda po travniku smo se vrnili s pisanimi rožicami, ki so pomlad prinesle tudi v naš jušnik.
Sestavine
- pest čemaža
- četrt pesti cvetov in listov trobentic pest mešanice drugih travniških rastlin (regrat, koprive, kislice, trobentice, vijolice, rman, trpotec …)
- 3 manjši krompirji
- ščepec muškatnega oreška
- 1 žlička limonovega soka
- sol
- 2 žlici sladke smetane (po želji)
- užitni cvetovi za okras
S temi nasveti bo vaš parmezan ostal svež dlje
Parmezan je pravi zaklad italijanske kulinarike, zato je treba nanj ustrezno paziti. Upoštevajte naše nasvete, da bo ostal svež in okusen še dlje.
Tradicionalni slovenski zajtrk malo drugače: mafini z jabolčno čežano
Mafini z jabolčno čežano so lahkotna sladka različica slovenskega tradicionalnega zajtrka, ki ga obeležujemo vsak tretji petek v novembru.
Matevž: najboljši recept za slovensko klasiko, ki nikoli ne razočara
Če smo odkriti, matevž ni ravno kulinarični presežek. Je pa domač, iskren in pomemben del naše tradicije. Naučite se pripraviti kar najboljšega.
Sestavine
- pest čemaža
- četrt pesti cvetov in listov trobentic pest mešanice drugih travniških rastlin (regrat, koprive, kislice, trobentice, vijolice, rman, trpotec …)
- 3 manjši krompirji
- ščepec muškatnega oreška
- 1 žlička limonovega soka
- sol
- 2 žlici sladke smetane (po želji)
- užitni cvetovi za okras
Postopek
Krompir olupimo, narežemo na kose in ga skuhamo v 5 dl osoljene vode. S paličnim mešalnikom ga gladko zmešamo.
Vse rastline damo v 5 dl vode in jih zmiksamo. Zmes vlijemo v kozico s krompirjem, zavremo in kuhamo 5 minut. Solimo, začinimo z muškatnim oreškom in žličko limonovega soka, dodamo sladko smetano in vse še enkrat zmešamo s paličnim mešalnikom. Juho razdelimo na krožnike in okrasimo s spomladanskimi cveticami.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Presna cvetačna solata s korenjem
Zakaj bi morale biti solate dolgočasne, če so lahko zanimive in zelo okusne?
Solata z bulgurjem, popečenim sirom in lubenico
Čudovito kontrastnih barv in okusov je prava vegi poslastica!
Makove kocke iz kvašenega testa
Teh makovih kock bo zmanjkalo kot bi mignil!