© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Spomladanska juha

S sprehoda po travniku smo se vrnili s pisanimi rožicami, ki so pomlad prinesle tudi v naš jušnik.

Spomladanska juha

S sprehoda po travniku smo se vrnili s pisanimi rožicami, ki so pomlad prinesle tudi v naš jušnik.

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
spomladanska juha

Sestavine

  • pest čemaža
  • četrt pesti cvetov in listov trobentic pest mešanice drugih travniških rastlin (regrat, koprive, kislice, trobentice, vijolice, rman, trpotec …)
  • 3 manjši krompirji
  • ščepec muškatnega oreška
  • 1 žlička limonovega soka
  • sol
  • 2 žlici sladke smetane (po želji)
  • užitni cvetovi za okras
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • pest čemaža
  • četrt pesti cvetov in listov trobentic pest mešanice drugih travniških rastlin (regrat, koprive, kislice, trobentice, vijolice, rman, trpotec …)
  • 3 manjši krompirji
  • ščepec muškatnega oreška
  • 1 žlička limonovega soka
  • sol
  • 2 žlici sladke smetane (po želji)
  • užitni cvetovi za okras

Postopek

1

Krompir olupimo, narežemo na kose in ga skuhamo v 5 dl osoljene vode. S paličnim mešalnikom ga gladko zmešamo.

2

Vse rastline damo v 5 dl vode in jih zmiksamo. Zmes vlijemo v kozico s krompirjem, zavremo in kuhamo 5 minut. Solimo, začinimo z muškatnim oreškom in žličko limonovega soka, dodamo sladko smetano in vse še enkrat zmešamo s paličnim mešalnikom. Juho razdelimo na krožnike in okrasimo s spomladanskimi cveticami.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.