© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Parfe iz piščančjih jeter z rozinami

Jetrni parfe kot popoln uvod v prefinjen obed

Parfe iz piščančjih jeter z rozinami

Jetrni parfe kot popoln uvod v prefinjen obed

Čas priprave 20 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
parfe-iz-piscancjih-jeter-z-rozinami_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 100 g velikih svetlih in temnih rozin
  • 6 žlic sladkega desertnega vina
  • 100 g masla
  • 800 g piščančjih jeter
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici nasekljanega žajblja
  • 1,5 dl sladke smetane
  • sol
  • mleti črni poper
  • kruh in solata, ko postrežemo
  • olje za modle
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 100 g velikih svetlih in temnih rozin
  • 6 žlic sladkega desertnega vina
  • 100 g masla
  • 800 g piščančjih jeter
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici nasekljanega žajblja
  • 1,5 dl sladke smetane
  • sol
  • mleti črni poper
  • kruh in solata, ko postrežemo
  • olje za modle

Postopek

1

Jetra skrbno očistimo in narežemo na kose. Česen olupimo in stremo. Rozine prelijemo z desertnim vinom, pokrijemo in v mikrovalovni pečici na najmočnejši stopnji segrevamo 3 minute. Medtem na stopljenem maslu približno 5 minut pražimo jetra s česnom, žajbljem in obilo popra.

2

Jetra preložimo v kuhinjski strojček, dodamo vso omako, ki je nastala pri peki, in jih sesekljamo v gladko maso. Nato prilijemo smetano in dve žlici vina, v katerem so se namakale rozine, solimo in ponovno zmešamo.

3

6 modelčkov za parfe s prostornino 1 dl namastimo z oljem. V vsakega damo osmino v vinu namočenih rozin in jih pokrijemo z jetrno maso. Modelčke pokrijemo in dobro ohladimo. V hladilniku jih lahko hranimo 2 dni, v zamrzovalniku pa en mesec. Zamrznjene odtajamo čez noč v hladilniku.

4

Parfe iz modelčkov zvrnemo na krožnik; pomagamo si tako, da s konico noža zarežemo po notranji strani modla, da masa odstopi od roba. Postrežemo s popečenim kruhom in nekaj listi solate.

Nasvet

Namesto v porcijskih modelčkih lahko parfe pripravimo v večjem podolgovatem modlu. Vsebino lažje zvrnemo na krožnik, če model obložimo s prozorno kuhinjsko folijo, preden ga napolnimo z jetrno maso.

Nasvet

Parfe (franc. parfait) je najpogosteje izraz za ledeno kremo (zmrzlino), vendar so parfeji tudi slani, lahko so mesni, sirovi ali zelenjavni in jih postrežemo kot predjed.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.